Hoppa till sidans innehåll

F00 referat från Irsta-Blixten

19 APR 2012 10:07
Våra F00 tjejer är ett av våra ungdomslag som utvecklats enormt på slutet. I Irsta-Blixten tog laget till a-kvartsfinal där det blev en snöplig sudden förlust.
  • Skapad: 19 APR 2012 10:07

Resultat gruppspelet.

Göksten – Gustaf GOIF 12 – 2

Göksten – Aranäs 10 – 3

Göksten – Skånela 1, 7 – 9

Efter två riktigt bra inledande matcher i gruppspelet var vi klara för A-slutspel men åkte tyvärr på en förlust mot Skånela i gruppfinalen. Trots förlust i sista matchen så genomför vi gruppspelet väldigt bra.

Som grupptvåa får vi stiga upp tidigt på söndagen för att spela sextondelsfinal. Som motståndare står Ludvika, ett lag som bestod av pigga, kvicka och tuffa tjejer. Men våra tjejer är på riktigt taggade och vinner matchen med 9 – 6 efter en grymt bra start på matchen då vi tar ledningen med 5 – 0.

Vidare till åttondelsfinal och där möter vi på Åkersberga som spelar sin första match för dagen. Tjejerna är mer taggade än första matchen och spelar matchen igenom ett stentufft försvar. En mycket jämn och tuff match som efter fulltid slutar 7 – 7 och ska avgöras i sudden death. Efter ett trevande första anfall som vi missar avslut i så lyckas vi i försvaret få tillbaka bollen, vi får en kontringsmöjlighet men Sarah blir nerriven bakifån och domaren dömer straffkast. Sarah visar upp en riktig vinnarskalle och drar dit straffen! 8 – 7 till oss efter en riktiga nervkittlande sista minuter.

Nu väntar kvartsfinal och Skånela lag 2 står som motståndare.
Även i denna match så spelar tjejerna ett grymt försvarsspel.  Vi är täta och vi smäller på ordentligt. Även här en mycket jämn och spännande match. Men en minut kvar tar Skånela ledningen med ett mål, vi gör avkast och får ett sista anfall. Med cirka 20 sekunder kvar lyckas vi med en övergång och Alice skjuter in bollen resolut i mål! Domaren blåser av matchen och återigen så är resultatet efter fulltid 7 – 7 och vi ställs för ytterligare en sudden. Vi vinner bollen på uppkastet, men lyckas aldrig komma till avslut. Skånela spelar upp i anfall och lyckas trycka in ett avgörande mål från kanten. Förlust med 8 – 7 och besvikelsen gick inte att ta miste om. Trotts ett snöpligt slut och mycket tårar så är vi väldigt nöjda med tjejernas insatts den gångna helgen. De har visat prov på mycket fint anfallsspel men framförallt en fantastiskt försvarsspel där många spelare har klivit fram och tagit ett stort ansvar. Tjejerna har också visat en enorm glädje och laganda under helgen. Det har varit ett gäng otroligt laddade tjejer fulla med massor utav energi och jävlar anamma.

Nu blickar vi framåt mot kommande cuper – redan till nästa helg väntar Katrineholm cup då vi åker för att möta tjejer födda -99.

/Göksten F00

Skribent: Thomas Hedlund

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link