Hoppa till sidans innehåll

Steg 5, nu kommer vi!

10 MAR 2013 19:45
På hemma plan tog sig vårt duktiga F98 lag till steg 5 i USM FB. I semioff matchen i en princip fullsatt Ellfolk Arena blev det vinst mot Gustavsberg med 15-14(5-4) efter mycket kamp och nervdaller. Stort GRATTIS alla spelare och ledare.
  • Skapad: 10 MAR 2013 19:45

Förutom Göksten gick även Torslanda till steg 5 efter vinst mot Tyresö i den andra semioff matchen.

Resultat hittar ni på resultat USM

Referat från helgens härliga USM spel.

Referat USM FB 4:3 i Torshälla
Efter flera tuffa bataljer tog sig Gökstens BK och Torslanda HK till steg 5. Göksten vann över Gustavsberg i sin semioff match med 15-14 och Torslanda vann något enklare över Tyresö med 16-9. Det var två tuffa grupper där de flesta matcherna avgjordes i varje match senare del. Flera härliga prestationer visades upp både lagmässigt och individuellt. Det som gläder också är att det var väldigt många supporter på plats och tillsammans med våra egna skapades det en underbar stämning och inramning runt och under matcherna. Gläder även att det enbart var positiva hejarop för att stödja sitt lag. Tack alla tillresta föräldrar, syskon etc som förgyllde helgen. Och oerhört kul att alla våra egna lag ställde upp mangrant för att stötta vårt eget lag under helgen. Vill även ge en eloge till samtliga spelare och ledare som skötte sig utmärkt på och utanför plan under matcherna. Trots tuffa smällar var det inget onödigt gnäll eller efterslängar, utan alla tog smällen, bet ihop och körde på i sann handbollsanda:-)      
 
Gruppl 3a
Gökstens BK-Tyresö Handboll 14-8(7-2)
Göksten tar kommandot direkt och rycker snabbt åt sig en ledning genom framför allt bra försvar- och målvaktsspel. Stabil ledning i paus som förvaltades till en relativt enkel seger till slut i en match där lagen visade upp två olika spelmodeller framåt. Gökstens skytte med Hannah Flodman i spetsen mot Tyresö snabba rulle- och halvdistansspel och bakåt ett utgrupperat Tyresö mot en mera nergrupperat Göksten. 
Matchens lirare i Göksten blev Irma Schjött (mv) och i Tyresö fick Julia Fogelberg priset.   
Bästa målskytt GBK: Hannah Flodman 7, Olivia Brokvist 2,
Bästa målskytt Tyresö: Julia Fogelberg 5, 
 
Vinslövs HK - H43 Lund 8-15(2-5)
Ett tufft skånederby väntade där H43 började bäst genom ett mycket tufft men juste försvarsspel. Något lättare Vinslöv fick kämpa för varje mål och då det kom var det oftast genom Josefine Gunnarsson och Elin Person. Men bäst i Vinslöv var målvakten Cassie Kellerman som höll liv i matchen trots stort H43 övertag. I andra halvlek gör H43 ett ryck till 12-5 och stänger matchen. 3 raka Sara Nilsson mål bidrar starkt till detta avgörande ryck. H43 håller undan och fördelar målskyttet över flera spelare. Men det som imponerar mest i H43 är försvaret med Hedda Wollmark och Thea Mathisson i spetsen.  
Matchens lirare i Vinslöv Carrandra Kellerman (mv) och i H43 Hedda Wollmark.  
Bästa målskyttar Vinslöv: Elin Persson 4, Josefine Gunnarsson 3.
Bästa målskyttar H43: Hedda Wollmark 3, Hannah Cameron 3, Nicole Kalitta 3 och Sara Nilsson 3.
 
Vinslövs HK - Gökstens BK 13-16(5-8)
Det lyste revansch i Vinslövs ögon och det visade upp ett riktigt snabbt och fyndigt anfallsspel. Till en början så Göksten starkast ut och såg ut att gå mot en enkel viktoria när man gör 9-5 direkt i andra halvlek. Men fyra raka mål innebar 9-9 och några minuter senbare ledare Vinslöv med 13-12 och Göksten spelar under press. Men istället för att stressa spelar Göksten ut sista 3 min och gör 4 mål efter bland annat två härliga genombrott av Fifi Karneus. Efter första matchen visar nu Vinslöv upp ett betydligt bättre spel och stör Göksten hela matchen. 
Matchens lirare i Vinslöv blev Josefine Gunnarsson och i Göksten får Hannah Flodman priset.
Bästa målskyttar Vinslöv: Josefine Gunnarsson 5 och Wilma Jönsson 4.
Bästa målskyttar Göksten: Fifi Karneus 5 och Hannah Flodman 5.
 
