Hoppa till sidans innehåll

SM-GULD!!!!

17 MAR 2014 09:50
Som de flesta tippat så försvarade våra tjejer sitt SM-guld i helgen. Detta efter en övertygande vinst i finalen mot Torslanda HK, repris från 2 år sen. Inget öga var torrt efter finalen!
  • Uppdaterad: 18 MAR 2016 09:49

Att de flesta hade tippat tjejerna som slutsegrare var det inget tvivel om när man såg inledningen i första matchen mot H43. De spelade med världens ok på axlarna och såg tagna ut av stundens allvar samtidigt som H43 spelade riktigt bra och gick fram till 7-3. Ett lyckat målvaktsbyte i Göksten gjorde att vi kom ikapp och kunde gå till halvtidsvila med uddamålsledning 11-10. Inledningen av andra är jämn innan Göksten tar tag i taktpinnen och drar ifrån till en 4målsledning 20-16, segern verkar klar men en dubbelutvisning vid ställningen 22-19, med 2 minuter kvar att spela,  kanske skulle göra matchen jämn igen men då visar tjejerna upp ett uppoffrande försvarsspel och ett rutinerat anfallsspel och spelar av tiden till seger 23-21.Bra i matchen var Louise Grälls, Mia Lagumdzija och Hannah Flodman. Man såg mer lättnad över att det blev seger i premiären än glädje i tjejernas och ledarnas ansikte. Som sagt att vara 16 år spela med en så stor press kan inte vara lätt men nu var det bara att blicka framåt mot lördagens matcher.

Först ut var en morgonmatch mot Tumba som slagit Torslanda på fredagen. Matchen är ett ställningskrig första kvarten innan vi drar ifrån och leder som mest med 12-5 innan Tumba reducerar efter att Hesa Fredrik ljudit. Vi börjar andra halvlek i spel 4-6, efter en dålig sulfint av Gusen i halvtidsvilan, Tjejerna reder ut denna stormen och behåller sin ledning under halvlekens gång med mellan 4-6 bollar innan slutresultatet skrivs till 24-19 och en andra vinst för tjejerna. Bra i denna matchen var Madde Kuivamäki och Karin Larsson i försvaret.

Nu var det upp till bevis i finalreprisen för två år sen i matchen mot Torslanda. Vi stod på 4 poäng och Torslanda och Tumba på två så det var en viktig match för det var jämnt även i målskillnaden. Förlust med två och vi var före Torslanda i tabellen, med 3 så var de om oss och sen var det ju Tumba man skulle hålla koll på oxå, jobbigt läge för alla, inte minst åskådarna.

Matchen var målsnål med två bra försvar och två bra målvakter i Göksten Linn Gustafsson. Torslanda gör matchens första mål efter drygt 7 minuter. Matchen är otroligt jämna och det är lednign för Göksten med 8-6 i paus. Vad Torslanda säger i paus kan man undra för som de kommer ut i andra halvlek! 4 raka mål från deras sida och de har vänt på steken, nu får man börja räkna målskillnad för att bli etta, det är oavgjort i andra matchen Tumba mot H43 så de räknar man bort lite just då. När det återstår 10 minuter av matcherna leder Torslanda med 4 mål och Tumba med 5 i sin match och då är vi helt plötsligt utanför semifinalerna, vad händer? Göksten gör matchens 2 sista mål och reducerar till 13-15 och de har Torslanda bakom sig i tabellen. Tumba vinner med 4 mot H43 men det räcker inte för dem utan det blir Torslanda som gör oss sällskap till semifinalerna.Mia L tar ett stort ansvar i denna matchen när det skall avgöras.

Semifinalen gick av stapeln redan lördag kväll så nu var det bara att ladda om och ta nya tag. Sävehof var det som blev motståndarna. Göksten börjar bäst och går fram till ledning med 5-2 främst genom ett bra målvaktsspel av Irma. Sävehof tar time-out och kommer ikapp till 6 lika.Då gör Göksten 2 raka och släpper sen inte greppet om halvleken utan går till vila med ledning 13-10. Göksten trampar gasen i botten direkt i andra och kanske mer eller mindre avgör matchen först 5 min i andra då de gör 5-1. Resterande tid är en transportsträcka och tjejerna meder med 11 mål som mest innan Sävehof reducerar lite på slutet till slutresultatet 29-21 och det är FINAL för tjejerna i år igen. Även denna gång är det Torslanda som står för mötet, dags för revansch för förlusten i gruppen eller? I semin var Irma riktigt bra i mål och spred skräck i Sävehofspelarna.

Nu var det dags för final och som matchen såg ut i gruppen var nog alla spnda på om vi kunde få hål på Torslandas duktiga målvakt och lyckas lösa deras försvarsspel. Matchen börjar så jämnt och spännande som en final skall vara. Bra målvaktsspel från Louise gör att det är jämnt efter en kvart, ledning för Göksten med 6-5, sedan släpper allt för tjejerna och de gör 5-1 sista 10 minuterna och går fram till halvtidsledning med 11-6. Precis som i semifinalen trycker tjejerna gasen i botten i början av andra och blåser mer eller mindre Torslanda av banan, de går fram till en tiomålsledning 17-7 efter 33 min och resterande tid blir en transportsträcka mot slutsignalen. Många presterar i denna final som till slut slutar 23-13 men Louise är stundtals en mur och Moa hittar hål på målvakten som knappt finns men som sagt alla presterar när de är inne.

När slutsignalen ljuder utbrister nästan en TV-pucks hög av spelare, ledare och supportar, guldet är försvarat! Så underbart att vara gulsvart denna helgen och se tjejerna prestera så bra under sådan press. De reste sig som fågel Fenix ur askan och kom igen på ett strålande sätt.

Laget som gjorde detta fantastiska är: Linn, Hanna H, Petronella, Jennifer, Stina, Mia, Madde K, Louise, Ellen, Julia, Lovisa, Irma, Moa, Hannah, Karin, Gusen, Lili, Leif, Fredrik, Ronnie, Madde F

Ett STORT GRATTIS till er alla!!!!!!!!!!!!!!

Forza Göksten

Skribent: Christian Andersson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link