Hoppa till sidans innehåll

Samarbete med MOA och MEJA kvinno- och tjejjour

07 DEC 2017 11:38
”Gökstens BK och Moa och Meja kvinno- tjejjour har etablerat ett samarbete ”
  • Uppdaterad: 02 JAN 2018 14:27

Den 24 oktober hade vi vår första träff då representanter från Moa och Meja startade med att ge styrelse och ledare en inblick om vad våld i nära relationer är samt hur vi kan agera som ledare. Även frågan om sexuella trakasserier togs upp och hur vi ska bemöta, hantera och förebygga. Gav oss tips hur vi ledare i föreningen kan gå tillväga om vi märker att saker och ting inte står rätt till i vår förening.

Den 4 december hade vårt A/juniorlag sin kväll med Meja tjejjour och våra B och A flicklag hade sin kväll 5 december. Deras genomgång handlade mer om få kunskap kring våld i nära relationer och sexuella trakasserier, vad det egentligen är och naturligtvis deras rättigheter och vart man kan vända sig.

Vi kommer att ha en uppföljningskväll för de styrelsepersoner och ledare som inte kunde delta under kvällen i oktober. Vi för även diskussioner om att ha en föräldrakväll och även ha en informationskväll för de yngsta lagen. Det finns ett problem och det är att Meja tjejjour inte har klart med finansiering mer än januari månad. Vi hoppas att det löser sig snart så att vi kan planera in fortsättningen.

I och med vårt samarbete så kommer ovan nämnda frågor även att aktualisera en översyn av föreningens policydokument. Gökstens BK har också tagit ett beslut om att årligen bidra med 2500 kronor till Kvinnojouren MOA Eskilstuna.

Skribent: Tor-Erik Henriksson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link