Hoppa till sidans innehåll

Stolta Gökstenstjejer i landslagsdressen

08 APR 2013 11:19
Den gångna helgen, torsdag-söndag, har riksläger för F97 genomförts i Katrineholm. Gökstens hade sju tjejer på plats och mycket glädjande var det tre av dessa tjejer, Jempa, Mia och Madde(se ovan bild) som blev uttagna att spela i den avslutande allstar matchen mot F96 allstar lag. Grattis till en bra insats kanske en landslagsplats i nästa trupp :-)
  • Skapad: 08 APR 2013 11:19

Det är några sen men nu kanske det är dags igen. Att Gökstens tjejer får representera ett svensk landslag. Senast var det Bettan Olsson och innan dess ett antal tjejer födda 1990 som fick dra på sig landslagsdressen i olika ungdomslandslag. En av dessa, Emma Hawia, har nu även fått pröva på spel i a-landslaget.

Under riksläger 1 blev tre tjejer uttagna att delta i den avslutande allstar matchen mellan F97 och F96. Nedan har ni ett referat från ledare som var på plats. Grattis Mia, Madde och Jempa till allstar platsen och bra jobbat både ni och övriga Gökstens tjejer på plats.   

Se även Svenska HF Riksläger 1

Referat:

Vi har mellan 4-7/4 haft sju tjejer från f97 kullen på riksläger 1. Det har vart otroligt tufft samt hög klass på alla träningar, så väl praktiska som teoretiska! Startade dag 1 med fys tester och ett handbollspass, sen har det rullat på med ett späckat schema. Under dom här dagarna har dom gjort 23 timmar på golvet och i skolbänk! Alla från Göksten har fått mycket beröm, och instruktörerna vart förvånade när GBK tjejerna klarade av 6-0 försvar så bra som dom gjorde vilket är glädjande;). Sista passet var en match med ett uttaget allstar lag från f97 som skulle spela mot f96 landslaget (som var i Katrineholm på sin riks3). Vi fick med tre! tjejer i den matchen! Mia, Madde och Jempa fick ta på sig landslagets matchkläder för första gången! F97 laget står upp fantastiskt bra mot ett mer samspelt och fysiskt F96, och matchen slutar 28-28 . I matchens sista sekund spikar Madde slutresultatet. Innan dess hade både Jempa och Mia varit drivande på planen och drev upp ett väldigt högt tempo i matchen och styrde stora delar av anfallsspelet. En kul, lärorik samt tuff lång helg för våra! Som nu med övriga a-flickstruppen börjar förbereda sig för steg5!

Riks F97-1

Presentation och nationalsång innan allstar matchen och ni hittar Gökstens tjejerna som 2:a, 5:a och 6:a från höger.

Skribent: Thomas Hedlund

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link