Hoppa till sidans innehåll

Gruppseger och avancemang till steg 3

22 SEP 2014 09:55
I söndags var våra damjuniorer i Huddinge för att spela steg 1 av U-SM för damjuniorer. Då Enköping dragit sig ur så blev det spel på en dag för våra tjejer.
  • Skapad: 22 SEP 2014 09:55

Redan på lördagen möttes Huddinge och Skogås i gruppen och där vann Huddinge med uddamålet 17-16. Allt var glasklart inför matchen, vinst och avancemanget var redan klart. Det blev en lite sömning inledning, ja inte bakåt för där var det stängt i hela matchen utan det var lite sömningt i avsluten framåt. Efter 6-7 min stod det 2-2 men då hade vi bränt 4-5 klara chanser redan så man väntade bara på den berömda ketchup-effekten. Visst kom den effekten under andra delen av första halvlek, i paus stod det 9-3 till oss och det kändes ganska säkert i paussnacket att vi skulle fixa det. Andra halvlek var som den första med bra försvar och målvaktsspel och bra anfallsspel men vi hade lite svårt få in bollen. Till slut vann vi med 18-11 och avancemanget till steg 3 var klart.

Efter lite vila och mat var det dags för gruppfinal mot hemmalaget Huddinge och vilken konstig match det blev. Redan efter 6 min åkte Mia på ett ytterst tveksamt direkt rött, tror bara det var domaren som såg vad som hände (eller inte)! Lite oro i laget blev det efter det kortet och Huddinge var i ledning med 3 bollar i mitten av första. En bra forcering där vi spelade ett bra försvar och målvaktsspel återigen gjorde att vi kom ikapp till 9-9 i paus, riktigt starkt gjort! I andra tar vi hand om taktpinnen direkt och neutraliserar Huddinges anfallsspel och hittar rätt framåt. Med 5 minuter kvar leder vi med 16-13 och skall egentligen bara knyta ihop säcken men då börjar de chansspela ännu mer och får lite utdelning på det samtidigt som vi blir lite tveksamma i vårt agerande. De kvitterar med 10 sekunder kvar och när vi lämnar in time-out kortet med 5 sekunder kvar så tappar vi bollen i det läget och det kommer bli en polsk riksdag som jag aldrig varit med om tidigare. Sekreteriatet ändrar sin version ang vem som hade bollen, domarna tar fram regelboken och kollar, ja det är en sådan soppa som vi känner på oss bara kan sluta på ett sätt och mycket riktigt Huddinge får bollen med 5 sekunder kvar och chans att göra mål och då vinna gruppen men ett ettigt försvarsspel gör att de får ett frikast på mittlinjen det sista som händer och det är inga problem för Linn i målet att rädda! En poäng och gruppseger!

Ibland är handboll en berg och dalbana och det var det i denna matchen men viktigt att man fokuserar på rätt saker och det gjorde tjejerna trots lite märkliga avblåsningar, polsk riksdag och rött kort! Starkt jobbat tjejer och grattis till avancemanget!

Under lördagen spelade våra A-flicker sin premiär i Stockholmsserien mot Åkersberga och även där blev det seger 23-22. Här fick även tjejerna lära sig att fokusera på rätt saker vilket är viktigt i framtiden!

 

Forza Göksten!

Skribent: Christian Andersson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link