Hoppa till sidans innehåll
Lagfoto2011

Hajarna i SM-FINAL!

2011-09-12 09:04
I helgen drabbade Karlskoga och Göteborg samman i en rafflande SM-Semifinal. Det krävdes alla tre matcher för att kora vinnaren där Göteborg drog det längsta strået och gick segrande ur matchen.
  • Uppdaterad: 2017-04-19 20:27

Det började tufft för Göteborg som fick förlust i första matchen och spelade riktigt dåligt defensivt och Karlskogas pitcher pitchade väldigt bra och Hajarna hade svårt att åstandkomma något och man såg slagna ut tidigt. Karlskoga vann första matchen med 13-0.

Andra matchen startade man bättre även om Karlskoga tog ledningen med 3-1 men då kom vändningen efter att Bats bränt Curtis på hemplattan.

Med två löpare på bas, två brända och två strikes drämde Mathias Johansson iväg en homerun och Hajarna tog ledningen med 4-3. En ledning som man sedan fortsatte att utöka och aldrig släppte. Mathias homerun väckte Hajarnas slagträn som sen började slå ordentligt.

Hajarna gick ut i följande inning och fortsatte ta poäng. Bryan Lee slog en trippel med två löpare på bas för att utöka till 6-3 i femte inningen. Bra defensiv och stabil pitching höll Karlskoga Bats utan poäng de följande inningarna även om de hotade flera gånger. Hajarna fortsatte slå bra och Brian Strawn var väldigt nära en homerun men tog övre delen på staketet.

Gjorde dock att ytterligare en poäng sprang in för Hajarna. I åttonde inningen fortsatte den glödheta slagningen, först en hård singlar av Evan och monsterdubbel av Bryan Lee  som gör att Evan tar poäng, Curtis fortsätter med en singel hit innan Joe Lankford drar iväg en homerun till till 12-3!

Mathias slår sedan sin andra homerun i matchen och Göteborg har nu en ordentlig ledning med 14-3.

 

Bats kommer tillbaka lite i följande inning och tar sig till 14-6 så matchen lever vidare. Hajarna utökade ledningen igen och gick upp till 16-6 inför botten på den sista inningen. Bats lyckades ta en poäng i sista omgången och matchen slutar 16-7 till Göteborg och man tvingar fram en match tre.

 

Match tre var minst lika rafflande. Strax innan matchen skulle börja kom regnet vilket gjorde att matchen blev försenad men efter bra jobb av Karlskoga att fixa till planen kunde matchen starta. Göteborg började med Kerry Fitzgerald på kullen och Karlskoga med Kent Karlsson. Kent började bra och Hajarna hade svårt att få till något på Kent. Göteborgs defensiv var skakig i början men man lyckades ta sig ur de första inningarna utan att släppa en poäng. I botten på tredje inningen tog Karlskoga ledningen med 2-0. Hajarna svarade direkt genom slag av Evan och Curtis så kvitterade Hajarna. Göteborg satte sedan in Jose Martinez på kullen som höll Karlskoga poänglösa efter ett viktigt double play av Göteborg.

Hajarna skapar inget i den följande inningen men Jose pitchar bra och inte heller Karlskoga hotar. Toppen av den sjätte inningen börjar med två hits av Göteborgs spelare Brian Strawn och Evan Porter. Bryan Lee drar en walk, baserna fulla och ingen bränd. Andreas Wahlin slår en hård boll upp i mitten, två löpare gör poäng och när dessutom Karlskoga kastar bort bollen kommer ytterligare en poäng in. Curtis slår sedan in Walle och Göteborg leder med 6-2. Jose fortsätter att pitcha lysande även om Karlskoga tillverkar en run i botten på den sjätte.

 

Följande inning drar Tony en walk innan Brian Strawn drar en homerun över staketet och utökar Hajarnas ledning till 8-3. I den sista inningen utökar Göteborg ytterligare med 3 runs och man har 11-3 inför Karlskogas sista chans. Jose som pitchat lysande får fortsätta men har tröttnat lite och tar sig ut på bas och lyckas ta poäng på Jose. Göteborg byter då pitcher och sätter in Curtis för att försöka stänga matchen. Curtis får första slagmannen att slå en lyra som visserligen Karlskoga tar poäng på men outen är viktigare, även nästa slagman blir brän efter en markboll med ytterligare en run till 11-5 men nu två brända. Sista slagmannen har ett långt at bat som Curtis vinner genom att få slagmannen att slå en markboll till Anders Ekberg som kastar till Sami Säkkinen på första bas för matchens sista bränning.

GAME OVER - Hajarna är i SM-Final!!!

Även stort tack till de ditresta Göteborgssupportrarna som var där och stöttade.

Skribent: Johan Weidolf

Facebook

Twitter

hajarnase_button

Matchprogram 2015

Postadress:
Göteborgs BF - Baseboll och Softboll
Mathilda Silverwaldt, Växelmyntsgatan 17E
41483 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46721885950
E-post: This is a mailto link

Se all info