Hoppa till sidans innehåll

Seger mot serieledarna!

19 JAN 2015 10:54
Det blev en härlig seger för våra damer när serieledarna Årsta kom på besök i lördags. Tjejerna gjorde en väldigt stark insats, kanske den bästa för säsongen!
  • Skapad: 19 JAN 2015 10:54

Matchen började jämn där det var Årstas Ellinor Karlsson mot Göksten i början, Ellinor gjorde Årstas 4 första mål medans det var spritt målskytte i Göksten. Göksten är i ledning med ett mål och sen kvitterar Årsta, så såg det ut i hela första halvlek. Precis innan halvtidssignalen ljuder så gör Julia Karlsson 11-10 till Göksten vilket också blir halvtidssresultatet.

Vad man sa till varandra i Gökstens omklädningsrum i paus det vet jag inte men vilken effekt det gav i början av andra! Tjejerna gör 4-0 direkt och drar ifrån till 15-10. Nu vet man att ett sådant rutinerat lag som Årsta plötsligt kan få fart på galoscherna och komma in i matchen igen så det gällde för våra att inte slappna av och tro det var klart. Vid ställningen 16-13 till Göksten tar Årsta TO och man väntar på ett drag från dem, visserligen gör de mål till 16-14 men våra tjejer visar upp ett aggresivt försvarsspel och ett bra målvaktsspel av Ida vilket gör att Årsta aldrig kommer närmare än nämnda 16-14. Göksten rycker fram till 20-15 när det är 10 minuter kvar och det känns ganska säkert men det kan ju svänga fort i handboll som vi vet.

Årsta gör ett sista försök att komma ikapp och är uppe och ligger under med 20-22 med 1,5 minut kvar men Göksten behåller lugnet och gör 3 mål den sista minuten och fastställer slutresultatet till 25-20 och en seger över serieledarna är ett faktum.

Vi fick se ett aggresivt försvarsspel i alla 60 minuter och tillsammans med det ett bra målvaktsspel. Tjejerna tryckte bra i uppspelsfasen och hade ett bra bolltempo och bollflyt vilket gjorde att de skapade många fina lägen. Även löpingarna på andra hållet dvs hemåt var bra och det var ett antal kontringslägen för Årsta som bröts av bra hemlöp.

Plus i Göksten går till alla egentligen men lite extra plus för Idas målvaktsinsats, Karins skytte (framförallti i första halvlek) och Jempas instas över hela banan i 60 minuter. I Årsta handlade det mycket om deras vänsterhänta spelare Ellinor Karlsson och Therese Schollin.

Matchens lirare i Göksten blev välförtjänt Jennifer Wallin och i Årsta Therese Schollin.

Målskyttar Göksten: Jempa 8, Karin 6, Madde 5 (2), Julia 4, Hanna 1, Petro 1

Målskyttar Årsta: Ellinor Karlsson 7 (5), Therese Schollin 4, Vendela Luxenburg 3, Linn Hagernäs 2, Ellinor Wahlberg 2, Josefine Grandin 1, Sara Samuelsson 1 

 

Nästa match för damerna är på söndag mot de nya serieledarna Tyresö Strand, kanske en ny seger mot en serieledarna vem vet!

Forza Göksten! 

Skribent: Christian Andersson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link