Hoppa till sidans innehåll

ICA Maxi Invitational

08 SEP 2014 10:52
I helgen som var spelades ICA Maxi Invitational runt om i hallarna i Torshälla och Eskilstuna. Det var full fart från tidig morgon till sen kväll, det var sådan fart att luften nästan tog slut i hallarna.
  • Skapad: 08 SEP 2014 10:52

Det var spel från F03 upp till seniorer fördelat på 6 st klasser i 6 hallar i området. I den yngsta klassen möttes värdföreningen Gökstens BK varandra i final och i en otroligt jämn final där det i stort sett aldrig skilde mer än två bollar till något av lagens fördel kunde till slut Göksten 1 vinna med 17-15 efter 10-9 i paus. Vilken återväxt det finns där i det laget, BRA JOBBAT TJEJER OCH LEDARE!

I finalen för F02 tog VästeråsIrsta tag i taktpinnen direkt från början och var i förarsätet direkt. Finalmotståndarna Tumba kämpade på men fick aldrig kontakt med ett för dagen starkare VästeråsIrsta. Tjejerna från gurkstaden vann till slut med 14-9.

I klassen för F01 blev det en final mellan Torslanda och Gustavsberg. Här blev det en final med två ansikten, i första så var Torslanda det laget som höll i taktpinnen och ledde i paus med 9-7. Vad tjejerna i Gustavsberg drack i halvlek måste jag fråga om för de kom ut som ett helt nytt lag och vände på steken och vann till slut med 17-13 efter en riktigt bra andra halvlek.

F00-finalen blev en spännande historia mellan Hellton och även här Torslanda, bra återväxt även i den föreningen, där tjejerna från Hisingen började bäst och ledde med 9-7 i paus men Hellton ville annat i andra helvlek och bet sig närmare och närmare och till slut förbi och vann med uddamålet 13-12.

I den äldsta flickklassen mötte Skogås värdföreningen Göksten i final. Göksten började bäst och var i ledning direkt från början och släppte sedan inte Skogås närmare under första halvlek. Ledning 11-7 till Göksten i paus. i andra halvlek bytte lagen mål med varandra i början vilket gjorde att Skogås inte kom närmare utan avståndet höll sig till slut och Göksten kunde segerjubla efter vinst med 20-16.

I seniorklassen var det en rak serie med 6 lag där alla lagen mötte varndra i sammanlagt 5 matcher var. Här var det bra fart och fläkt och hårda duster i matcherna så det var en riktigt bra turnering tycker undertecknad. Slutsegrare blev GT/Söder som var obesegrade med 5 vinster på lika många matcher, tvåa blev VästeråsIrsta2 och Göksten trea båda med 3 segrar var.

Tackar alla deltagande lag, domare och framförallt alla föräldrar som gjort detta möjligt, ni är GULD värda!

Alla resultat finns på http://icainvitational.gokstenf97.se/

Än en gång ett STORT TACK till alla inblandade!

Skribent: Christian Andersson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link