Hoppa till sidans innehåll

Seger och avancemang

10 OKT 2016 10:36
Det blev såväl seger i hemmapremiären för damerna som gruppseger och direkt avancemang till steg 3 i U-SM för våra A-flickor under helgen!
  • Skapad: 10 OKT 2016 10:36

För damernas del stod Tyresö Strand för motståndet i hemmapremiären och det blev en jämn och lite svängig historia! Efter en jämn inledning tog Tyresö kommandot och ledde efter 20 min spel med 8-5, då gick Göksten ut i 5-1 försvar och då helt plötsligt stannade Tyresös spel av och Göksten fick fart på sina fötter och kunde vända och gå till halvtidsvila med ledning 12-9, riktigt bra sista 10 minuter!

Andra halvlek började med att Tyresö åt sig närmare och det stod 13-12 till Göksten efter 40 minuter, nästkommande 10 minuter trampade Göksten gasen i botten, vilket kom att visa sig vara matchavgörande, och ledde med 5 bollar, 19-14, med 8 minuter kvar. De sista 8 minuterna var jobbiga då lagets brist på rutin visade sig lite. Tyresö gick ut på dubbelpunkt och istället för att spela på klockan så blev det lite stressigt och nervöst och Tyresö kröp närmare och närmare och hade sista anfallet men lyckades inte göra mål och Göksten tog sin första seger i ettan. Detta var en klar uppryckning jämfört med premiären och snart så är de varma i kläderna och lärt sig vad som krävs i årets serie. 

Till matchens lirare i Göksten valdes Emma Andersson.

Målskytar Göksten: Emma A 7, Jennifer W 4, Tove R 3, Veronica R 2, Lovisa B 2, Petronella 1, Towe O 1

Målskyttar Tyresö: Smilla Eld-Bjureflo 5, Vilma Matthijs Holmberg 5, Emma Carlsson 4, Madeleine Lindgren 4, Kajsa Aveling 1

Under helgen har Göksten även arrangerat steg 1 i U-SM för A-flickor och även här gick det bra! Efter två komfortabla segrar mot Partille 31-19 och Tibro 27-15 var det gruppfinal i sista matchen mot IK Bolton som gällde! Tjejerna var tvungna att vinna för att vinna gruppen och vilken fight det blev mellan två lag som vägrade vika sig! Göksten var i förarsätet i stort sett hela matchen men Bolton vek sig inte utan hängde kvar och båda lagen spelade verkligen på max! Till slut stod Göksten som segrare med 19-16 och gruppsegern var i hamn. Nu ser vi fram emot steg 3 som spelas 4-5/2 nästa år!

Grattis till alla spelare och ledare runt laget!

 

Forza Göksten!

Skribent: Christian Andersson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link