Hoppa till sidans innehåll

Reflektioner från en lättad tränare!

16 DEC 2013 12:03
Först och främst vill skribenten säga ett stort GRATTIS till F99 och deras ledare till avancemanget till steg 4. Riktigt starkt att vända motgång till framgång! Här följer en reflektion över helgen från en lättad ledare.
  • Skapad: 16 DEC 2013 12:03

Att Göksten två år i rad har haft stora framgångar i U-SM för Flickor B gör det ju inte lättare för oss direkt. Många "kräver" att framgångarna skall fortsätta men riktigt så enkelt är det ju tyvärr inte. Många hade på förhand sagt att detta var "Dödens grupp" och så rätt de fick. Jag tycker synd om Bjurslätt och Hellton dom åkte ut för jag är säker på att de gått vidare från de flesta av de andra grupperna, idrotten är tuff ibland.

Första matchen för vår del var mot Skuru, ett lag vi räknat med att slå. Tjejerna uppträder väldigt nervöst och detta i kombination med ett vråltaggat Skuru gör att vi tidigt hamnar i underläge och blir tafatta i anfallsspelet. Vi har ett starkt försvar och målvaktsspel så vi har chansen att gå förbi men deras målvakt storspelar även hon. När matchen är slut så är det torsk med 10-12 och en väldig kalldusch.

Nu satt vi i en rävsax och vi behövde vinna de återstående två matcherna på söndagen bla mot förhandsfavoriten Bjurslätt. I denna match fick vi en strålande start och gick fram till 6-2 och det såg bra ut men Bjurslätt omgrupperar sina 9m uppställningar och med sitt skarpa skytte kommer man ikapp till 6-5 innan halvlek. Det krampaktiga anfallsspelet kommer tillbaka i andra halvlek så det är väldig tur att försvars och målvaktsspelet håller måttet. Vi reder ut stormen och vinner med 11-10, så skönt!

Inför sista matchen var det glasklart vad som gällde, vinst med 1 boll och vi var klara och om vi vann med 5 så vann vi gruppen. Nu släppte det rejält för tjejerna och vi drar iväg till en klar ledning med 9-2. De hade släppt handbromsen och körde på som vi är vana att se dem. Hellton kom lite närmare tack vare ett starkt skytte från skottglada 9m spelare. Som i de andra två matcherna har vi ett starkt försvars och målvaktsspel så det blir seger med 16-10 och GRUPPSEGER!

Sammanfattningsvis så var detta kanske vår svagaste insats anfallsmässigt på hela säsongen, samtidigt var motståndet också det bästa vi mött i år kanske överlag. Vi kämpade oss till gruppsegern med härlig moral pch kampvilja. Försvars och målvaktsspelet höll hög klass hela helgen. Det finns ju alltid saker att jobba på och nu har vi ca 6 veckor på oss till steg 4.

Nu kommer vi helt prestigelöst att åka och spela Norden Cup under mellandagarna vilket kommer bli jättespännande! Målet är inte så högt uppsatt med tanke på att en del spelare behöver vila från handboll även om de själva inte tycker det.

En lättad tränare

Morgan Westanau

Skribent: Christian Andersson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link