Hoppa till sidans innehåll

Hajarna skriver på med två amerikaner

2012-03-07 15:52
Med 42 dagar kvar till Opening Day hemma på Shark Park har Hajarna gjort klart med två amerikaner inför säsongen 2012. Catchern Matt Winter och pitchern Greg Ball förstärker truppen.
  • Uppdaterad: 2017-04-19 20:27

Den 28 april inleder Hajarna Elitseriesäsongen 2012 med en doubleheader hemma mot Akademin på Opening Day. Precis som föregående år har Göteborgs klubbdirektör Johan Weidolf intensivt scoutat spelare hela vintern och säger såhär om årets nyförvärv: ”Både två kommer bidra med kunnande och ledarskap både på och utanför planen. Det är väldigt viktigt för oss när vi rekryterar att dom är just ledare, både i sina lag men också med erfarenhet av att coacha unga. Just deras egenskaper att leda är en av de viktigaste bitarna och jag gör djupgående intervjuer med både spelaren och deras referenser.”

 

Vad är det då för spelare som kommer till Shark Park denna sommaren? Först ut att skriva på var den 24-årige catchern Matt Winter som just nu spelar för Macarthur Orioles i Sydney, Australien. Han kommer ursprungligen från en mjölkfarm i Hubbard, Iowa men har en fin basebollresumé som toppas av spel för Texas A&M i Div.1 inom amerikanska NCAA. ”Matt kommer ju bli en vädligt viktig kugge som catcher åt oss och hjälpa våra pitchers vara bra, han kommer också tillföra laget lite snabbhet och vara ett hot ute på baserna.” säger Johan Weidolf.

 

Matt Winter

 

Med catchingen säkrad fokuserade Hajarna på en duktig pitcher till sin rotation. Valet föll till slut på den 23-årige Greg Ball från Orlando, Florida. På kullen är Greg en riktig ”work horse” och pitchade under 2011 med ett ERA på 3.68 under 63.2 innings för sitt Principia Athletics på college. ”Greg är en duktig och smart pitcher med flera väldigt bra säsonger på college bakom sig. Han är även en bra slagman och spelar DH i sitt collegelag när han inte pitchar. ” kommenterar Johan Weidolf.

 

Greg Ball


På frågan om hur de två nyförvärven kommer att påverka Hajarna svarar Johan snabbt: ”Kombon av Greg och Matt kommer kunna hjälpa och utveckla våra pitchers, både unga och gamla, samt ge oss lite pop i slagningen. Ingen av dem kommer sannolikt slå som Evan Porter gjorde för oss förra året men väldigt få gör ju det. Jag är övertygad om att det kommer vara lyckade värvningar.”

Skribent: Christoffer Johansson

Facebook

Twitter

hajarnase_button

Matchprogram 2015

Postadress:
Göteborgs BF - Baseboll och Softboll
Mathilda Silverwaldt, Växelmyntsgatan 17E
41483 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46721885950
E-post: This is a mailto link

Se all info