Hoppa till sidans innehåll

Tung Start på SM-Finalerna

2011-09-20 13:49
Göteborg fick en tung start på SM-finalerna med förluster i de två inledande matcherna mot Stockholm som spelade i Skövde. Göteborg hade fördel av hemmaplan i första omgången men då planen var för vattensjuk tvingades man flytta matcherna till Skövde. Skövde ställde upp med sin plan och gjorde ett mycket bra arrangemang.
  • Uppdaterad: 2017-04-19 20:27

Göteborg förlorade de två första matcherna mot Stockholm med 6-3 och 11-8. Det var dock lite jämnare än vad siffrorna antyder. I första matchen hade Hajarna fulla baser och vinnade löparen på plattan i Tony Dermendziev som fick en bra träff men bollen fångades dryga metern innanför staketet. Ett par millimeter närmare sweetspoten på slagträt och bollen är ute och seger för Göteborg. Göteborg hade svårt att få slagträna att vakna och hade svårt att få in de löpare man hade ute på bas.

 

Andra matchen tog Göteborg ledningen direkt med flera fina slag men rallyt stoppades efter en run med ett spel på hemplattan av Stockholm, Hajarna gjorde sedan ett misstag ute på baserna och sprang sig på så vis ur inningen själva. Göteborg fortsatte slå på startande pitchern Jakob Claesson och ytterligare två runs och fyllde baserna med ingen bränd när Jakob utgick med värk i axeln. Lysande läge för Göteborg alltså, fulla baser, ingen bränd och Stockholm får sätta in en ny pitcher i Magnus Pilegård. Magnus strikade ut två Göteborgare innan Johan Weidolf lyckas få in en poäng åt Hajarna genom att bli träffad av bollen. Magnus strikade sedan ut även nästa slagman för Göteborg och kommer ur inningen med enbart en släppt poäng. Så såg det ut i större delen av matchen, Göteborg fick ut mycket löpare på baserna men lyckades inte få in dem, totalt lämnade man 12 löpare ute på baserna.

Stockholm slog bra med 2 homeruns och hits i avgörande lägen så att deras löpare kunde springa in. Värt att notera är att 10 av deras 11 runs kom med två brända.

 

Nu får Hajarna ladda om och köra järnet i Stockholm kommande helg. Seger i tre raka matcher krävs för att få med sig SM-Bucklan hem!

 

 

 

Skribent: Johan Weidolf

Facebook

Twitter

hajarnase_button

Matchprogram 2015

Postadress:
Göteborgs BF - Baseboll och Softboll
Mathilda Silverwaldt, Växelmyntsgatan 17E
41483 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46721885950
E-post: This is a mailto link

Se all info