Hoppa till sidans innehåll

Bra gulsvart helg!

04 MAR 2014 09:36
Det var med glädje man tog emot sms:n i helgen när man spankulerade runt i Berlin i vårsolen. Många bra prestationer som vanligt när Göksten är i farten känns det som.
  • Skapad: 04 MAR 2014 09:36

Damerna tog en komfortabel seger mot Tumba i söndags. Tjejerna tryckte gasen i botten direkt och gick fram till 5-0 innan Tumba kunde reducera. I första halvlek var det nästan spel mot ett mål och tjejerna ledde med 22-9 i paus och matchen var förstås redan avgjord. Det är svårt att hålla koncentrationen uppe när man leder stort i paus så i andra halvlek tilläts Tumba krypa närmare, om än lite, så slutsiffrorna skrivs till 35-24 och jakten på andra platsen fortsätter, chansen finns än!

Målskyttar Göksten: Madde K 8 (1), Mia 6, Moa 6, Karin 3, Ellen 3, Hanna H 2, Petronella 2, Julia 2, Ellinor 1, Michaela 1, Jennifer 1.

Målskyttar Tumba: Ellen Moqvist 6, Antonia Seipl 4, Josefin Enberg 4, Sandra Lindroos 4, Frida Skogqvist 2, Fanny Skogqvist 2, Lina Brännström 2.

Våra A-flickor spelade 3 matcher denna helgen och det blev förluster mot RP med 24-16 och mot VI 26-19 medan det blev seger mot NKIK med 30-16.

I Arboga spelade F00 men det har inte kommit in något resultat i dags datum.

Så det kanske roligaste till sist. Våra duktiga F02 och F03 var i Tyresö och spelade Bygma Cup i helgen och de satte verkligen Göksten på kartan i Stockholm. Här kommer en liten sammanfattning om turneringen.

"GBK F02 är ett lag som knappt existerar men ändå levererar. Det finns för få tjejer i 02 för att få ihop till en egen träningstrupp så vissa kör med 01 och vissa med 03. En gång per år matchas de dock som ett lag i en cup.Trots avsaknaden av träning ihop agerar de som ett sammansvetsat lag hela tiden. I gruppspelet spelade de riktigt bra för att sedan höja sig lite till i slutspelet. I gruppen mötte de VästeråsIrsta 10-9, Bolton 11-8, Swithiod 7-11. Sedan i kvarten Skuru 12-11 i semin blev det tyvärr stopp efter en sudden death förlust mot Tumba 4-5. Jeanette Schjött som hade hand om laget var otroligt nöjd efter helgen och åkte hem med ett leende på läpparna.

I F03 hade Göksten två lag, lag svart och lag gul, och återigen så var det en fröjd att se dessa tjejer både på och utanför planen. Lag svart under ledning av Thomas "J" Johnsson spelade i tur och ordning mot Tumba 11-5, Skogås 11-2, AIK 5-3 och sist mot Älta 15-7 i gruppen och detta innebar att de vann sin grupp och gick direkt till semifinal. Lag Gul, Tina Stockenberg som chef, spelade mot Spårvägen 9-3, Guif 11-9 coh VI 1-3 i gruppen och då blev tjejerna tvåa i gruppen och fick spela kvartsfinal mot AIK och där blev det seger med 9-3. Nu hade båda lagen gått till semifinal och var på varsin halva så de möttes inte där utan lag Svart mötte VI och vann med 6-3 efter en jämn och spännande match. Lag gul hade fått Gustavsberg i sin semi och här blev det vinst med 7-5. Alltså Göksten mot Göksten i final!!!!! Det tjejerna pratade om nu var inte att möta det andra laget i finalen utan att de skulle få springa in genom röken från rökmaskinen, få sina namn uppropade och att det var pinsamt att vinka mot publiken, det är bara att vänja sig med det tjejer :)!

Hur det gick i finalen är nästan ointressant då vi hyllar laget som VANN både guld och silver!

Guld, silver och semi blev facit under denna helgen så man kan inte vara annat än stolt över dessa tjejer säger alla ledarna i kör!"

Forza Göksten!

Skribent: Christian Andersson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link