Hoppa till sidans innehåll

SM-SILVER!

21 APR 2013 13:55
STORT GRATTIS TJEJER & LEDARE! Tvåa i USM FB efter finalförlust mot Tumba, 15-20. Tjejerna kämpade på ett föredömligt sätt men Tumba var starkare. Grattis Tumba!
  • Skapad: 21 APR 2013 13:55

För andra året i rad var Gökstens på plats på finalarenan för att spela om USM guldet för b-flickor. Förra året vann vi över Torslanda och idag var det Tumba som stod för finalmotståndet. 

Hanna stänker in första målet utifrån men sen tar Tumba tag i taktpinnen. Efter något nervöst och svårt anfallsspel tappar Göksten till 1-3 och 2-6 innan spelet börjar sitta något bättre. Hannah gör Gökstens fyra första mål (2straffar) innan Lovisa stegskjuter in 5-7 som sedan blir 6-7 genom nytt straffmål av Hannah. Irma börjar i mål men får dålig hjälp och redan efter 7-8 min kommer Linena in. Hon får bättre hjälp och får tag i några bollar under denna sekvens när tjejerna kommer ikapp. 

Tumba har två raka 2-minutare mellan 11-15 min. Den första förvaltar Göksten bra och vinner den med 2-0 men den andra förlorar man med 1-2 och istället för att gå ikapp tappar man målmässigt. Lite svåra spelval gör att man förlorar denna utvisning, jappe mm. Tumba får ny energi och försvinner iväg till 6-11. Göksten kan bätrre både bakåt och framåt så än finns chansen.

Och direkt i andra gör Hannah 7-11 på straff som följs upp med 8-11 genom en strumprullare från Olivia. Ny energi och måste säga att Göksten kämpar och sliter något enormt men varje mål kostar mycket vilket ger utslag i längden. Tumba gör 5-6 "enkla" kontringsmål vilket isället ger extra energi. I andra halvlek byts Irma in igen och gör några bra parader och man prövar att spela både 5-1 och 6-0 bakåt men får inte träff på Tumbas 9M spelare. Framåt möter man hela matchen ett utgrupperat 3-2-1 försvar och tjejerne får inte riktigt upp farten utan boll vilket krävs. Men tjejerna sliter som sagt och när Fifi springer igenom och får en riktig "macka" av Hannah står det 13-16. Irma dubbelräddar och Lovisa springer in 14-16 och nu är vi med i matchen på allvar. Vi har två anfall att reducera ytterligare men två tekniska fel tar bort den chansen och istället får Tumba göra två snabba mål. Efter tappad boll i nästa anfall står det 14-19 med med 3 minuter kvar och luften har gått ur. Tumba var idag något starkare, framför allt såg de piggare ut i uppspelsfasen vilket blev avgörande. Gökstens fick slita för varje mål och Tumba fick göra några enkla. Till slut 15-20 i denna final för b-flickor.

Matchens lirare i Göksten blev Hannah Flodman och efter matchen belönades även Irma Schött med en plats i all-star laget. Stort grattis Irma och stort grattis alla spelare och ledare till sm-silvret. Det är oerhört imponerande att ni gick till final. Skador, sjukdomar och få tillfällen till samträning är några saker som gör er insats än mer imponerande. Ni ska vara stolta över er insats :-)

Läs om laget i E-kuriren 

IrmaSilver bucklan

Irma uttagen i all-star team(till vänster) och Julia med silver bucklan!

Skribent: Thomas Hedlund

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link