Hoppa till sidans innehåll

Göteborgs FK - Fäktning

191218 - NU ÖPPNAR VI FÖR ANMÄLNINGAR TILL VÅRENS KURSER!

Vi erbjuder fäktning för i stort sett alla, från nybörjargrupper för barn till internationella elitsatsningar, och dessutom motions- och nybörjarfäktning för vuxna, studenter och pensionärer. Under rubriken träning kan du läsa mer om olika möjligheter att träna med oss, och när du väl hittat din grej så anmäler du dig här!

 

191215 - GRAND SLAM FÖR GÖTEBORGS FÄKTKLUBB UNDER JÖNSSONS POKAL!

I helgen fäktade våra U13- och U15-ungdomar mot svenska och danska deltagare i Jönssons Pokal i Malmö.

Lördagen bestod av de individuella tävlingarna och i tjejernas U15-klass vann GFK:s Ebba Olsson en tajt final mot klubbkompisen Siri Eklöf, och dessutom knep GFK:s tjejer tredje-, fjärde-, femte- och sjätteplatserna. Killarnas U15 vanns av GFK:s Isak Kvernes, med kompisen Max Andén på andraplatsen, och även här knep GFK tredje-, fjärde-, femte- och sjätteplatserna.

I den öppna U13-klassen knep Jakob Goldman en silverpeng, och Elvis Moholi tog hem bronsmedaljen.

Och under söndagens lagtävlingar tog Göteborgs-lagen hem såväl första- som tredjeplatserna i både U13- och U15-klasserna.

 

190824 - NU ÖPPNAR VI FÖR ANMÄLNINGAR TILL HÖSTENS KURSER!

Vi erbjuder fäktning för i stort sett alla, från nybörjargrupper för barn till internationella elitsatsningar, och dessutom motions- och nybörjarfäktning för vuxna, studenter och pensionärer. Under rubriken träning kan du läsa mer om olika möjligheterna att träna med oss, och när du väl hittat din grej så anmäler du dig här!

 

190428 - SUCCÉ FÖR GÖTEBORGS FÄKTKLUBB UNDER SENIOR-SM!

Under helgen avgjordes SM i fäktning, den här gången arrangerat i Stockholm. Från Göteborgs träningsgrupp skickade vi fem fäktare - där alla tog medalj. En riktigt succé helt enkelt!

I damfloretten knep Linn Löfmark sitt första SM-guld genom att vinna finalen med klara 15-4 mot Anki Poppel, EGF. Anja Matic vann sin första SM-medalj, ett brons, efter att ha tappat mot just Linn i en väl fäktare semifinal (15-12). Innan dess hade Anja besegrat Birgit Eiermann, FFF med 15-12, efter en något ofokuserad insats, men ändå kontrollerat. Linn besegrade Kalmars Emma Fransson med 15-3 i sin kvartsfinal efter en mycket stabil insats.

I herrfloretten skulle det visa sig vara total dominans av våra tre killar, Malte, Eimer och Sebastian. ”Basse” inledde dock väldigt trevande i poulen där han förlorade 3 matcher med uddastöten, och bara vann två. Eimer och Malte dominerade sig igenom poulen och var rankade som etta och tvåa inför direktelemineringen. Alla killarna stod över 32-tablån. Bland de 16 hade sedan Eimer en bekväm resa mot Fredrik Gren, ÄFK och Malte vann komfortabelt mot unge Emil Kröckel, EGF. Sebastian hade en på pappret tuffare lottning mot Pizzignacco, ÄFK, men här hade Basse vaknat till ordentligt och kunde ohotat vinna med 15-7. I kvartsfinalen avfärdade Eimer Ljungbys Simon Enarsson med 15-7, och Sebastian gjorde en ny stark insats mot Kalmars Svante Dahlin den här gången - seger 15-9. Malte hade det desto tuffare i sin match mot Nils Uniyal, men kunde efter att ha gått till paus med 10-10, vinna i andra perioden med 15-12. Väl framme i semifinal vann Eimer ett internt möte med Sebastian, och Malte tog sig an Vincent Mindelöf. En match som Malte dominerade, men pga lite slarv blev lite väl jämn. Efter att Vincent knappat in på slutet kunde Malte till slut vinna med 15-13. Finalen är en historia i sig. En repris av förra årets final, som redan då fick epitetet ”en svensk klassiker” av livesändande kommentator. Den gången vann Eimer, och han inledde väldigt starkt även idag. Han gick till pausvila med ställning 13-7. Malte gav sig dock inte, och krigade sig tillbaka in i matchen. Men han kom ikapp först vid ställningen 14-14. Sista stöten lyckas Malte pressa ned Eimer som tappar balansen och därmed ramlar bakom sin egen baklinje. Poäng till Malte - som säkrade sitt första SM-guld!

