Hoppa till sidans innehåll

F98 efter steg 4

17 APR 2013 22:38
I helgen den 19-21 april spelas steg 5, finalspelet, i ungdoms-SM och Gökstens BK har två! lag på plats i Norrköping. I både a-flickor och b-flickor har vi kvalificerat oss efter härliga insatser under säsongen av båda lagen. Oerhört spännande och vi håller alla tummar som finns när placeringar och medaljer ska fördelas. Lycka till alla på plats i Norrköping!
  • Skapad: 17 APR 2013 22:38

Förra året vann föreningen sin första sm-titel genom dåvarande b-flickorna(F97) vilket var en stor framgång både för laget men även för Gökstens BK som förening. I år är nästa steg taget genom att ha två lag på plats i Norrköping när årets USM ska avgöras. Både förra årets vinnare som nu spelar i a-flickklassen och våra b-flickor har avancerat till finalsteget. Vi är inte en stor förening (inte liten heller!) men detta är ett bevis på vad en bra organisation och duktiga ledare tillsammans med en drös talangfulla tjejer kan utföra. Och en j-a massa träning :-)   

A-flickorna som till största del består av ett år yngre spelare än de flesta motståndarna har överraskat positivt. Inte för att man trodde att de är sämre än motståndarna utan mer för att det händer mycket i utvecklingskurvan i denna ålder och ett år gör mycket, framför allt fysiskt. Men detta oerhört talangfulla lag har stått upp på ett härligt sätt. De har gång på gång visat att de står pall och tog en steg 5 plats till slut, imponerande! Det är inte så ofta det sker att man har "yngre" lag i a-flickornas finalspel. Och väl där kommer det sätta käppar i hjulet och sticker ut hakan och tippar att man tar sig till semifinal..... Dock är det absolut ingen motgång om man inte gör det. Ge järnet!    

I år har de resesällskap i form av våra b-flickor som många förhandstippat att ta sig hela vägen till finalsteget. Och de gjorde tjejerna men inte utan besvär. Att leverera på beställning är inte så enkelt och när förväntningar blir höga från både när och fjärran kan det knyta sig. Detta lag har visat upp något man kommer långt med, en sjuhelsikes inställning och vinnarskalle. Som de slet och tömde sina krafter till botten i steg 4. Och visade i avgörande semioff matchen mot Gustavsberg i steg 4 även upp en mental styrka genom att vända ett underläge mot ett mycket starkt Gustavsberg. Tippar även här en semifinal plats och väl där kan allt hända. Ge järnet!

Tycker för övrigt att vi verkar ha två mentalt starka lag som är vana att spela tuffa matcher och även att leverera när som mest behövs. Det bådar gott.  

Gökstens BK är oerhört glada och stolta att kunna visa upp två finallag i år och ser med tillförsikt fram mot helgen och oavsett utgång har ni gjort det mycket bra.  

Säger även grattis och lycka till Guif och Eskil som har två respektive ett lag med i Norrköping och alla med bra chans precis som våra egna lag. Fem lag från Eskilstuna totalt stärker att det är en handbollsstad och av dessa är tre tjejlag, två i b-flick och ett i a-flick, vilket i sig borgar för en intressant framtid även på damsidan i stan. 

Referat och resultat hittar ni på USM FB och på USM FA.

NU KÖR VI och LYCKA TILL! 

GBK steg 5-1

A-flickorna efter steg 4

Skribent: Thomas Hedlund

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link