Hoppa till sidans innehåll

Opening Day 2012

2012-04-25 12:37
Lördag den 28 april hälsar Hajarna dig välkommen till Opening Day på Shark Park. Akademien kommer på besök och traditionsenligt ska en kändis kasta den första pitchen.
  • Uppdaterad: 2017-04-19 20:27

Lördagen den 28 april kl 13.00 tar Göteborgs stolthet ”Hajarna” emot Akademien hemma på Fjällboplan (Shark Park) i Utby då Elitserien i baseboll 2012 inleds.

 

Säsongen 2011 var ett historiskt år för Hajarna och basebollen i Göteborg. Klubben tog SM-Silver på herrsidan och det duktiga juniorlaget spelade hem ett JSM-brons. Amerikanen Evan Porter stod för en fin individuell prestation och vann pris som Elitseriens bästa slagman och för att ha slagit in flest poäng.

 

Inför säsongen hälsar vi de nya amerikanerna Matt Winter och Greg Ball välkomna till klubben. Den förstnämnda får vi se redan på lördag när han gör sin hemmadebut på Shark Park och Greg kommer att ansluta om 3 veckor när han avslutat sina universitetsstudier i USA.

 

Den fina prestationen förra året har gett Hajarna chansen att testa vingarna i Europacupen för första gången och den 11-16 juni reser man till Namur i Belgien för att spela. Där kommer man ställas mot lag som Namur Angels (Belgien), White Sharks Almada (Portugal), Barracudas Montpellier (Frankrike), Espoo Expos (Finland) och Tornados Moscow (Ryssland).

Den före detta landslagtränaren Kalle Knutsson får fortsatt förtroende som huvudtränare och kommer även själv kliva in på planen och fylla en position från bänken vid behov. 46-årige Knutsson har tidigare varit elitserietränare i Sölvesborg, Skövde och Oskarshamn och själv spelat i landslaget.

Ceremonin för att officiellt inviga säsongen 2012 i sann amerikansk anda och Elitserien i Baseboll kommer att hållas på planen med start kl.12.30. Enligt tradition ska en kändis kasta den ceremoniella första pitchen och tidigare år har klubben gästats av Tobias Hysén (fotboll), Per-Johan Axelsson (hockey) och delar av Morrongänget från radion. I år kommer vi få besök av en profil från handbollsklubben Sävehof.

Ta gärna med familj och vänner på baseboll - sporten som slår!
VARMT VÄLKOMNA!

Skribent: Christoffer Johansson

Facebook

Twitter

hajarnase_button

Matchprogram 2015

Postadress:
Göteborgs BF - Baseboll och Softboll
Mathilda Silverwaldt, Växelmyntsgatan 17E
41483 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46721885950
E-post: This is a mailto link

Se all info