 

190427 - KLUBBMÄSTERSKAP 25:e MAJ

Skriv upp lördag den 25 maj i kalendern redan nu! Vi kör klubbmästerskap i familjeform! Helt gratis och alla med en fäktare i familjen är välkomna!

Lagen ska bestå av 2 personer - där minst en av lagmedlemmarna ska träna/ha tränat fäktning. 
Lagen måste också bestå av förälder/barn.

Matcherna kommer att fäktasmedelst florett, till 10 stötar i stafettform, (2 matcher till 5) innan matchen lottas det vem av lagmedlemmarna som går första respektive sista matchen. Fäktare möter alltid fäktare, förälder möter alltid förälder.

Vi kör igång tävlingen klockan 13.00, och planen är att fäkta pouler för att sedan avgöra allt i klassisk direkteliminering.

Som bonus kör vi också klubbmästerskapen i rundpingis, även det gratis och öppen för alla klubbens medlemmar. Den tävlingen är individuell och startar klockan 17.

För att sätta en extra trevlig prägel på dagen så får man väldigt gärna ta med sig mat, fika, godis, frukt eller dryck, så delar vi på allt i sann knytkalasanda.

Alla önskas varnat välkomna.

Anmäl sker i Facebook-gruppen eller på klubben om ni ska vara med i lagtävlingen (Pingisturneringen löses på plats - utan föranmälan. Eget racket är fullt tillåtet!).

 

190415 - EN NY GENERATION VISADE FRAMÖTTERNA UNDER MALMÖ OPEN

MALMÖ OPEN gick av stapeln i helgen - och GFK var där med en stor trupp, där majoriteten av fäktarna tävlade i de yngre klasserna U15 eller U13, men några av våra ynglingar tog också steget upp och testade på U17.

Sigrid Gyllenspetz Munro, född 2003, var vår mest rutinerade räv - och hon tog också hem ett silver i U20 samt ett brons i U17.
Även Daniel Wetterlöf är född 2003, och han gjorde en bra insats i U17 värja, där han visade att han verkligen utvecklat sitt fotarbete.

I kadettklasserna i florett tävlade förutom Sigrid, även Ebba Olsson och Stella Wigardt. Båda två år födda 2005 men fightades på bra trots att motståndet var äldre, och båda lyckades vinna matcher. Starkt jobbat!

Isak Kvernes och Teo Cina Stigberg gick också upp en tävlingsklass och gjorde det stundtals riktigt bra med många snygga stötar, men tillslut blev motståndet för tufft.

I U15 hade vi en hel drös med fäktare. Jättekul. Csenge Orban Csikos var ensam om att ställa upp i värjklassen. Modigt på sin första tävling utanför Göteborg. Hon kämpade på bra. Hon fäktade även florett i U15 tillsammans med Ebba, Stella, Siri Eklöf, Amy McCoy, Alva Carlsson, Helen Ran Su och Maria Jechil. Här fäktade alla våra unga fäktare snyggt och tekniskt, men tyvärr räckte det inte ända fram till medaljerna för någon av dem. Men framtiden ser ljus ut!

I U15 herrar hade vi enbart deltagare i florettklassen - och här ska Isak Kvernes ha en applåd för en stark insats och en välförtjänt silvermedalj!
Men vi hade fler fäktare som visade upp snygg fäktning. 
Teo Stigberg, Hugo Moncatar Jungermann, Ture Westesson och Björn Samuelsson kämpade och skrek för allt de hade på pisterna. Kul att se och en bra inställning!

De yngsta klasserna på Malmö Open är U13 - och i värjklassen hade vi tre fäktare på herrsidan. Jacob Goldman, Ludvig Axelsson och Hannes Kaså. Med tanke på att ingen av dessa herrar huvudsakligen tränar värja så sattes imponerande många snygga stötar. Tyvärr blev det ett internt klubbmöte i direkten mellan Jacob och Ludvig, men alla tre killarna fäktade riktigt bra.