H43 Lund - Tyresö Handboll 10-20(6-10)   
Skulle H43 säkra en semioff plats? Nej, ett betydligt hungrigare Tyresö ville annat och anförda av Linnea Rådeström tog man i mitten av första halvlek tag i taktpinnen. Efter att i första halvlek mest gjort mål från 6M klev vänstersläggan Smilla Eld Bjureflo fram i andra halvlek och firade kämpar bakåt men hänger inte riktig med när Tyresö virvlar runt framåt och även deras snabba omställning ger resultat. Till slut Tyresö seger och gruppen är oviss inför söndagens spel.
Matchens lirare i H43 blev försvargiganten Thea Mathisson och i Tyresö fick speldirigenten Linnea Rådeström priset.
Bästa målskyttar H43: Hedda Wollmark 5 och Louise Olsson Weigel 3.
Bästa målskyttar Tyresö: Smilla Eld Bjureflo 8, Julia Fogelberg 3 och Linnea Rådeström 3.
 
Tyresö Handboll - Vinslövs HK 17-10(9-4)
Nu skulle det avgöras och för Tyresö innebar en vinst spel i semioff match senare under dagen. Tyresö startar bäst med flera enkla kontringsmål genom bland annat Jessica Koponen och Maja Rådeström. Ett ryck från 5-4 till 9-4 gör att Tyresö tar ett grepp om matchen. Vinslöv stretar emot bra genom mål av Frida Nilsson och Emmie Andersson men något ojämnt anfallsspel gör att Tyresö fortsätter göra enkla kontringsmål och rinner undan målmässigt till slut. Därmed är Tyresö klar för en avgörande match om en steg 5 plats. Vem som de ska möta avgörs senare under dagen. Vinslöv visar under helgen upp ett spel som är positivt men denna gång är moståndet för tufft.
I Tyresö får kvicka och kreativa Maja Rådeström pris som matchens lirare och i Vinslöv blev det skytten Emmie Andersson.
Bästa målskyttar Tyresö: Maja Rådeström 4, Jessica Koponen 3 och Linnea Rådeström 3.
Bästa målskyttar Vinslöv: Emmie Andersson 3, Frida Nilsson 2 och Wilma Jönsson 2.
 
Gökstens BK - H43 Lund 15-14(9-6)
Göksten spelade för gruppseger och H43 för en semioff plats. Göksten startar mycket bra och rinner igenom gång efter gång. Matchens dominant, Olivia Brokvist i Göksten, firar stort och gör allt rätt i första halvlek. Inte bara mål framåt utan även genom ett uppoffrande försvarsspel. Gökstens 9-6 ledning i paus känns i underkant men H43 vägrar ge sig. I andra kommer H43 ut som ett nytt lag och får träff på Gökstens skyttar bättre och äter sig närmare och närmare målmässigt. och ca minuten kvar har de vänt till 13-14 efter två raka Sara Nilsson mål. Men Göksten ville vinna gruppen och genom mål av Olivia Brokvist och slutligen Stina Åhlen vänder Göksten tillbaka. En svängig match där H43 kunde vunnit. H43 har därmed spelat klart men har flera intressant spelare med Hedda Wollmark i spetsen.
Matchens lirare i Göksten blev Olivia Brokvist och i H43 blev det Sara Nilsson.
Bästa målskyttar Göksten: Olivia Brokvist 7, Fifi Karneus 3
Bästa målskyttar H43: Sara Nilsson 4, Hedda Wollmark 4.
 
Grupp 3b 
Gustavsbergs IF - Stockholmspolisens IF 20-10 (11-3)
Anrika Stockholmspolisen rivstartar detta 08-derby och leder med 3-2 efter 6min innan maskinen Gustavsberg kommer igång. Efter bland annat 3 raka mål från duktiga linjespelaren Linn Ankarstad drar Gustavsberg ifrån rejält under första halvlekens andra halva. I andra är det åter Stockholmspolisen som börjar bäst och gör 4-1 och närmar sig något genom bra skytte av Josefine Rosenblad och Helena Cukovic. Men Gustavsberg gör ett nytt ryck och tuffa Sabina Thiman trycker sig igen gång efter gång i andra halvlek. Till slut enkel Gustavsberg seger men motståndarna bjöd verkligen upp till dans.
Matchens lirare i Gustavsberg Sabine Thiman och i Stockholmspolisen Helena Cukovic.
Bästa målskyttar Gustavsberg: Sabina Thiman 7, Linn Ankarstad 5 och Wilma Sjödal 5
Bästa målskyttar Stockholmspolisen: Helena Cukovic 4 och Alice Hull 3.
 
