Hoppa till sidans innehåll

Partille matchdag 4

05 JUL 2013 21:12
Gökstens F97 lag är klart för kvartsfinal. Imorgon väntar danska BK Ydun. Övriga lag som tog sig till a-slutspel har spelat färdigt. F97 lag 2 spelar b-slutspel kvartsfinal imorgon mot Larvik Turn, Danmark.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2016 09:49

F01 var tillsammans med F99 först ut av våra lag när slutspelet inleddes. Disig morgon men båda lagen gladde precis som solen och vädret gjort under större delen av denna näst sista speldag i Partille Cup.

F99 tog tidigt tag i taktpinnen mot Önnered. Halvtidsledning med 8-6 och till slut 11-7 viktoria efter mycket bra spel av Emma i mål och försvaret.  

F01 mötte danska Varup och precis som flera av deras matcher blev det målsnålt, jämnt och tufft. Lagen var om vartannat i ledning men ca 2 min kvar ledde de danska pigerna. Kvittering av Sofia och sedan följde några missade anfall åt båda hållen innan Carro vräker in det avgörande 6-5 med 6 sek kvar:-)

F00 gör en riktigt bra match mot Spårvägen. Skapar lägen men har lite svårt att få in bolluslingen. Bland annat tre missade straffar och då blir det tufft mot starkt motstånd. Trots det blir det bara förlust med ett ynka mål vilket givetvis svider med tanke på spelet det visar upp. Bra insats tjejer!

F01 mötte i sin andra match Näsby. Efter en jämn och målsnål inledning gör Näsby tre raka mål och går fram till 6-4. Det blir i andra halvlek 8-5 innan Göksten sprattlar till rejält sista minuterna och gör både 8-6 och 8-7 men sedan håller Näsby bollen och chansen till kvittering och sudden death försvinner. Bra spel men som sagt svårt att få in bollen och några övertramp för mycket. Utslagna efter en tuff match men en bra insats tjejer!

F99 hade Torslanda som sin nästa motståndare. En på förhand tuff uppgift och slut blev det förlust med 7-11. Men det var inte utan kamp då tjejerna var i ledning med 4-3 och hade 7-7 fem min in i andra halvlek. Tyvärr tröt orken och tanken med den vilket gjorde att Torslanda kunde göra matchens sista 4 mål. Torslanda var ett mycket bra lag varför det var en klar plusvariant på tjejernas insats. Åter bra försvar och målvaktsspel. Totalt sett en bra insats tjejer!

F98 slog Stjördals, Norge med 16-12 efter att man tidigt tagit tag i matchen som de sedan förde ganska enkelt fram till en seger. Olivia mycket bra skytte och för övrigt en stabil laginsats. I 1/8 delen stod Brabrand från Danmark för motståndet. Dansk dynamit visade det sig då det var numret större i denna match. Tjejerna hänger med i en halvlek men när danskorna kan byta runt och ändå hålla hög kvalite och till och med höja tempot rinner siffrorna iväg. Gökstens tjejerna ger aldrig upp men får svårare och svårare att få in bollen ju längre matchen lider. Förlust med 12-6 och inga matcher imorgon. Slutsummering: Bra insats tjejer!

Lokalderby mot VästeråsIrsta väntade för F97. Skulle VI störa våra tjejer? Nej, 1-1 efter 4 min men sedan gasen i botten. Göksten går fram till 7-1 och matchen är givetvis vunnen. Bra försvar och snabba uppspel var största orsaken till en klar seger. Till slut 14-5 och nu väntade nästa lag från vårt distrikt, RP Linköping. Lite tråkigt att få möta seriekollegor när det finns hur många utländska lag som helst på plats. RP stretar emot bra men Göksten har hela tiden 2 till 4 måls ledning. Hannah mycket bra och för övrigt en mycket stabil laginsats med som vanligt starkt försvar och snabba spelvändningar. Efter vinst 16-10 väntar imorgon kvartsfinal mot danska Ydun. Vi håller alla tummar vi har och hittills en mycket bra insats tjejer!

F97 lag 2 är klara för kvartsfinal i b-slutspelet efter vinster mot norska lagen Sverresborg och Lilleström. Efter några tuffa gruppspels matcher skönt att få vinna igen! Imorgon väntar ett nytt norsk lag, Larvik. Lycka till imorgon och en bra insats tjejer!

Två lag att följa imorgon medan övriga lag spelat klart. Nu hejar vi fram F97 och hoppas på match i Scandinavium kl 15.30! Over and out för nu:-)

Skribent: Thomas Hedlund

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link