De ställde också upp i florettklassen tillsammans med Hugo, Ture, Björn. Alla våra killar gjorde riktigt starka pouler och det räckte för att vi för första gången på länge skulle få in hela 3 killar i kvartsfinalen - Hugo, Ture och Jacob! Starkt jobbat allihop och en extra applåd till Hugo som lyckades ta sig hela vägen till final och plocka med sig en silvermedalj hem. Hugos första medalj på ”bortaplan”.

I tjejernas U13 hade vi enbart florettfäktare med. 
Och här slog Helen till med en guldmedalj! Starkt jobbat när man är yngst i startfältet!
I finalen mötte hon Amy som hade en kanondag i direktelimineringarna och tog sig övertygande hela vägen till final. Stort grattis till Amys första medalj utanför Göteborg!

Även Siri, Maria och Alva deltog, och visade att vi fortsätter att utvecklas. Alva satte några riktigt fina intränade attacker i poulepmgångarna, och både Siri och Maria tog sig till kvartsfinal. Det betyder alltså att vi hade 4 fäktare i kvartsfinal i damklassen. Ett riktigt bra betyg!

Avslutningsvis ska det också riktas ett stort tack till våra tre domare som kämpat för oss hela helgen. William Zingmark, Malte Westesson och Arata Hirose.

Tack för en kul helg med massvis av bra fäktning från GFK:are!

 

190323 - UNGDOMS-SM 18-19:e maj - SISTA ANMÄLAN 25:e APRIL
Klubben arrangerar en resa till USM i Karlskrona 18-19:e maj.
Vi bor tillsammans på Scandic alldeles intill tävlingshallen.
För mer info, läs i inbjudan:
https://fencing.ophardt.online/sv/invitation/view/16750/pdf
OBS! ANMÄLAN PÅ LISTA PÅ KLUBBEN!
Skriv upp er i tid eftersom researrangörerna behöver tid att boka resa och boende. Sista anmälningsdagen är den 25/4.
Skriv också upp om du kan vara domare!

 

190212 - Göteborgs Fäktklubb kallar till årsmöte kl18.00 5/3 2019 i klubblokalen Fjärde Långgatan 48, 413 27 Göteborg

Förslag till föredragningslista:
1. Mötets öppnande
2. Val av mötesordförande och sekreterare
3. Val av justeringsmän och rösträknare
4. Fastställande av röstlängd
5. Fråga om mötets stadgeenliga utlysande
6. Fastställande av dagordning
7. a. Styrelsens verksamhetsberättelse
    b. Styrelsens förvaltningsberättelse
8. Revisorernas berättelse över styrelsen förvaltning under det senaste verksamhetsåret
9. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser
10. Verksamhetsplan och budget för det kommande verksamhetsåret
11. Fastställande av medlemsavgift för 2019
12. Val av
    a. Ordförande för en tid av ett år
    b. Ledamöter i styrelsen på en tid av två år
    c. Två revisorer jämte suppleanter för en tid av ett år
    d. Valberedning för en tid av ett år
    e. Val av ombud till SvFF årsmöte
    f. Val av ombud till VSvFF årsmöte
13. Motioner till årsmötet
14. Övriga frågor
15. Mötets avslutande

Handlingar för årsmötet kommer att finnas tillgängliga senast en vecka innan mötet i klubblokalen.

 

181002 - RAPPORT FRÅN MANCHESTER

I helgen som gick var det dags för den internationella säsongpremiären för GFK's U17-fäktare i samband med European Cadet Circuit (ECC) i Manchester. Allra bäst gick det för Miriam Schreiber som slutade 6:a av ca 150 startande. Miriam är i dagsläget rankad 10:a på Europarankingen och har en lång säsong framför sig med åtskilliga starter på ECC-touren inplanerade. I det här klippet ser vi Miriams läckra avslutningsstöt mot fransyskan Emily Parra i åttondelsfinalen. Miriam ställdes i kvartsfinalen mot Alicia Hao (USA) och förlorade med minsta möjliga marginal, 14-15. PÅ det hela taget presterade många av våra fäktare fina resultat och inte minst är vi glada att många av våra yngre debutanter visade att de vågar ta för sig i den internationella tävlingsmiljön. Nästa helg är det seniorernas tur att köra sin internationella säsongsdebut på Satellitvärldscupen i Köpenhamn. Från GFK kommer vi ha 6 fäktare på plats: Linn Löfmark, Malte Westesson, Anja Matic, Eimer Ahlstedt, Sebastian Persson och Miriam Schreiber, som alltså tävlar även i seniorklassen. Lycka till.

