Hoppa till sidans innehåll

Utfärder


Utfärder

Vi kör de flesta utfärder i området runt Vinga arkipilagen med vår båt Vinan. Under den varmare säsongen kör vi både onsdagar och lördagar/söndagar. Vid dåligt väder kör vi oftast landdyk i Gullmarsfjorden. Blivande medlemmar kan vara med och testa en utfärd med GVSDK.

För varje planerad utfärd skickar dykledaren ut en kallelse till alla apparatdykare (mejlet kommer från Idrottonline). Detta sker några dagar innan utfärd. Utfärden visas även i kalendern. Det är via länken i mailet du ska anmäla dig till utfärden. Kontakta dykledaren vid eventuella frågor och önskemål.

Spara även mailet! Om du sedan har förhinder kan du ändra ditt mailsvar och platsen blir ledig till nästa person. Den som har förhinder meddelar detta till dykledaren så fort som möjligt men senast 24 h innan utsatt tid. Den som uteblir utan besked debiteras i efterhand! Tänk på att komma i god tid för lastning och parkering då Vinan avgår på utsatt tid.

Aktuella priser:  Båtdyk 180:-/dyk.

Du kan betala med SWISH till nummer 123 123 78 33.

Det finns rabatterade klippkort att köpa som gäller för 10 båtdyk i hela 2 år från inköpsdatumet. Ett klippkort kostar 1800:- och kan förköpas (Bankgiro: 378-3636, ange KLIPPKORT och ditt namn). Klippkortet får du sedan av kassören med posten. Klippkortet är giltigt i två år från inköpsdagen, gamla kort två år från första stämpel. 

En utfärd kan bli inställd på grund av dåligt väder och det är skepparen som meddelar om detta i så fall. Dykledaren ska då erbjuda landdyk om det är möjligt.

Ombord har vi plats för 10 dykare. Om fler personer är anmälda gäller tidsstämpeln för anmälan. 

Västkustrace och Minirace

Vi utnyttjar sommarsäsongen så gott det går. Dels med många utfärder, men även med våra omtyckta "Västkustrace" och "Minirace". Planeringen sker i samråd med ansvariga eftersom vi måste säkerställa båtkunskap och dyksäkerhet. När planeringen är klar utgår information till alla.

Västkustrace

Under sommaren kör vi upp båten till Väderöarna och erbjuder ett rullande schema med 4-dagars minisemester som vi kallar Västkustrace. Väderöarna erbjuder Sveriges bästa naturdyk och vi är måna om vårt tillstånd att få dyka där. Detta betyder att vi håller oss till de reglerna som är uppsatta för detta naturskyddsområde. Efter 4 dykdagar angör vi i Hamburgund och byter besättning. På vårt västkustrace har vi plats för 8 dykare som bor, sover och lagar god mat ombord. Priset för en 4-dagarsperiod är 2.700:- SEK (Bankgiro: 378-3636, ange VR-RACE och ditt namn) och då ingår mat och luftfyllning. Under hela färden skriver vi även en särskild loggbok och där noterar vi allt av intresse för nästkommande besättning och inte till sist för att se vem som hade roligast!

Du måste vara medlem i vår förening samt genomföra minst en arbetsdag på Vinan för att få följa med på detta trevliga äventyr.

Minirace

Miniracet är en tvådagars utfärd med övernattning Fredag till Söndag. På ett minirace är ofta dykmålen lite längre bort som tex Marstrand. Vi är max 8 dykare som bor och sover och lagar god mat på vår båt Vinan, mat och luft ingår i priset som är 1350:- SEK. Utav detta betalas 1050:- SEK till klubbens Bankgiro (ange MINIRACE och ditt namn) och 300:- SEK på plats till den som utses som matansvarig. Tänk på att bestämma avfärdstiden ihop med skepparan och dykledaren, då det är viktigt att komma iväg i tid.

Uppdaterad: 26 FEB 2019 21:06 Skribent: Kathrin Tengsand
E-post: This is a mailto link

Hitta oss på Facebook:

Postadress:
Götaverkens SDK - Sportdykning
Talattagatan 1
42676 Västra Frölunda

Besöksadress:
Talattagatan 1
42676 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 031127122
E-post: This is a mailto link

Se all info