Hoppa till sidans innehåll

Kurser fridykning


Barn och ungdomar är välkomna att prova på när som helst under pågående träningsterminer. (Matchar ungefär skolornas terminer.)

Frågor och anmälan för barn och ungdomar maila till: This is a mailto link

 

Fridykning Vuxen Grundkurs HT2020 Är du nyfiken på att prova på fridykning? Kanske du har snorklat lite tidigare och vill dyka ner och titta på djurlivet? Eller vill du hitta lugnet under ytan? Kanske du vill lära dig grunderna för att kunna dyka längre och hålla andan längre?

GVSDK anordnar en introduktionskurs i poolfridykning. Under översikt av rutinerade instruktörer får du på ett säkert sätt möjlighet att lära dig fridykning efter dina egna förutsättningar och i din egen takt. Begränsat antal platser.

OBS: höstens kurs är fullbokad, men skicka gärna in en intresseanmälan för kommande kurser!

Tid & plats

Praktik måndagskvällar 20:30 – 21:30 i Frölundabadet, Frölunda kulturhus. Teorilektioner hålls i GVSDK’s klubblokal på Talattavägen 1, Västra Frölunda. Start måndag 31 augusti

Huvudinstruktörer

Christer Svanberg

Henrik Börjesson

Utrustning

Badkläder (om ni har våtdräkt så ta med den) Pga av Covid-19 rekommenderas egen fridykarutrustning (mask, snorkel, och fenor). Möjlighet att låna finns.

Kostnad

Ingen särskild kurskostnad. Endast ordinarie medlemsavgift i GVSDK vilket inkluderar försäkring via SSDF. Klicka här för att få information om medlemskap.

Förkunskaper

  • Minst 16 år
  • Simkunnig, minst 200 m
  • Ingen tidigare erfarenhet av dykning krävs

Övergripande mål

Målet med kursen är att ge praktiska och teoretiska kunskaper för att på ett säkert sätt kunna dyka 50 meter i pool med bifenor samt kunna hålla andan 2:00 min (STA) i vatten.

Exemplen på kursmoment

  • Bli bekväm under ytan
  • Dykning med fenor
  • Dykning utan fenor
  • Statisk andhållning
  • Säkerhet fridykning


Kurslitteratur

Inget krav men för den intresserade rekommenderas boken ”På ett andetag”

https://ssdf.holmbergs.com/sv/product/bocker/pa-ett-andetag-9100329

Allmän information

Kursen är arrangeras av Götaverkens Sportdykarklubb (GVSDK) som är en klubb för både sportdykning och fridykning. GVSDK är ansluten till SSDF genom vilket medlemmarna är försäkrade. För information om klubben, klicka här.

GVSDKs introduktionskurs i fridykning är baserad på CMAS Pool Apnea 1*, Möjlighet till certifiering kommer finnas i slutet av kursen, men kostnaden för certifiering ingår inte i kursen.

Frågor och anmälan

This is a mailto link

Uppdaterad: 29 JUL 2020 13:06 Skribent: Christer Svanberg

Hitta oss på Facebook:

Postadress:
Götaverkens SDK - Sportdykning
Talattagatan 1
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Talattagatan 1
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 031127122
E-post: This is a mailto link

Se all info