Torslanda HK - Halmstads HP 20-16(11-7)
Duktiga Anna Zander stänker in 1-0 och 2-0 för Torslanda och innan Halmstad blir tvungna att ta TO står det 6-1 till Torslanda. Avgjort? Absolut inte utan när Halmstad börjar vänja sig med Torslanda kraftfulla spel knappar det in mål för mål under en period. Vid underläge 9-12 och bollinnehav har de chansen men några tappade bollar ger Torslanda chansen att stänga matchen genom fina mål av Malin Dempe och Veronika Strandberg. Torslanda vinner rättvist men Halmstad visar upp ett fyndigt spel som säkert kommer innebära poäng i kommande matcher.
Matchens lirare i Torslanda blev Veronika Strandberg och i Halmstad Emma Olsson.
Bästa målskyttar Torslanda: Veronika Strandberg 7 och Malin Dempe 5.
Bästa målskyttar Halmstad: Emma Olsson 5 och Linnea Johansson 5.
 
Torslanda HK - Gustavsbergs IF 16-11 (10-8)
På förhand sedd av många som en seriefinal och med facit var det så. Wilma Sjödahl gör Gustavsbergs två första mål efter fina skott och i Torslanda börjar Anna Zander bäst. Två bra lag där Torslanda riktar in sig på att stoppa Wilma Sjödahl och Sabina Thiman genom ett lågt 4-2 försvar. Det stressar Gustavsberg till flera felbeslut och Torslanda får matchen dit de vill. Men trots det är matchen jämn länge och det är först sista 8-10 minuerna som avgörande Torslanda ryck kommer. Malin Dempe kliver fram med flera fina skott och genombrott. Men helt avgörande är det målvaktsspel Torslandas keeper Sofia Jonasson visar upp. Varje gång det börjar osa hett tar hon, förutom det hon ska ta, även några riktigt svåra skott. Mycket följsam målvakt som står rätt.
Matchens lirare blev i Torslanda målvakten Sofia Jonasson och i Gustavsberg valdes Wilma Sjödahl.
Bästa målskyttar Torslanda: Malin Dempe 5 och Anna Zander 4.
Bästa målskyttar Gustavsberg: Sandra Sjögren 3 och Wilma Sjödahl 3
 
Halmstads HP -  Stockholmspolisens IF 23-13(10-5)
En vinna och försvinna match för båda lagen efter inledande förluster. Linnea Johansson inleder Halmstads målskytte och skapar ett lugn i laget som de bibehåller matchen igenom. Halmstad spelar enkelt och säkert med få tekniska fel och kommer till avslut i princip varje anfall. För  Stockholmspolisen är det tuffare och de får kämpa hårt för varje avslut. Och när det blir avslut och mål är det linjekämpen Alice Hull som står för dessa. En tuffing både bakåt och framåt och leder laget på ett fint sätt. Med Halmstad anförda av Thomas Sivertsson, förbundskapten damlandslaget, visar upp en bättre bredd som bidrar till en till slut klar seger. I och med segern väntar en avgörande match mot Gustavsberg om en semioff match.
Matchens lirare i Halmstad Sally Sivertsson och i  Stockholmspolisen Alice Hull.
Bästa målskyttar Halmstad: Sally Sivertsson 5 och Lina Fehrman 4.
Bästa målskyttar Stockholmspolisen: Alice Hull 6 och Josefine Rosenblad 4.
 
Stockholmspolisens IF - Torslanda HK 7-15 (3-9)
Torslanda spelade för gruppseger men inledningsvis var det Stockholmspolisen som var piggast. Mål av Emelie Kindlund och Amina Hamzic innan Torslanda kommer igång. Amanda Johansson och Emma Landin piggast i ett Torslanda som springer sönder motståndet i denna match.  Stockholmspolisen ska ha heder av sin mycket fina inställning och ger aldrig upp utan ser till att dessa matcher ska ge något hela tiden. En sund och positiv inställning som alltid ger effekt på sikt. Men tunga Torslanda gör vad som behövs och vinner till slut efter att gått runt på laget. Matchens lirare i Torslanda är kvicka Emma Landin och i  Stockholmspolisen får Amina Hamzic utmärkelsen.
Bästa målskyttar Torslanda: Emma Landin 4 och Amanda Johansson 3.
Bästa målskyttar Stockholmspolisen: Emelie Kindlund 2 och Amina Hamzic 2.
 
