Hoppa till sidans innehåll

Skön seger

23 JAN 2014 09:53
I gårdagens match mot Tyresö Strand tog tjejerna en skön och viktig seger som gjorde att glappet neråt ökade poängmässigt. Att vinna och känna att man inte är nöjd spelmässigt är en väldig styrka då man vet att inga lag går säkra när det klaffar.
  • Skapad: 23 JAN 2014 09:53

Matchen igår var lite seg och det är inte så konstigt då det är svårt att spela vardagsmatcher, man har svårt att veta när man skall äta, vila etc då man jobbar eller pluggar hela dagen, de vanliga matchrutinerna rubbas och detta är inte lätt att spela när allt inte är "som vanligt".

Tyresö började matchen piggast och gick fram till en 3 måls ledning 2-5 när Gusen tog Time-out och tjejerna kom ut som ett nytt lag och var ikapp till 6 lika och sedan var de i förarsätet hela första halvlek främst genom stabilt försvarsspel och bra tryck i kontringarna främst 1:a fasen med bra kast från målvakterna som delar på båda halvlekarna. Halvtidsresultatet är 12-10 i Gökstens favör.

Andra halvlek börjar precis som första med att Tyresö tar kommandot och två raka mål innan Göksten gör sitt första. När vi tar ledningen med 14-13 så är det vi som leder hela matchen med mellan 2 och 5 mål utan att kunna skaka av oss Tyresö helt utan de hänger på som ett segt tuggummi. Detta gör att man inte kan slappna av helt även om de inte kommer närmare än 2 mål under andra halvlek. I andra visar Karin upp ett bra skytte, Ellen fortsätter sina hänsynslösa satsningar, Mia gör en del viktiga mål och Madde gör viktiga mål från kanten och i kontringsspelet, tjejerna visar upp att de kan kontra och båda målvakterna har riktigt bra utkast. Jempa gör en bra match både framåt och bakåt och visar vögen med sin vilja och attityd. Alla som spelar fightas och krigar även om spelet går i stå ibland.

Matchens lirare blev i Göksten Mia Lagumdzija samt i Tyresö Mathilda Jansson.

Målskyttar Göksten: Mia L 8, Madde K 6 (2), Jempa 4, Karin 3, Ellen 3, Moa 2, Hanna H 1

Målskyttar Tyresö: Mathilda Jansson 7, Hanna von Tell 4, Tove Stenström 4, Isabella Skagering 4, Rebecca Warg 4, Anna Johansson 2 (1)

Nu laddar vi om för helgens U-SM för både Göksten och Torshälla. Nu fortsätter vi sätta Göksten på kartan!

 

Forza Göksten!

Skribent: Christian Andersson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link