Hoppa till sidans innehåll

Vad är fridykning?


Välkommen till fridykningen fantastiska värld!

Fridykning innebär att man dyker på ett andetag och mycket handlar om att hitta lugnet under ytan. Känslan av att röra sig smidigt i vattnet och vara nästan viktlöst är magisk. Vår träning går ut på att ha roligt och utvecklas till bra och säkra fridykare tillsammans. Efterhand som man, i organiserade former och med rätt säkerhet runt om, tränar upp rätt teknik kommer man kunna dyka längre, djupare och vara under ytan längre.  

Fridykning består av många olika delar. Att dyka i hav och sjö och upptäcka världen under ytan är en fantastisk upplevelse, att simma ner och uppleva växter och djur öppnar en helt ny värld. En annan del av fridykning är att träna på att dyka djupt utomhus, vilket kräver särskild säkerhet. Efterhand som man tränar upp rätt teknik kommer man kunna dyka längre, djupare och vara under ytan längre. I Sverige tränar vi ofta under den långs inomhussäsongen i pool. Då utvecklar man teknik för att simma effektivt med eller utan fenor samt tränar även på andhållning i vattnet.  

GVSDK har sysslat med fridykning i mer än 20 år, och är en utmärkt grund för alla typer av framtida vattenaktiviteter. Fridykning med GVSDK är enkelt, roligt och ger en bra vattenvana och passar alla i familjen. 

Tänk på att aldrig dyka ensam!

 

Uppdaterad: 07 JUN 2020 12:32 Skribent: Fridykarrådet
E-post: This is a mailto link

Hitta oss på Facebook:

Postadress:
Götaverkens SDK - Sportdykning
Talattagatan 1.
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Talattagatan 1
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 031127122
E-post: This is a mailto link

Se all info