Hoppa till sidans innehåll

Referat USM dag 2 eftermiddag

20 APR 2013 20:38
Gökstens b-flickor är efter vinst mot Spårvägen med 21-18 klart för semifinal i USM. A-flickorna åkte på sin tredje förlust i gruppspelet mot Sävehof med 17-22 och nu väntar spel om 7-8 platsen imorgon.
  • Skapad: 20 APR 2013 20:38

B-flickorna var tvungna att slå Spårvägen för att ta sig till semifinal imorgon. Yes! dom fixade det men inte utan besvär. Det är inledningsvis eller rättare sagt till matchminut 38 av 40 en jämna match målmässigt. Stina som varit en klippa under hela grundspelet inleder Gökstens målskytte med två mål men Spårvägen kvitterar och sedan växlar ledningen lagen mellan hela halvleken. Olivia sticker ut något framåt i en jämn och tät match där man framför allt måste hylla båda lagens försvarspel. Uppoffrande där alla visar att vi vill vinna!

Andra halvlek är den första lik. Bra försvar medan det finns mer att önska framåt. Det är först med 7-8 minuter kvar som Göksten gör ett miniryck fram till 18-16 och 19-17 efter mål av Hannah, Fifi och Lovisa. Och när Olivia stänker in 20-17 efter 38:07 är det klart! Åter en insats som speglar att handboll är en kampsport och att vilja betyder mycket. Hannah matchens lirare som även var målbäst tillsammans med Olivia med fem strutar var. Men mest hyllar vi laget och insatsen bakåt. Framåt finns mer att ge och det hoppas vi få se imorgon!

Imorgon väntar Torslanda i semifinal. Ett Torslanda som Göksten stött på vid flera tillfällen de senaste åren. Lagen kan varandra utan och innan och det kommer inte avgöras taktiskt utan vi får förmodligen se en match där individuella prestationer avgör till slut. Vi håller alla tummar som finns för våra tjejer.

Följ matchen på Semifinal FB twitter  kl 09.00 imorgon. Ställ klockan!

För a-flickorna väntade Sävehof i sista gruppspelsmatchen. Sävehof hade liksom våra tjejer förlorat de inledande matcherna och nu handlade om att undvika jumboplatsen i gruppen. Sävehof tog snabbt kommandot målmässigt som de red på resten av matchen. Göksten fick jaga och gör spelmässigt en ok match men tyvärr saknades skärpan i avsluten. Kanske lite mental trötthet efter inledande förluster? Laget gör även en bra kämpainsats men ny förlust med siffrorna 17-22. Det innebär att man imorgon får möta Kristianstad i match om 7-8 plats. Både tror och hoppas att man laddar om och avslutar helgen med en bra insats och en vinst! 

Skribent: Thomas Hedlund

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link