Hoppa till sidans innehåll

Göksten till steg 3, Torshälla tar sig fram via steg 2, uppdat. version

30 SEP 2013 08:32
I helgen var det dags för det första av totalt 5 steg i årets U-SM. Göksten som är regerande mästare i åldersklassen begav sig till Alingsås och vårt andra lag, Torshälla, till Skogås i Stockholm. Här följer referat från coacherna i de båda lagen.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2016 09:49

Här kommer Gusens tankar om helgen: Så var då årets SM-spel äntligen igång! Vi fick en ganska lång resa för att vara steg 1 då vi skulle till Alingsås men i potatisstaden trivs vi utmärkt! Första matchen mötte vi Malmslätt och det var en bra match att få efter alla mil i benen från resan. Vi var riktigt bra i första halvlek och hade mycket spring i benen. Resultatet blev 37-9 till slut. Lite mat på stan och sen lite vila på den underbara luftmadrassen gjorde gott. Det var tidig revälj på söndagen då första matchen för vår del gick 8.45 och de matcherna brukar aldrig vara lätta att spela då en del kan ha kudden kvar i örat och lite John Blundgrus i ögonen men oj vad vi sprang. Vårt spring gjorde att Alingsås aldrig vara nära i denna matchen utan vi vann komfortabelt med 38-9. Avslutningen blev en gruppfinal mellan oss och Team Bohuslän. Där var det jämnt  i början men sedan drog vi ifrån och ledde som mest med 7 mål innan Teamet kunde hyfsa siffrorna till slutresultatet 23-20. Nu fokuserar vi på Div 2 spelet ett tag innan det är dags för steg 3. Tackar för en bra helg till alla spelare, övriga ledare och supportrar!

 

Janne Möller, coach för Torshälla, tycker så här om deras helg: I första matchen mot Skogås inleder vi nervöst och matchen präglades av mycket tekniska fel främst i första halvlek. Vi börjar andra liknande som i första men under sista tio minuterna så släpper respekten och vi börjar gå rakt på mål! Lite sent men bra att ta med sig till de andra matcherna. Resultatet blev 25-14 i Skogås favör. Söndagens första match var mot Uppsala och vinst var det som gällde för att gå direkt till steg 3. Matchen var jämn i första halvlek med bra försvars och målvaktsspel. I andra gör vi ett litet ryck och leder med 3 bollar tyvärr så går Uppsala ikapp och när de får kontra i ett tvåmålsöverläge efter att deras mv gjort en idioträddning på ett friläge så var det tungt. Det blev en uddamålsförlust med 23-22, snöpligt men dock visar vi en helt annan vilja och attityd än i lördags. Sista matchen var vem som skulle bli trea i gruppen och nu spelar tjejerna ut sitt register och slår Kumla med 28-7. Nu tar vi nya tag i steg 2 och det kan vara positivt för oss att få spela fler matcher ihop!

Forza Göksten!

Skribent: Christian Andersson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link