Hoppa till sidans innehåll
Foto: Patrik Ericsson

Vilken söndag!

26 OKT 2015 12:42
Vilken underbar söndag det var i gul/svart tecken! Mycket folk i de båda hallarna som fick se bra och spännande handboll. Ett stort tack till alla inblandade föräldrar, spelare, domare som gjorde denna dagen möjlig.
  • Skapad: 26 OKT 2015 12:42

I Gökstenshallen hade F06 dragit ihop ett sammandrag och hela 12 lag kom för att göra det roligaste de vet nämligen spela handboll. Det var lag från Huddinge, Nyköping, Västerås och sen vi själva och Guif som deltog. Det var en manifestation för handbollen och att se gäldjen på plan är för många att ta efter. Med andra ord när handbollen är som bäst och roligast.

I Ellfolk var det matcher från tidig morgon, ja kl 9 i alla fall, till sent i på eftermiddagen. Även här var det full fart på plan och mycket folk på läktarna, underbart att se och höra.

Förstt ut var F04/03 som mötte VästeråsIrsta och det var en jämn och gastkramande första halvlek som slutade hör och häpna 0-0! Det är inte vanligt i handboll måste jag säga. I andra gick proppen ur lite och till slut stod de gul/svarta som segrare med 6-1 och en bra start på dagen.

Match nr 2 var mellan våra F05 och Mariefred, här visade tjejerna upp ett starkt försvar och ett bra anfallsspel där många vågade ta för sig. Även här blev det seger 18-6 (8-1).

Sedan var det dags för F03 att möta Enköping och även här var det ett bra försvars och målvaktsspel som la grunden till att man fick många spelvändningar och kunde efter 13-2 i paus till slut vinna med 21-5.

Sista ungdomsmatchen var mellan F01 och Örebro. Detta var en kopia på de andra matcherna, alltså bra bakåt och snabba omställningar. Här blev det seger med 38-6 efter 19-4 i paus. Det som var kul att se i dessa matcher det var att även om siffrorna blev stora så kämpade motståndarna och våra tjejer tills slutsignalen gick och det är kul att se att man inte ger upp utan fightas hela matchen. Ett stort Tack till syskonen Erik och Ellen Åskag som dömdee dessa 4 matcher med bravur!

För damernas del blev det tyvärr säsongens första förlust när Lindesberg knep båda poängen i en jämn tillställning. Lindesberg tog ledningen direkt med 3-0 innan tjejerna började komma igång och sakta men säkert åt sig ikapp och tog ledningen för första gången i matchen med 8-7 men då gör Linde 3 raka igen och vi får jobba i uppförsbacke. Tjejerna tar sig tillbaka och det står 11 lika i paus. Andra halvlek är som en boxningsmatch där ingen vill ge sig. Bra försvars och målvaktsspel från båda lagen gör att det är jämnt fast Lindesberg är i förarsätet hela tiden. Vid ställningen 18-19 med 17 sekunder kvar tar Göksten TO och satsar på 7 utespelare. Det uppstår ett bra läge men tyvärr för de gul/svarta gör Lindes målvakt en riktigt bra räddning.

Matchens Lirare i de båda lagen blev målvakterna Irma Schjött och Amanda Ingvarsson

Målskyttar Göksten: Oliva G 7(2), Jempa 6, Johanna K 2, Johanna J 1, Elin 1, Lovisa 1

Lindesberg: Moa H 6, Johanna V-S 4, Joline J 3, Emma H 2, Nathalie F 2, Emma A 1, Lousie F 1

Nästa hemmamatch i D2 är 7/11 kl 14.00 när eRPing kommer på besök.

I dagens sista match var det Torshälla som tog emot Örebro SK i D3. Även här blev det en jämn och tight tillställning i 60 minuter. ÖSK tog ledningen i början men sedan kom våra igång och gick ikapp och förbi och ledde efter 15 min med 9-5. ÖSK kröp närmare och lagen gick till halvtidsvila med lednign för Torshälla med 14-13. I andra började Torhälla bäst men ÖSK bet sig kvar och förbi och ledde med 24-23 när det återstod 4 minuter men Torshälla gjorde de två sista målen och vann med 25-14. Smolk i segern var att en av ÖSK-tjejerna fick lämna Ellfolk i ambulans med nack/huvudproblem. Håller tummarna att det gick bra.

Målskyttar Torshälla: Alice 12 (4), Madde F 4, Lisa 3, Olivia B 2, Victoria 2, Hanna 1, Veronica 1, 

En härlig söndag var till ända. Tack än en gång till alla inblandade!

Forza Göksten!

Skribent: Christian Andersson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link