Hoppa till sidans innehåll

Summering av helgen i Karis!

29 AUG 2016 13:05
Det var ett gäng trötta och slitna spelare, ja även ledare, som kom tillbaka till Ellfolk Arena nu imorse! Det har varit en i stort sett bra helg med denna härliga grupp!
  • Skapad: 29 AUG 2016 13:05

I fredags eftermiddags tog oss Tuna Trafik till Stadsgårdskajen i Stockholm för vidare färd över Östersjön till Åbo. Efter lite buffé eller kanske inte lite på vissa håll var det dags att hoppa i kojs för det var en tidig uppgång som väntade på lördagen. Väl i Åbo stod en buss och väntade på oss som tog oss till Karis där vi skulle spela våra matcher. Direkt vi kom dit var det dags att dra på sig matchtröjan för match mot Åbo IFK. Vi rivstartar i matchen och tar ledningen med 5-0 efter 7 minuter men tyvärr på den korta tiden hinner Hanna skada sitt knä och det var färdigspelat för henne under helgen, nu håller vi tummarna för att det inte är något allvarligare! Åbo kommer igång framförallt då genom deras landslagsspelare Anna Harri som river stora sår i vårt försvar under resten av matchen. Efter ledning för oss med 11-9 i paus skrivs slutresultatet till 26-22 i finsk favör, surt sa räven i många bemärkelser!

Efter lite välsmakande lunch och vila på motellet vi bodde på så samlade vi krafter till match nr 2, denna gång stod värdklubben BK-46 för motståndet. Här är det tvärtom mot förra matchen att de får en rivstart och tar ledningen med 6-0 och vi tar TO. Efter det så spelar vi jämnt i första halvlek och ligger under med 14-8 i paus. Nu händer något positivt i andra halvlek och tjejerna krigar och fightas så det står härliga till och med 10 minuter kvar är vi uppe i lika. Tyvärr kommer vi inte förbi utan de kan göra de sista målen när vi chansar och det blir förlust med 25-22 men vilken fight vi gör!

Ny dag på söndagen och efter frukost och utcheckning var det match mot Atlas. Här visar vi vart skåpet skall stå direkt och ger dem ingen chans. Ett tätt och robust försvarsspel med bra målvaktsspel under hela matchen ögr att vi vinner komfortabelt med 32-15 efter 19-9 i paus.

Nu var gruppspelet avklarat och det var dags för oss att spela match om tredje pris mot fyran i gruppen och tyvärr blev det Atlas igen som vi fick möta 3 timmar senare. Svårt att ladda om efter morgonmatchens fina spel eller? Nej då inte i första halvlek i alla fall då vi fortsatt på den inslagna vägen och ledde med 16-7 i paus. I andra blev det lite avslaget och slutresultatet blev 29-21 och en tredje plats för oss i turneringen. De tre lagen vi mötte ligger alla i den finska högsta ligan så detta var en riktigt bra helg för oss.

Ett STORT TACK till Thomas Sjöström i BK-46 för en välarrangerad turnering och riktigt bra service! Alla här är jättenöjda med allt! Tack igen!

Målskyttar mot Åbo: Lovisa D 8, Emma A 3, Veronica 3, Lovisa B 3, Emma H 2, Alice 1, Towe 1, Hanna 1

Bk-46: Lovisa D 5, Lovisa B 5, Emma A 4, Veronica 3, Alice 2, Towe 1, Petronella 1, Emma H 1

Atlas: Lovisa D 11, Lovisa B 6, Petronella 4, Emma A 4, Towe 3, Veronica 3, Alice 1

Atlas tredje-pris: Lovisa D 9, Emma A 8, Lovisa B 5, Petronella 3, Towe 3, Emma H 1, Alice 1

Skribent: Christian Andersson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link