Hoppa till sidans innehåll

F97 lag 2 högst upp på podiet!

06 JUL 2013 22:48
Två lag hade att spela matcher under avslutningsdagen i Partille Cup. F97 lag 1 förlorade mot Ydun i kvartsfinalen medan F97 lag 2 vann b-slutspelet efter en riktig finalrysare. Stort grattis till vinsten tjejer och LaFreud!
  • Skapad: 06 JUL 2013 22:48

F97 lag 1 ställdes i sin kvartsfinal mot starka Ydun från Danmark. En moralisk final enligt vissa och jag tycker vi håller med. Göksten börjar bäst och går fram till 3-1 ledning men efter en utskällning av Yduns ledare som hela hedenfältet måste hört vakna danskorna. Fem raka mål och underläger för de våra med 3-6. Danskorna såg ut att springa ifrån redan i första halvlek men då inleds Gökstens bästa period under matchen. Enkelt och rakt spel som avslutas fint av Jempa och Hannah. Dessutom bra träff i försvaret och i paus mentalt övertag Göksten och oavgjort på måltavlan, 6-6.

Danskorna inleder andra med att dra på sig en utvisning men tyvärr vinner Ydun den två minuters perioden och går sedan fram till 9-6 och 12-7 och matchen känns körd. Denna gång mötte tjejerna en för stark motståndare. När sedan våra tjejer inte fick till det är det bara att gratulera motståndarna. Bäst i Göksten var Jempa. Ydun vann till slut Partille Cup vilket vi även säger grattis till!

F97 lag 2, under Leif-Fredriks ledning (LaFreud i folkmun), hamna i b-slutspel och hade i kvartsfinal att möta norska Larvik och vann enkelt med 17-6. Tjejerna var bättre i allt än sina motståndare och alla bidrog på ett bra sätt när laget kunde matchas runt rejält. Nytt norskt motstånd i semin i form av IK Våg. Tufft sa tränarna innan matchen och det blev det i första halvlek. Ledning med två mål men i andra stängde man igen bakåt, fick några enkla kontringsmål genom Jonna och Malin och siffrorna rann iväg i rätt riktning. Vinst med klara 13-7 till slut och i finalen gällde det att fixa ett norskt lag till, Grue IL. Grue var starkast till en början och Gökstens hade stora problem att få stopp på deras linje. Hon antingen delade av/höll ner för skyttarna eller gjorde mål själv efter inspel. Ju längre matchen led läste tjejerna in Grues spel och tog ikapp målunderläge efter målunderläge matchen igenom. Petronella firade lilla julafton på högerstruten med totalt sex mål och framför gjorde hon tre raka och och oerhört viktiga mål i första halvlek. Frida stensäker från straffpunken. "Vad gör målvakten? sen lägger jag ett löst skott i andra hörnet" eller vad tänker du Frida? Lika i paus och andra börjar Jonna och Malin komma igång ordentligt. De river upp stora sår och det känns som att Göksten börjar ta över. Men de kommer aldrig förbi utan det är Grue som är i ledning eller oavgjort hela matchen. Oavgjort vid fulltid och sudden death väntar. Varsitt missat anfall innan Malin stegar förbi sin försvarare, vilken gång ordningen vet jag inte, och stänker in avgörande 17-16:-) Göksten ledde en gång, aldrig under ordinarie speltid, och det räckte. En rolig norge historia efter att tre raka norska skalper tagits under dagen. Spelarna och LaFreud oerhört glada och stort grattis till er alla!

Summerat blev det fem lag till a-slutspel med kvartsfinal för F97 som bäst och vinst för F97-2 i b-slutspelet. Alltså a-slutspel i alla klasser vi ställde upp i vilket tyder på en mycket starkt bredd. Bra insatser överlag även om pricken över i:et saknades för lagen i a-slutspel. Oerhört kul att följa alla lag på plats, grattis till bra insater och lycka till ni som ska till Åhus Cup nästa vecka. Hoppas att ni agerar piggare en nedan person som åter bara dyker upp, nu i bussen på hemresan.    

Mogge

PS: Nu ska jag avslöja vem ovan är. Det är Mogge och han är en bra kille som kommer göra mycket nytta för Göksten många år framöver;-)

Skribent: Thomas Hedlund

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link