Gustavsbergs IF - Halmstads HP 20-15 (8-8)
Vem skulle få möta Gökstens BK i en avgörande semioff match senare under dagen? Halmstad börjar klart piggast och när Halmstads Viktoria Andersson dunkar in mål efter mål från V9 ser Gustavsberg fundersamma ut. Halmstad har ett klart grepp om matchen i 12 min innan Gustavsberg relativt enkelt får gå från 4-7 till 8-7 innan Linnea Johansson fastställer halvtidsresultatet 8-8. vet ej vad som sas i paus men i andra har Gustavsberg bestämt sig. Även om Halmstad stretar emot första 10 min är det Gustavsberg halvlek. Sakta men säkert går de fram till 14-10, 18-13 och slutligen 20-15 efter flera snabba omställningar och enkla kontringsmål. Halmstad var ett frisk spelande lag som visade upp mycket finess i denna match. Det var "tjeckar" "gubbafinter" och falska växlar men till slut avgjorde Gustavsbergs tyngd. Nu väntade match mot arrangören Göksten om en steg 5 plats i Norrköping. 
 
Semioff match 1  
Gökstens BK - Gustavsbergs IF 15-14(5-4)
Två lag som känner varann utan och innan och första halvlek är ett ställningskrig. Ibland är handboll så härligt spännande när kamp om varje meter på plan betyder något och varje mål känns som avgörande. Stina Åhlen och Fifi Karneus kontrar in 2-0 till Göksten inför en vilt hejande publik men sedan är det bara mål efter kamp som gäller till dess att halvtids visslan tjuter. Andra halvlek ger ett något öppnare spel men fortfarande är det kamp, mycket kamp och lite skönspel som så brukar i avgörande matcher. Hannah Flodman kliver fram i hemmalaget och gör några härliga mål utifrån. Gustavsberg tar ett grepp om matchen vid 8-11 ledning och Göksten är i brygga. Då kliver först Lovisa Delac fram och sedan Olivia Brokvist och avlastar Hannah Flodman. Då även försvarsgiganten Stina Åhlen kontrar in ett mål sitter Göksten i förarsätet igen. Lagen växlar mål, 12-11, 13-12, 14-13 innan Sandra Sjögren gör 14-14 som även gjort 12-12 innan. I andra halvlek får Sabina Thiman mer utrymme för Gustavsberg och river upp rejäla hål i Gökstens försvar. Ett målvaktsbyte 4! min kvar i hemmalaget blir avgörande. Linnea Matsson ersätter duktiga Irma Schjött och håller nollan. Olivia Brokvist gör 15-14 knappt 2 min kvar och det är avgörande mål. Trots chanser för båda lagen blir det inga fler mål. Stort jubel utbryter och Göksten har för andra året i rad tagit sig till steg 5 med sitt b-flickslag. Tufft för Gustavsberg som förmodligen gått vidare från några av de andra grupperna som spelats i helgen men så är det tyvärr ibland.
Matchens lirare Gökstens BK: Stina Åhlen. Matchens lirare Gustavsberg målvakten Anna Johannisson.
Bästa målskyttar Göksten: Hannah Flodman 5, Olivia Brokvst 3 och Stina Åhlen 3.
Bästa målskytt Gustavsberg: Sabina Thiman 4

Semioff match 2 
Torslanda HK - Tyresö Handboll 16-9(7-6)
Vem skulle följa Gökstens BK till Norrköping i april? Torslanda klar favorit men Tyresö ville annat. Deras snabba uppspel och anfall gör matchen jämn hela första halvlek trots att Torslanda leder matchen. Veronika Strandberg i Torslanda mycket bra inledningsvis innan målskyttet sprider sig i breda och tungt spelande Torslanda. Olivia Groeger styr från M9 och Anna Zander stänker in viktiga mål i början av andra halvlek från vänster kanten. Och när Tyresö förlorat ett 6-5 spel med 0-2 i första halvlek tar Torslanda över. Energin räcker inte till för ett mycket kvickt och välspelande Tyresö med flera bollirare i laget. Torslanda gör 7-0 och 8-7 blir 15-7 innan Julia Fogelberg och Linnea Rådeström får tröstmåla in Tyresös sista mål. Bra försvar och målvakt i Sofia Jonasson avgör den match då Torslanda lyckas omsätta detta i snabba och enkla mål. Stort grattis till Torslanda som var oerhört starka hela helgen och blir tuffa att tas med i steg 5. Tyresö räckte inte till hela vägen men visade precis som många andra lag upp ett bra spel som bådar gott för framtiden.
Matchens lirare i Torslanda Anna "Zorro" Zander och Tyresös målvakt Fanny Grossman fick samma pris i denna match.
Bästa målskyttar Torslanda: Veronica Strandberg 5, Anna Zander 3 och Isabelle Eriksson 3.
Bästa målskyttar Tyresö: Maja Rådeström 3 och Julia Fogelberg 3

Skribent: Thomas Hedlund

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link