Hoppa till sidans innehåll

*

Om GVSDK


Vi är en ideell förening som funnits sedan 1972 och numera vuxit till en av västkustens största och mest aktiva föreningar. Med ca 175 medlemmar är vi en klubb som har roligt både i och ur vattnet. Vi äger en dykbåt, Vinan, som är helt anpassad för dykning och som används till äventyr, stora som små, året om. Utrustning är aldrig ett problem för oss då vi tillhandahåller  utrustning för såväl fridykning som till apparatdykning, dock till uthyrning. Medlemmar har också rätt att fylla luft kostnadsfritt från klubbens egna kompressor.

Klubben är ansluten till RF (Riksidrottsförbundet), SSDF (Svenska Sportdykarförbundet) och därigenom CMAS (Confédération Mondial des Activitetés Subaquatiques). Vi ställer dock inga krav på certtillhörighet bland våra medlemmar, vi har folk från CMAS, PADI, NAUI såväl som IANTD. Alla är välkommna. Dykningen sker dock enligt SSDFs dykpraxis, den håller vi väldigt hårt på och säkerhet genomsyrar all vår dykning. Det har resulterat i att vi förskonats från allvarliga olyckor sedan 1972! Mer om detta under utfärder.

Saxat ur GVSDKs stadgar:

”GVSDK:s målsättning är att bereda klubbens medlemmar tillfälle till kamratlig samvaro vid utövandet av undervattensaktiviteter under säkra och betryggande former samt värnande om den marina miljön både över och under vattnet.”


Klubben har en fin lokal nere i Långedrag som nyttjas flitigt för kurser, luftfyllning och service av vår utrustning. Våra yngre förmågor håller till nere på Frölundabadet, vi har en omfattande fridykarverksamhet för barn från 7 år men där finns även ett och annat antikt gäddhäng som gör bra ifrån sig! De flesta är dock runt 15 år.

Uppdaterad: 17 FEB 2018 17:50 Skribent: styrelsen
E-post: -

Hitta oss på Facebook:

Postadress:
Götaverkens SDK - Sportdykning
Talattagatan 1
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Talattagatan 1
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 031127122
E-post: This is a mailto link

Se all info