Hoppa till sidans innehåll

Enkel vinst för damerna!

17 MAR 2012 18:14
Gökstens avslutade årets div 1 serie med en enkel seger över Åkersberga på bortaplan. 35-23(18-9) i en match som avgjordes sista 10 min av första halvlek.
  • Skapad: 17 MAR 2012 18:14

Inför sista omgången handlade det om damerna skulle komma 5:a eller 6:a i serien. Trots dagens vinst blev det en 6:e plats då Borlänge vann mot VästeråsIrsta. I höstes inledde vi serien med en uddamålsvinst mot Åkersberga och efter flera bra matcher på slutet fanns förhoppningar om en vinst även idag. Dagens match inleddes lite trevande och vi lät Åkersberga komma till avslut för enkelt första 10 min. Efter hand börjar vi få träff på deras anfall men framför allt höjer vi oss framåt. Vi får mycket bra tryck i våra uppspel och i uppställt anfall går vi mer rätt på mål vilket ger bra utdelning. Bettan spelar upp sig sista 20 min av halvleken vilket bidrar till resultatet. Jossan styr upp anfallen mycket bra tillsammans med framför allt Mickis och Åkersberga orkar inte stå emot. Vi tar en klar 18-9 ledning i paus efter att Moa gjort sista målet efter ett misslyckat jappeförsök:-) Nu gäller det att hålla fokus i andra halvlek.

Blomgren kommer in i andra halvlek och gör en bra insats och Carro gör en positiv insats på V6 med flera fina genombrott. Tyvärr tappar vi lite första kvarten i andra halvlek, framför allt bakåt är vi lite bekväma och hjälper inte Bella, som kommit in, fullt ut. Åkersberga har några duktiga spelare som sätter bollarna om man släpper garden för mycket. Trots det känns det aldrig oroligt och i slutet av matchen kommer vi upp i nivå igen och vi vinner även andra halvlek. Lätt att tappa fokus i stor ledning men trots kortare dippar försöker samtliga spelare hålla fokus hela matchen vilket alla ska stort plus för. Samtliga får spela i en match där Moa och Hawke sticker ut mest individuellt. Även Bettan bra i mål sista 20 min  i första halvlek. Lagmässigt gör vi en mycket bra och stabil insats med extra plus för nämnda 15-20 min i slutet av första halvlek då vi är riktigt bra! Åkersberga ska ha kredit för sin inställning då de aldrig ger upp. Dagens resultat innebär även att vi kan titulera oss bästa försvar? Minst insläppta mål i serien är en bra betyg till våra målvakter och vårt försvar.  

Nu kör vi på två veckor till innan uppehåll väntar. På måndag fyller Peter Holm 50 år men redan idag hade han en ny matchtröja med nr 50! Stort GRATTIS i förskott Peter!

Målskyttar: Moa 7, Mickis 7, Natta H 5, Jossan 5, Catrin 5, Elina 3 och Carro 2.  

Skribent: Thomas Hedlund

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link