Hoppa till sidans innehåll

Referat USM dag 3 förmiddag

21 APR 2013 10:02
Efter en oliiidligt spännande semifinal tog sig b-flickorna till final. Vinst med 19-18 över Torslanda i en match som inledningsvis svängde rejält målmässigt. Nu väntar final kl 12.45 mot Tumba. A-flickorna avslutade helgen med vinst över Kristianstad, 23-22, och slutade därmed sjua.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2016 09:49

I morgonens semifinal väntade starka Torslanda. Lagen känner varandra utan och innan efter flera inbördes möten senaste åren. Torslanda gör snabbt 0-2 men det kvitterar Göksten genom två mål av Fifi. Och efter två mål var fram till 4-4 trodde de flesta att detta blir tight. Det skulle det bli men inte i första halvlek. Genom bra skytte går Torslanda fram till 4-6 och Göksten byter målvakt. Irma byter ut sig själv och Linnea kommer in och det skulle visa sig bli ett bra byte. Bra samarbete mellan målvakterna! Linnea får dock en tuff start och underläget växer till 4-8 och TO Göksten. Men det följs av nytt mål Torslanda och 4-9 och tiden 10:17. Nu händer det! Linnea tillsammans med övriga håller nollan resten av halvleken fram till 12-9 lednig för Göksten. Mål 5 och 6 kommer tätt efter tekniska fel av Torslanda. Mål 7 och 8 kommer i spel 5 mot 6. Framför allt dessa två mål tände glöden rejält hos tjejerna. Sedan av bara farten gör Fifi, Olivia och Fifi tre mål till. En halvlek och två ansikten. Nervöst och rörigt första 10 min och fart och jävlar anamma sista 10 min.

I andra krymper målavståndet direkt och resten av halvleken är oerhört jämn och tuff. Tjejerna har oftast 1-2 måls ledning men efter ca 32 min står det 16-16 och det är absolut jämnt. Efter det gör lagen varannat mål fram till 18-18 innan Olivia gör 19-18 tid 38:58. Sista delen av matchen spelar båda lagen nervöst och rörigt med flera tekniska fel. Det sista som händer är att Linnea räddar, sen gör Torslanda mål som blir avblåst innan slutsignalen tjuter! En riktig laginsats gör att Göksten spelar final i USM FB för andra året i rad. Fifi matchens lirare och Linnea matchhjälte efter sitt inhopp och framför allt sina avgörande räddningar på slutet.

Ni följer finalen där Tumba väntar kl 12.45 på GBKF98 Twitter eller ser den på  Livestream Svensk handboll 

A-flickorna som under hela helgen mött tufft, äldre och något starkare motstånd mötte Kristianstad i match om 7-8 plats. Tjejerna fick avsluta med en seger vilket är oerhört roligt, skönt och bra gjort. 23-22 i en match som de låg under för att vända till slut. Mycket starkt att ett år yngre komma sjua i Sverige och även en mycket nyttig erfarenhet att ta med sig in i framtiden. 

 

 

ch det

Skribent: Thomas Hedlund

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link