Hoppa till sidans innehåll

Referat från F00 och Bohus Cup

02 MAJ 2012 13:08
F00 vann sin första cup den gångna helgen. Bohus Cup i Kungälv och nu får vi läsa ett "kortare" referat från tränarna.
  • Skapad: 02 MAJ 2012 13:08

F00 GULD!

Tjejernas första cupguld som 00 – lag, efter en mycket spännande helg.

Vi hamnade i en grupp bestående utav Önnered, Sävehof 1, Stenungsund och självklart oss själva, en grupp som visades vara av riktigt bra kvalitet.
Först ut på lördagen var Önnered, en jämt och spännande match som tyvärr slutade med en uddamålsförlust efter att vi missat en straff när tiden var ute. Vi laddade om till match två mot Stenungsund, tyvärr så är vi inte riktigt fokuserade och får kämpa oss igenom hela matchen men lyckas tillslut vinna med två bollar. Efter välbehövlig lunch och vila så var det dags för ödesmatch mot Sävehof, vinst och vi var i A-slutspel. Matchen blev en jämn och tät historia men i början av andra lyckas vi få några bollars övertag vilket vi lyckas hålla hela matchen ut och A-slutspel var en faktum!

A-slutspel under söndagen och i lite flyt med lottningen så fick vi en liten sovmorgon. Något som var tacksamt då vi under helgen vart ute i Stora Höga (2,5 mil från Kungälv) och spelat våra matcher, utan sovmorgon hade det blivit riktigt tidigt (och tillslut en riktigt lång dag)

Först ut i kvartsfinalen – Sävehof 3. Tjejerna var taggade till tusen. Vi spelar ett stentufft försvarsspel och framåt så kliver många tjejer fram och tar ansvar. Slutresultat 8 – 5 och vi har tagit oss till semifinal!

I semifinalen möter vi på arrangörsklubben Kungälv HK, hemmastödet på läktaren är stort men tjejerna börjar matchen på bästa sätt och vi skapar oss en 3 – 0 ledning. Efter det visar vi dock upp stor nervositet och hala händer. Kungälv äter upp den ledning vi skaffat oss och i halvtid ligger vi under med en boll. Sidbyte och in på banan kliver ett nytt Göksten in, vi spelar vårat fina försvarsspel som vi visat prov på tidigare i turneringen och släpper bara in en boll i andra halvlek, detta bäddar för seger med 10 – 6 och tjejerna har tagit sig till sin första FINAL!!!!

Vi laddar upp med att se 99orna spela hem sitt andra raka guld och sedan fyller vi på energiförråden med lite mat.
Det är Önnered som vi mött i gruppen som står för motståndet. Vi laddar upp på bästa sätt, tjejerna är taggade till tusen men när väl matchen börjat så är vi alldels för nervösa och Önnered kan lätt dra ifrån till en 5 – 2 ledning i paus. Vi pratar om att hålla oss lugna och spela tuffare försvarsspel mot Önnereds kvicka anfallsspel. Precis som i semifinalen så står det ett nytt lag på banan efter pausvilan. Tyvärr tar det inte många sekunder innan Önnered gör ytterligare ett mål – med efter det var det slut på det. Tjejerna offrar sig för varandra, spelar ett kompakt och tätt försvarsspel och Önnered spelarna kommer ingenstans. Vi biter oss fast i matchen, gör några mål och tjejernas energi ökar markant då de känner att de är med i matchen igen. Vi lyckas nå 6 – 6 med någon minut kvar och i näst sista anfallet trycker vi dit 7 – 6 som blir slutresultatet. GUUUUUUULD!!! Tjejerna har i sin första final, tagit sitt första guld! Stora glädjescener och mycket glädjetårar!

Det är ett mycket bra försvars- och målvaktsspel som vart nyckeln till framgång denna helg. Många tjejer har klivit fram och tagit ansvar. Tjejernas fina laganda och goda gemenskap har etsat sig fast på näthinnan och som tränare kan man inte vara mer än stolt!
Nämnt tidigare att våran grupp var av riktigt bra kvalitet, alla fyra lagen från gruppen spelade finalerna i F00 klassen!

En tuff och lärorik helg! Nu ser vi fram emot sista inomhusmatcherna för säsongen då vi spelar en inbjudningsturnering i Sporthallen, 99orna spelar även dem i Guifhallen. Kanske kan 00orna spela hem 2 i rad och 99orna ta hem en trippel??!!

Hälsningar Frida, Magnus (och Morgan såklart J)

Skribent: Thomas Hedlund

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link