Hoppa till sidans innehåll

F97 2:a i Eken Cup

20 JUN 2012 13:47
Gökstens flick-97 gör en mycket bra insats som tvåa i Eken Cup. I finalen fick man se sig besegrade av ett bra Skogås. Ett Skogås som var oerhört taggade hela matchen och visade även upp ett bra spel.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2016 09:49

Göksten vann enkelt alla sina matcher i gruppspelet. Att man vann var en sak men sätte man vann på var imponerande. Att kunna hantera det underlag som Gubbängsfältet bjöd på så bra var en fröjd att se. Att spela i spöregn och lervälling brukar vålla de flesta lag stora problem. Tjejerna hanterade det "omöjliga" underlaget på ett mycket bra sätt. De spelade sitt vanliga spel vilket innebar snabba omställning, enkla kontringsmål och snabba anfallskombinationer Att dessutom kunna göra mål när bollen var en gegig herrfotboll för det inte mindre bra. Fyra segrar mot Huddinge, Tumba, Aik och Skuru innebar kvartsfinal mot Spårvägen.

På en mycket bättre plan, konstgräs, stängde man matchen snabbt och trots lite ofokusering sista 10 min vann man med klara 21-9. Mot Bollstanäs i semifinalen var man tillbaka på en normal Eken Cup plan, dvs mer lera än gräs. Åter hanterade man underlaget på ett bra sätt och även denna match var avgjord relativt tidigt. Vinst med 17-8 mot ett Bollstanäs som spelade och kämpade mycket bra hela matchen. 

Final väntade nu mot Skogås, ett Skogås som från början visade att man var taggade ut i hörntänderna. Göksten leder i princip hela matchen med 1-2 mål men får inte till ett avgörande ryck. Bra målvakt i Skogås i kombination med lite slarviga avslut gör att Skogås går ikapp och förbi i slutminuterna. Grattis Skogås som för dagen var hetare. Nu väntar sommarvila, individuell träning och lite beachhandboll i Åhus för Gökstens tjejer. 

Grattis Gökstens tjejerna! Stark att ta sig till final med mindre handbollsträning och mycket tung försäsongsträning. Som ni kommer ha nytta av nästa säsong :-)

Skribent: Thomas Hedlund

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link