Hoppa till sidans innehåll

Höstlovet inleddes bra!

28 OKT 2013 08:33
Skolans höstlov inleddes på bästa sätt om man ser ur ett Gökstensperspektiv. F01 spelade borta mot Hallstahammar och vann med 31-7, F99 slog RP med 25-17 och våra damer kryssade mot LIF Lindesberg.
  • Skapad: 28 OKT 2013 08:33

Damerna spelade en riktigt bra handboll mot LIF Lindesberg, speciellt andra halvlek var kul att se som gul/svart. Matchen började som en tungviktsmatch i boxning med lite ställningskrig och lagen kände på varandra, det var jämnt fram till 3-3 men sen tog Lindesberg över taktpinnen främst genom ett tufft och aggresivt försvarsspel och sen det som kom igenom tog deras målvakt Amanda Ingvarsson. Hon knep bla 2 straffar och ett antal fri- och kantlägen i första halvlek. Tjejerna ligger under som mest med 5 bollar vid två tillfällen i första halvlek men det beror inte på att de spelade dåligt utan på just nämnda Amanda. Vi knappar in lite i slutet av första, kanske för att vi backar ner och spelar 6-0 där Madde F och Karin L spelar ett otroligt bra försvarsspel tillsammans och styr övriga bakåt vilket gör att Linn i målet får bättre hjälp och får tag på bollarna, dett medför att vi ligger under med 3 i paus 9-12. Vad Gusen och Lili sa till tjejerna i paus är det ingen som vet men bra var det i alla fall! Tjejerna börjar andra med att göra två raka mål så vi bara ligger under med 1 boll men sedan tror man att tåget går och vi står kvar på perrongen när Lindesberg gör 4 raka och går fram till 11-16. Men då jäklar vaknar tjejerna och speciellt Louise i mål som bytt av Linn i paus. Det försvarsspelet de visar upp i andra halvlek är det bästa jag sett dem göra på länge, Madde och Karin styr och ställer där inne som om de aldrig gjort något annat, vilket skapar trygghet till övriga 4 bakåt och gör att Lollo har en lättare uppgift i målet. Tjejerna gör mål på alla sätt nu, på skytte, med genombrott, linje- och kantmål och vips har man gått från 11-16 till 19-16 alltså gjort 8-0!!!!!! Sedan tar Lindesberg Time-out och resterande tid av andra halvlek blir spännande. Vid ställningen 21-18 efter 54 min får först Karin en utvisning och kort därefter åker Mia ut, vilket gör att Lindesberg får vittring på poängen och gör 2-0 på de utvisningarna. Kvitteringen kommer men vi får sista anfallet men tyvärr kommer vi inte till avslut utan matchen slutar 21 lika.

Förutom första 15 min var detta det bästa jag sett tjejerna prestera i år. Visst det är en del tekniska fel och bortkastade kontringar men det är oxå ett bevis på att tjejerna vill, den matchen allt sitter så slår de alla lag i denna serien var så säkra! Om man ser till spelarprestationer så finns det många att nämna, Linns andra 15 min när det var 6-0 försvar var bra och Lollos andra halvlek är riktigt bra, Madde och Karin ser ut att ha spelat ihop i många år bakåt och styr försvaret, Moa får många bollar att jobba med framåt och gör viktiga mål, Mia har bra skytte och skall skjuta utifrån, ja man skulle kunna rabbla upp alla egentligen för ingen gör bort sig i denna matchen utan alla presterar när de är inne.

Matchens lirare i Göksten: Louise Grälls

Matchens lirare i LIF Lindesberg: Frida Wernborg

Målskyttar Göksten: Mia Laumdzija 5, Moa Lindqvist 4, Karin Larsson 4 (1), Madelene Kuivamäki 3, Ellen Åskag 3, Jennifer Wallin 1, Madelene Fischer 1

Målskyttar Lindesberg: Frida Wernborg 7 (4), Matilda Andersson 4, Anna Wernborg 4, Sara Svärd 2, Michaela Rydén 1, Hanna Englund 1, Emma Hultgren 1, Emma Magnusson 1

Skribent: Christian Andersson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link