Hoppa till sidans innehåll

Många segrar i helgen!

10 FEB 2014 08:49
Återigen var det en bra gul/svart helg när våra duktiga tjejer var i farten med matcher lite här och var i distriktet. Denna gången kommer jag börja med de äldsta och gå neråt.
  • Skapad: 10 FEB 2014 08:49

På lördagen spelade vårt Damlag hemmamatch mot 3:e placerade eRPing och då serien är jämn är varje poäng viktig. eRPing började bäst och gjorde de 2 första målen innan Göksten vaknade och gjorde 5 raka. Halvleken var jämn men hela tiden var Göksten i förarsätet men eRPing ville aldrig släppa taget utan hängde i hela tiden mycket tack vare två duktiga kantspelare. I Göksten var det Mia L som gjorde ett bra jobb både framåt och bakåt i första halvlek. I halvlek leder vi med 17-13 efter en bra avslutning. I andra gör vi två raka mål och leder med 19-13 och det känns som att vi skall hänga av eRPing redan i början av andra men på något sätt biter de sig kvar och gör 4 mål i rad och helt plötsligt är det match igen. Göksten är hela tiden i ledning men kan som sagt aldrig skaka av sig motståndarna utan de hänger sig kvar som en igel. När Göksten gör 27-23 andas nog alla ut och känner att nu är det klart, alla utom eRPing för de släpper bromsen och gör 4 mål i rad och nu är det en kamp de sista minuterna och i den vevan får de även spela i övertal men Göksten reder ut det och när motståndarna får en utvisning med 2 minuter kvar så avgör vi med att göra de två sista målen och kan skrika ut gäldjen efter vinst med 29-27.

Matchens lirare i Göksten blev Mia Lagumdzija och i eRPing Elisa Sjöö.

Målskyttar Göksten:

Mia L 7, Madelene K 5 (1), Karin L 5 (1), Moa L 5, Michaela B 3, Hanna H 1, Petronella H 1, Jennifer W 1, Julia K 1.

Målskyttar eRPing:

Elisa Sjöö 7 (3), Linda Axelsson-Lilja 4, Annie Olofsson 4, Olivia Thörnblom 3 (1), Alice Hägg 2. Olivia Ahlmen 2, Jasmine Thorsson 2, Cornelia Hallgren 2, Julia Berminge 1

Våra A-flickor spelade 3 matcher under lördagen, 1 i Stockholmsserien där det blev seger borta mot Lidingö med 27-6 samt 2 matcher i Mellansvenskas serie där det blev förlust mot Guif med 15-23 och sedan vinst mot NKIK med 19-16. Detta var 2 bra matcher för tjejerna med tufft motstånd som är viktigt för utvecklingen.

F99 mötte Nyköping och vann med 23-16 i en match där Göksten gjorde ett litet ryck i slutet av första och sedan aldrig släppte taget utan drygade ut i andra.

Till Strängnäs åkte våra F01 för match och det blev vinst med 25-11. Kul att se att tjejerna håller fokus i stort sett hela matcherna och kör det som de tränar på.

F02 var över i Västerås och spelade mot VI, här blev det förlust med 20-7 men då de flesta är ett och kanske två år yngre så kämpar de på och utvecklas hela tiden.

 

Forza Göksten!

Skribent: Christian Andersson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link