Hoppa till sidans innehåll

Nya Emma och KP i försvar

15 SEP 2012 21:05
Damerna inledde årets div 1 serie med vinst på bortaplan mot svårspelade Arbrå. 23-20(12-13) seger efter bra försvars- och målvaksspel och en underbar krigarinsats.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:30

Revansch gällde i dagens bortamatch mot Arbrå från Bollnäs. Två senaste året har det blivit förlust borta mot Arbrå och idag skulle det bli annat. Trevande inledning och Arbrå ledning med 4-1 var inte den starten vi önskade. Vi spelade stabilt bakåt med Bettan längst bak men får inte till det framåt. Vi försöker arbete efter den spelide vi satt upp men får inte till det när vi börjar närma oss mål och avslut. Trots en halvlek med slarvigt spel och för många tekniska fel framåt äter vi oss ikapp till 8-8. Arbrå har ett lite övertag och vi går till halvtidspaus med underläge 12-13.

I andra fortsätter det lite krampaktigt framåt men tack vare fortsatt bra försvar- och målvaksspel, Jossan i andra, kan vi hålla jämna steg. 20 min kvar går vi om och skaffar oss en 3-målsledning. Vi kan inte helt stänga matchen men har kopplat ett bra grepp och vi håller ledningen med 2-4 mål vilket ger energi. Vi får arbete mot både en och dubbla punkter andra halvan av halvleken men det löser vi bra.

Individuella prestationer är det som avgör när vi inte får till tajmingen framåt. Och även förfrågan att kriga imponerar stort. Viktig detalj i en kampsport som handboll!

Nämnda målvakterna Bettan och Jossan bra tillsammans med försvarsspelet. Kul att vi fått ihop ett bra mittlås med nya Emma Ö tillsammans med Madde vilket ger en härlig trygghet. Även Moa och Sandra stabila i mitten när de fick spela där. Framåt bra skytte av Mickis och KP när spelet satt. Emma E bra med 3 mål.

Om två veckor väntar ny bortamatch mot Lidingö innan vi har första hemmamatchen lördag 6 oktober i Ellfolk Arena.

Målskyttar: Mickis 7, KP 5(1), Emma E 3, Moa 3, Carro 2, Hawke 1, Sofie 1 och Madde 1.

Läs även Ljusnan

Skribent: Thomas Hedlund

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link