Hoppa till sidans innehåll

Utrustning


Utrustning

GVSDK strävar efter att ha 10 st dykpaket och ett antal dräkter för utlåning. Utrustningen är i första hand avseed för klubbens utbildningsverksamhet och i andra hand för medlemmar i samband med GVSDK:s aktiviteter: utfärder, läger och resor.
Medlemmar som vill låna utrustning för aktiviteter utanför GVSDK:s regi får kontakta något externt dykcenter för att på egen hand hyra utrustning där.

Du måste vara medlem i GVSDK för att kunna låna utrustning. Vill du låna utrustning kontaktar du dykledaren eller arrangören för den aktuella aktiviteten. Vem som är dykledare eller arrangör hittar du i Kalendariet här på hemsidan

Dykutrustning som du kan låna/hyra är:
– Regulatorer: Apeks, samtliga har bottentimer i konsol.
– Dykflaskor: 300 bar
– Västar i storlek Small till XL, finns i både Jackmodell och Vingmodell.
– Våtdräkter med fast huva 7 mm av fabrikat Waterproof för herrar och damer
– Torrdräkter
– Ett större antal våtdräkter i olika storlek och olika fabrikat där majoriteten är för juniorer
– Viktbälten och vikter
– Handlampor.

Du hämtar och lämnar tillbaka utrustningen av dykledaren eller arrangören i samband med aktiviten. Du får INTE ta med dig utrustningen hem. I samband med hämtning och lämning skall du vara beredd att kvittera vilken utrustning du har lånat på ett utlåningsdokument.

Skyldigheter

Utrustningen skall ALLTID vara sköljd och rengjord innan återlämning. Den som lånar utrustningen ska återlämna utrustningen i det skick som den hämtades. Den som lånar utrustning är skyldig att meddela utrustningsansvarig om det finns brister eller fel på utrustningen eller om utrustningen gått sönder. Häng upp trasig utrustning på anvisad plats med en lapp på vad som felar.

Ta hand om utrustningen som om den vore din egen och tänk på att du får ersätta det som har gått sönder på utrustningen!

Kostnad

Lån av luftpaket 100 kr/dygn (våtdräkten är avgiftsfri).
Torrdräkt – Hyra/dygn 350kr
Torrdräkt – Minirace 700kr
Torrdräkt – Västkustrace 1400kr
Vid utbildning ingår utrustning.
Endast medlemmar kan låna utrustning i samband med klubbaktiviteter.

Trasig utrustning

Då det ibland händer att utrustning går sönder så är det viktigt att Ni som lånat utrustning raporterar detta till utrustningsansvarig. Detta görs enklast genom att Ni först och främst lägger upp den felaktiga utrustning i klubblokalen och sedan mailar utrustningsansvarig på This is a mailto link

Service- och rabattererbjudande på utrustning

Scuba Divers Dykcenter, Nya Tingstadsgatan 1 Hisings Backa, erbjuder dig att göra service på din privata utrustning:

Service regulator, oavsett fabrikat                                                                       995 kr
Service dubbelregulator, oavsett fabrikat                                                        1 575 kr                                                                                                     Byte samtliga tätningar (hals+ 2 handled)                                                      15 % på ordinarie pris                                                                          Byte enstaka tätning                                                                                             10 % på ordinarie pris                                                                         OBS! Dessa priser gäller årligen 1/10 – 31/3.

Dessutom har du 10 % på ordinarie priser i butiken (undantaget Santi dräkter, Suuntos instrument, Apeks regulatorer, bly och flaskor). Denna rabatt gäller året runt.

Du uppger ditt namn, så kan personalen kontrollera medlemskapet på en namnlista.                                                                                           Öppetider: måndagar, onsdagar och fredagar kl 12:00 – 18.00

Luft/Nitroxfyllning

Klubben möjligheter att fylla både luft och nitrox (EANx). Nitrox kostar tyvärr en liten slant, se separat prislista, men det går att fylla både tvättade och otvättade flaskor då det är inline-fyllning som gäller. Luftfyllning är i sin tur avgiftsfri. För att du ska kunna fylla dina flaskor måste de vara typgodkända, provtrycka samt försedda med namn. Luftfyllning i lokalen utförs av luft/nitroxfyllare och datum framgår av kalendariet, tiden är olika beroende på dag.
Vi har även en kompressor så vi kan fylla luft på Vinan.

För att bli luft/nitroxfyllare måste man ha genomgått en utbildning, både teoretiskt och praktisk. GVSDK har en fyllningsansvarig som samordnar fyllningen.
Luften från kompressorena testas 3-4 ggr/år och testresultatet förs in skriftligen i respektive loggbok.

Uppdaterad: 29 JAN 2018 11:11 Skribent: Håkan Alnebratt
E-post: Adressen Gömd

Hitta oss på Facebook:

Postadress:
Götaverkens SDK - Sportdykning
Talattagatan 1
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Talattagatan 1
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 031127122
E-post: This is a mailto link

Se all info