Hoppa till sidans innehåll

Vinst i seriefinalen!

17 JAN 2016 17:41
Det blev seger för damerna i dagens seriefinal inför ögonen av en stor publik i Ellfolk Arena! Segersiffrorna skrev till 27-21 efter 13-10 i paus.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2016 09:49

Matchen började jämnt och som en boxningsmatch kände lagen lite på varandra i början. Göksten hade lite problem i början med Årstas skytte och hamnade lite på mellanhand men det rättade tjejerna till och satte stopp för skyttet samt deras m6. Efter att Johanna Karlsson gjort 6-5 efter 18 minuter så var Göksten i ledning och förarsätet hela matchen fast Årsta gav aldrig upp utan försökte med näbbar och klor att komma ikapp. 13-10 var ställningen i paus och det var med en bra känsla med hade snacket i omklädningsrummet om vad man skulle satsa på att göra framåt och det som behövdes justeras bakåt.

I andra halvlek drog Göksten sakta men säkert ifrån och var aldrig hotade, man ledde som mest med 8 bollar vid några tillfällen. Detta var frukten av ett bra försvarsspel, bra och snabba omställningar samt ett anfallsspel där man gick i djuplad och stack in näbben ordentligt samt ett stabilt målvaktsspel av Irma (och straffräddningar av Linnea). Årsta fick reducera några gånger i slutet av halvleken och när Hesa Fredrik ljöd stod det 27-21 på tavlan och tjejerna fick jubla och åtnjuta en skönsång i omklädningsrummet.

Det är många som skall ha plus i denna matchen men lite extra plus till Jempa W som styr anfallsspelet på ett föredömligt sätt men ingen faller ur ramen utan gör ett jättejobb över hela banan.

Matchens lirare i Göksten blev Malin Almkvist och i Årsta Emma Lindh

Målskyttar Göksten: Jempa 8, Olivia G 4 (2), Malin 4, Alice 3, Hanna 3, Johanna K 2, Lovisa 2, Tove 1

Målskyttar Årsta: Jelina 5, Emma 5, Therese 5, Josefine 3, Linn 1, Terese 1, Sara 1

Nästa match för tjejerna är borta mot Huddinge på lördag och nästa hemmamatch är 31/1 kl 14.00 då Linköpings Lejon kommer på besök

 

Forza Göksten!

Skribent: Christian Andersson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link