Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning av en lysande Gökstens helg

18 NOV 2013 09:25
Även denna helg var det en hel del Gökstenslag i farten runt om i vårt distrikt och precis som vanligt gjorde de väldigt bra ifrån sig. Här följer en sammanfattning av helgen.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2016 09:49

Om vi börjar på lördagen ute i Ellfolk så var våra F02/03 först ut mot VästeråsIrsta i F02/01 serien. Vilken energi och glädje de tjejerna har! Fast motståndarna var både ett och ibland två huvuden högre så gav de aldrig upp utan gör en riktigt bra match där de skapar väldigt många fina lägen samt spelar ett bra målvakts- och försvarsspel. Tyvärr blev det förlust med 12-16 men i mina ögon är de ändå vinnare!

Sedan följde de en match mellan samma föreningar fast då i F01/02 serien och här gjorde Göksten processen kort med motståndarna trots en lite seg inledning. Resultatet blev 34-8 och de visade upp ett stabilt försvarsspel med snabba omställningar.

Lördagens sista match i Arenan var i Div2 där vi tog emot Huddinge HK i en viktig match då båda lagen hade samma poäng. Matchen var ett ställnignskrig första 20 minuterna där inget lag tog kommandot utan det var en jämn tillställning där Göksten inte riktigt kom upp i höjd i sitt försvarsspel utan Huddingetjejerna kunde skjuta ganska ostört men efter en time-out efter 20 min, vid ställningen 10-11, så gick tjejerna ut på 5-1 med Mia som center och det draget blev väldigt lyckat för nu var tjejerna mer aggresiva i försvaret och kämpade och slet vilket gjorde att det blev  frustrerat i Huddinge som inte kom igenom. På de sista 10 minuterna i första halvlek gör vi 8-0!!! och går till halvtidsvila med ledning 18-11, vilken avslutning på halvleken.

I andra gör vi 2 raka mål vilket gör att vi gjort 10-0 under denna perioden. Efter ca 10 min så leder vi med 24-15 och då verkar många tro det är klart och det blir lite lojt eller självsäkert så Huddinge börjar knappa in och kommer så nära som 3 mål vid två tillfällen i slutet men det är ingen fara på taket utan det blir en stabil seger och välförtjänt segerjubel efter de två snöpliga uddamålsförlusterna vi haft.

I Göksten är det många som kan nämnas efter denna matchen. Madde Kuviamäki var som en raket på kanten och stensäker från 7m, Mia styr spelet på ett bra sätt, Karin skjuter som den skytt hon är, Ellen är ruskigt bra bakåt, målvakterna delar på uppgiften där Linn hade en stor del i rycket med fina utkast och stabilt spel.

Matchens lirare blev Mia Lagumdzija.

Målskyttar: Madde K 9 (4), Karin 5, Mia 5, Ellen 4, Jennifer 3, Moa 2, Michaela 1, Hanna H 1

Övriga matcher för Göksten under helgen är att F03 premiärspelade borta mot ÖSK och vann med 8-5, härligt tjejer! F99 hade två bortamatcher, eRPing vinst med 30-17 och sen mot Nyköping där det blev en uddamålsseger med 10-9. F97/98 var iväg på söndagen i Stockholmsserien och slog Spårvägen med 35-11.

Sedan var det U-SM steg två för A-flickorna där Torshälla var i Solna under helgen och gjorde det riktigt bra och avancerade till steg 3. Första matchen var mot Borlänge där det blev vinst med 27-16, Jonna matchens lirare. Första på söndagen var en jämn och spännande historia mot tjejerna i norr, Kiruna, där vi drog det längsta strået och vann med 20-16 och Fiffi blev matchens lirare. Inför sista matchen mot AIK så kunde man förlora med 7 mål och ändå gå vidare men det ville inte tjejerna :) utan de tryckte på ordentligt och vann med 25-13, Linnea blev matchens lirare i denna matchen. Ett stort GRATTIS tjejer och ledare. Nu laddar båda våra A-flickslag för steg 3!

 

Forza Göksten

Skribent: Christian Andersson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link