 

180919 - MASTHUGGET CUP, DELTÄVLING 1

Lördagen den 6:e oktober är det dags för den första deltävlingen i säsongens Masthugget Cup.
Det är en perfekt tävling för alla som går i Fortsättning 1 och Fortsättning 2.
Tävlingen kostar 200 kr och äger rum i vår egen fäktsal.
För att kunna anmäla sig behöver man en fäktlicens. Denna gäller sedan under en hel säsong från juli till juni och skaffas via fencing.se. Behöver man hjälp kan man fråga Henke eller Martin. 
OBS! Sista anmälningsdag 26 september.

 

180917 - RAPPORT FRÅN Coupe de Stockholm

CdS var säsongens första större tävling på nationell nivå med flertalig GFK-trupp på plats. (Axel Lundegren tjuvstartade ju faktiskt redan helgen innan med att plocka några fina skalper på värja i Uppsala Cup). 

Bortsett från en trevlig middag på lördagkvällen och födelsedagshyllningar så fäktades det nämligen en hel del under säsongspremiären med många fina prestationer båda lördag och söndag. 
Miriam Schreiber plockade hem dubbelt guld genom att vinna både kadett- och juniorklassen i damflorett. ”Grabbarna Grus” (Malte, Eimer och Sebastian) såg till att demonstrera att GFK är ett power-house inom svensk herrflorett. Tre av fyra medaljer i herrseniorklassen lade de beslag på. Juniorklassen har ju "Basse" växt ifrån, men i den vann Malte, med Eimer på bronsplats efter en intern och enligt speakern ”klassisk” uppgörelse i semifinalen. Och så där fortsatte det. Många medaljörer från GFK, där vår allra yngsta deltagare, Helen Su, lyckades vinna efter finalseger med 5-0! Helen var ensam tjej i yngsta klassen, en s.k. mixad U11!
Se finalerna här >>> https://fencing.solidtango.com

Nästa nationella tävling går i Kalmar i oktober! Om du inte anmält dig - gör det i veckan!

 

 

 

  

UTMANA CHEFEN

PÅ DUELL?

Prova på att fäkta mot kollegor och vänner. Perfekt för Möhippor, Svensexor eller som Kick-Off på jobbet.

Vi ger dig möjligheterna till ett klassiskt evenemang. Läs mer här >>> 

 

 

 

Hur funkar träning på Göteborgs Fäktklubb?

Göteborgs Fäktklubb är sveriges bästa ungdomsklubb de senaste fem åren, men startade redan 1911.

Kontakta oss

RING PÅ 031-140910

Eller maila This is a mailto link

 

ICON_try

SPELA  PÅ IDROTTENS BINGO!

 Du som spelar bingo har nu en möjlighet att stötta GFK genom Idrotttens Bingo. Kom igång i fyra enkla steg:

- Skapa konto.
- Ange föreningskoden G45
- Sätt in 100kr, få ytterligare 100kr.
- Börja spela bingo.

Skapa konto här >>>

 

ICON_why

VARFÖR GFK?

Göteborgs Fäktklubb har haft många framgångar nationellt och internationellt. Allt från att vara Sveriges bästa ungdomsklubb de senaste 9 åren till att Emma Samuelsson i juni 2015 vann silver på VM!

 

ICON_about

OM GFK

Göteborgs Fäktklubb startade 1911 och håller till i stadsdelen Masthugget-Linnéstaden i Göteborg. Läs mer >>>

 

ICON_heart

GFK GILLAR:

Göteborgs Fäktklubb på Facebook

 

fencing.se

 

Idrottens Bingo

 

Stena Line

 

I love Göteborg

ParryOn

Postadress:
Göteborgs FK - Fäktning
Martin Roth Kronwall, Kaponjärgatan 3A
41302 Göteborg

Besöksadress:
Fjärde Långgatan 48
41327 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0702708774, 0737020836
E-post: This is a mailto link

Se all info