Hoppa till sidans innehåll

3 raka för damerna!

13 OKT 2014 10:38
På lördagen tog Gökstens damer sin tredje raka seger efter en tuff batalj mot Skogås. Precis som man befarade blev det tuff, hårt, lite grinigt ungefär som en handbollsmatch skall vara!
  • Uppdaterad: 18 MAR 2016 09:49

Matchern började jämnt och lagen följdes åt fram till 4 lika då Skogås gör ett litet ryck och tar ledningen med 3 bollar innan Göksten vaknar till och börjar knapra in till halvtidsvila med underläge 11-12. I första halvlek hade Göksten lite problem med Skogås M6 Caroline Nyman som fångade bollarna i alla möjliga och omöjliga lägen samt så storspelade Sara Holmström i målet och satte grillor i huvudet på Gökstensspelarna.

Vad tränarduon Linda/Lili sa i paus vet jag inte men effekt hade det i vilket fall för andra halvlek är formidabel från tjejernas sida. Försvaret täpptes till vilket gjorde att Ida i mål fick en lättare uppgift i andra (hon var bra även i första) och Skogås fick kämpa och slita för att komma till avslut och det gjorde att de mattades betänkligt ju längre matchen led. Efter att Göksten kvitterat till 14 lika efter 36 min så var det i stort sett bara ett lag på banan, de gul/svarta! Tjejerna gör 11-2 på Skogås under de följande 20 minuterna och leder som mest med 25-16 innan gästerna tillåts snygga till siffrorna till slutresultatet 25-18 och två nya poäng var inkasserade.

Andra halvlek var som sagt riktigt glädjande att se med bra försvarsspel och målvaktsspel och varierat anfallsspel där alla bidrar.

Till matchens lirare i hemmalaget valdes Ida Lundquist i målet efter en riktigt bra insats matchen igenom.

Målskyttar: Mia 7, Karin 5, Hanna H 3, Malin M 3, Petronella 2, Jempa 2, Madde K 2 (1), Sandra 1

Nu väntar förra årets seriesegrare Linköpings Lejon borta på söndag innan det är dags för NKIK att komma på besök i Ellfolk veckan efter.

Forza Göksten!

Skribent: Christian Andersson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link