Hoppa till sidans innehåll

Göksten till Jönköping!

16 MAR 2015 09:55
I helgen avgjordes steg 4 i U-SM för A-flickor och våra tjejer var i Tumba och spelade för att försöka bli bland de 8 som får spela finalspelet.
  • Skapad: 16 MAR 2015 09:55

Att spela ett steg 4 är ett prov utan dess like, många matcher på kort tid. Det är till och med jobbigare att spela än ett finalspel kan jag tycka.

Första matchen för tjejerna var mot Gustavsberg, ett lag vi har mött i serien så vi hade bra koll på dem tyckte vi. Tjejerna började lite trevande och spänt, som är vanligt i första matchen, vi skapade fina lägen med bollen ville inte riktigt in i början. Det var ett komåpakt och bra försvar så man kände att om bara bollen letar sig in så rinner vi iväg. Och just så blev fallet. Efter 11-5 i paus skrevs segersiffrorna till 25-11 och en skön start på helgen.

Efter lite vila och mat var det dags för match nummer 2 och det var mot Enköping. Matchen var av liknande karaktär som den första där vi seglar ifrån saakta men säkert till slutresultatet 33-12 efter 18-7 i paus. Resultaten i de övriga matcherna i gruppen gjorde att vi och Kärra redan var klara för play-off gruppen redan inför sista omgången.

Efter lite mat på kvällen så var det dags för Mellotävling och 3 av rummen hade helt rätt i deras tippning om vem som skulle bli etta och tvåa - Bra gjort!

Då var det dags för gruppfinal mot Kärra och efter en formidalbel första halvlek där vi ledde med 14-8 i paus så var det en scenförändring utan dess like i andra. Kärras skyttar visade världsklass samtidigt som vi inte kom upp ordentligt i försvaret utan blev lite passiva där. Kärra gick upp till 21 lika och hade bollen, då var vi nere för räkning men tog oss samman och gjorde 3 raka på slutet som gjorde att vi vann och fick med oss 2 poäng till play-off gruppen men usch vilken pärs!

Kort vila och lite påfyllning av depåerna så var det dags för match mot Tumba, de vann sin grupp, och här får vi en bra start och går upp till 5-1 ledning men efter Tumbas time-out kommer de ut som ett annat lag och kör över oss i första halvlek 13-7 till dem i paus. Vi sa till varandra att aldrig ge upp och att varje mål var viktigt och det visar vi i andra halvlek som vi vinner med en boll men tyvärr blev det förlust med 22-17 och nu var vi tvungna att slå Lillpite i sista för att ha chansen att gå vidare. Efter lite matematik så kom vi fram till att om vi vann med 14 mål så var vi helt klara och behövde inte förlita oss på andra resultat.

Vi ledde med 18-10 i paus så då var det lite kvar till det att vi var framme vid vårt mål. Tjejerna visade att de skulle nå själva utan andra resultat och trummade på och vann med 31-16 och avancemanget var ett faktum, underbart!!!

De lagen som följer med till Jönköping är Tumba, Kungälv, Torslanda, Pandora, Skövde, Skogås och Rosersberg.

Nu laddar vi inför finalspelet!

Forza Göksten!

Skribent: Christian Andersson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link