Hoppa till sidans innehåll

Seger över Huddinge!

30 JAN 2015 11:22
Damerna svarade för en stark insats mot formstarka Huddinge och tog chansen att hänga på i toppen av serien.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2016 09:49

Matchen började jämnt men där Göksten var i ledning fram till minut 14 då Huddinge tog ledningen för första gången i matchen. Ida kom inte åt bollarna i målet och det blev ett byte till Amanda efter ca 20 minuter. Matchen var som en boxningsmatch där kombatanterna känner på varandra och man väntar på att någon skall ta intiativet i matchen. Det blev, bra i våra ögon, Göksten som tog tag i taktpinnen i slutet av första halvlek främst beroende av ett bra försvarsspel och att Amanda kom åt bollarna vilket ledde till snabba omställningar och kontringar. Halvtidsresultatet skrevs till 15-12 i gul/svart favör.

Andra halvlek börjar med att Göksten gör två raka innan Huddinge reducerar och de tar sedan Time-out efter 4 minuter i andra vid ställningen 18-13. Huddinge försöker störa Göksten med att sätta punkt på Mia men det får inte den effekten som de hoppas på utan lagen byter mål med varandra ett tag så de kryper inte närmare utan Göksten håller sin ledning på 5-6 mål fram till halva halvleken är spelad då går Huddinge upp på dubbelpunkt och våra tjejer blir lite stressade och Huddinge kryper så nära som 22-20 och man ser hur nerverna börjar krypa utanför tröjorna på tjejerna. Då tar Madde K tag i det hela och stegar igenom på ett förtjänstfullt sätt två gånger i rad och utökar till 24-20 på egen hand, detta tillsammans med att Amanda tar ett par viktiga bollar i detta skedet gör att tjejerna ryker igen till 26-20 med 5 minuter kvar och man ser hur lättade tjejerna blir när de märker att de reder ut denna storm. Det är är många som levererar som vanligt och många som visar framfötterna men det bästa var nog att se tjejernas fina försvarsspel där alla sliter för varandra och hjälper målvakterna på ett bra sätt. Framåt släppte man bollen på ett bra sätt och det gjorde att man fick många bra lägen till slut.

Slutresultatet skrivs till 27-22 och båda poängen stannar kvar i hemmaborgen!

Till matchens lirare valdes i Göksten Madde K och i Huddinge Elin Thulin.

Målskyttar Göksten: Madde K 10 (1), Mia 7, Jempa 3, Karin 3, Hanna H 2, Petro 1, Emma D 1.

Målskyttar Huddinge: Jessica Rydberg 3 (1), Hanna Edwinsson 3, Johanna Johnsson 2, Elin Pilgren 2, Elin Siltberg 2, Elin Thulin 2, Ida Parkå 2, Emelie Svarvén 2, Michelle Baumann 2, Tove Berglund 1, Ronja Lindlöf 1

Nästa hemmamatch i D2 är lördagen 14/2 då Vadstena kommer på besök men först är det Junior-SM i helgen för de flesta tjejerna.

 

Forza Göksten!

Skribent: Christian Andersson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link