Hoppa till sidans innehåll

Seger i höstens sista match!

07 DEC 2015 11:44
Damerna tog en bra skalp när man i helgen besegrade erkänt svårspelade Gustavsberg i deras hemmaborg. Detta var en skön avslutning på höstens seriespel och nu väntar ett litet speluppehåll i den serien.
  • Skapad: 07 DEC 2015 11:44

Matchen var jämn hela första halvlek men Göksten var i ledning i stort sett hela tiden, några enstaka gånger var Gustavsberg uppe i oavgjort men de var aldrig i ledning. Tjejerna spelade ett kompakt och bra försvarsspel och det som gick igenom stod Irma i vägen för. Lite bekymmer hade vi med Gustavsberg M9 i första halvlek men det blev bättre ju längre halvleken led. Snabba omställningar, ibland för snabba, präglade halvleken. Halvtidsiffrorna skrevs till 13-10 i Gökstens favör.

I paus pratade vi om hur vi skulle stoppa deras M9 och att vi skulle fortsätta driva i kontringarna. Ibland blir det inte som man tänkt sig men i detta fallet blev det verkligen det! Gustavsberg mattades ju längre halvleken led och vi bara fortsatte med vårt fina försvars och kontringsspel, ja även målvaktsspelet då givetvis. 

Vi går fram till ledning 22-13 efter 41 minuters spel och time out av Gustavsberg. Detta gör inte att tjejerna går ner sig utan tvärtom de bara ökar och vi leder som mest med 32-17 innan hemmalaget får göra de tre sista målen och slutresultatet skrivs till 32-20 och två sköna poäng hem till Torshälla.

Plus i matchen går till alla men lite extra till Irma i mål samt Malin och Olivia.

Johanna Karlsson valdes till Matchens Lirare.

Målskyttar Göksten:

Olivia G 8 (1), Malin 6, Petro 5, Jempa 5, Hanna 4, Lovisa 3, Johanna J 1

Nu är det lite uppehåll i seriespelandet och nästa match är 6/1 när serien vänder då vi får ta oss an Gustavsberg igen på hemmaplan

Forza Göksten!

Skribent: Christian Andersson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link