Hoppa till sidans innehåll

Referat USM dag 1

19 APR 2013 18:27
En oavgjord och en förlust blev första dagens facit för våra lag i USM. B-flick kryssade mot Kroppskultur, 8-8 medan våra a-flickor förlorade med 23-29 mot Skånela. Tuff inledning men imorgon väntar nya härliga utmaningar.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2016 09:49

 

Först ut var a-flickorna som hade att möta tuffa Skånela med flera spelare med allsvenskt spel på sitt samvete. Grattis till elitserien platsen Skånela för övrigt! 

Skånela tar direkt en punkt på Jempa och det kändes inte som att Göksten riktigt var med på det och blev störda. Skånela skaffar sig en 5-måls ledning och såg ut att rinna iväg men Göksten höjer sig rejält under första halvlekens andra hälft och i paus är det lika 15-15. Och hänger med fram till 20-20 innan Skånelas tyngd och att göra enklare mål fäller avgörandet. Till slut förlust med 23-29 i en match som Lollo inleder i målet. Efter en tuff inledning byts Linn in som tyvärr skadar sig i princip omgående.

Första diagnosen är att hon är borta resten av helgen men det hoppas vi är fel. Lollo kommer in igen och gör efter inhoppet en bra match. Matchens lirare i Göksten blev Karin som även var bäst totalt sett. Framåt var det lite för få som stack i näsan, som vågade ta smällen vilket kommer ändras till morgondagens matcher. Även bakåt finns det mer att ta av. Skånela var bra så absolut ingen skam att förlora. 

Imorgon väntar H65 Gordies och Sävehof som idag möttes med H65 Gordies som vinnare. Nu laddar vi om och nyper H65 Gordies och sedan Sävehof av bara farten, eller hur tjejer!

Strax efter att a-flickorna slutfört sin match var dags för b-tjejerna att göra entré mot Kroppskultur. Två något stela och nervösa lag i en målfattig, tuff och jämn tillställning. Lagen följs i princip åt målmässigt och i paus står det 5-5. Direkt i andra gör Kroppskultur ett ryck fram till 7-5, ja i denna match är två mål ett ryck, men Göksten äter sig ikapp till 7-7 som står sig till ca 4 min kvar. Varsitt mål till gör att matchen slutligen blir 8-8. Kroppskultur gör ett mål till i slutsekunderna men tack och lov övertramp och en vunnen? poäng. Individuellt är Stina bäst från sin m6 position men gör sig tyvärr sig illa när det återstår 2 minuter. Vi håller tummarna att det inte är något allvarligare. Irma mycket bra i mål och vald till matchens lirare i GBK.

Imorgon inleder tjejerna mot Tumba som enkelt slog Spårvägen idag. Tumba en av förhandsfavoriterna till att vinna allt men jag säger skrällvarning Göksten. Enögd? Nej det passar laget att vara underdogs och tippar uddamålsvinst! Eller hur tjejer!

Vi visste att det skulle bli tufft får våra lag och det blev det men de faller inte ur ramen. Båda lagen har lite mer att ge och är mentalt starka vilket vi hoppas visar sig imorgon. 

Till båda lagen: NU KÖR VI och LYCKA TILL!

Till övriga på plats i Norrköping: Kom ihåg att

Resultat hittar ni på USM FB och USM FA

 

Skribent: Thomas Hedlund

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link