Hoppa till sidans innehåll

Abris Minne


19 februari 1965  -  14 november 2007 

Vi kommer alltid att bära med oss en bild av en fantastisk kompis och underbar medmänniska som undantagslöst valde att ta sig tid för andra framför sin egen person och betydelse.

 

GIK kommer aldrig att glömma Abris och alltid vara tacksam för allt han gjorde för sin älskade förening.


Vi har samlat alla fina ord som skrivits i GIK´s gästbok här på din egna sida Peter.

Tack för allt! 
Vill skänka en tanke till Peters närmaste.... Thomas Holmgren. Eller som Peter kallade mej. ( Disco Duck ).. 

/T Holmgren 

- - - - -

Hisingen Hockey vill med detta sätt försöka hedra en stor "Hockeyprofil" som har alldeles för tidigt gått ur tiden. Våra tankar finns hos Föreningen GIK men framförallt hos hans närmaste.
Thomas Söderquist/gm Hisingen Hockey 

/Hisingen Hockey 

- - - - -

Med anledning av Peter Abrahamssons bortgång
Vi och troligen hela idrotts Göteborg har idag sorg 
Våra tankar går till Peters familj och lagkamraterna i GIK
Vi har alla förlorat en vän och vi saknar redan ditt skratt och dina giftiga (men kärleksfulla) kommentarer

Håkan Svedberg (ordf) och Kenneth Granholm (sportchef) Partille Hockey 

/Partille Hockey 

- - - - -

Bra skrivet Håkan och Kenneth...
Jag har som spelare i GIK haft Peter som sportchef och även som tränare i unga år (om minnet inte spelar mig ett spratt) och jag måste säga att jag beundrade honom för hans hängivna arbete för Göteborgs IK och därmed för hockeyn i Göteborg. 
Just hans hårda jobb för GIK och hans sätt att alltid stå bakom "sitt" A-lag på PHKs gästbok innan och efter debymatcherna gjorde att Peter inte alltid stod så högt i kurs bland spelarna i PHKs A-trupp men där fanns alltid en hatkärlek som gjorde matcherna mer intressanta och drabbningarna tuffare.

Stämningen på bussen till Skara igår dog helt ut när det spreds att Abris inte längre finns med oss.... 
Vila i frid 

/Peter Nilsson (PHK) 

- - - - -

Beskedet som vi fick igår smärtade oerhört. Vi i Frölunda Oldtimers kände till Peters sjukdom men hoppades in i det sista på det bästa. Under senare år fanns kontakten med Peter genom Göteborgs Oldtimers men också som profil i Scandinavuim. Själv fick jag också tillfälle att spela mot Peter i GIK under mina sista aktiva hockeyår i Härryda. Det var alltid lika roligt att träffa Peter, han bjöd alltid på ett skratt. En och annan vinnare fick man också om man besökte Åbytravet.

Det smärtar grymt och livet känns inte rättvist när något sådant här inträffar och våra tankar finns hos hans familj .

Vi kommer sakna dig Peter.

Peter Gustavsson, Frölunda Oldtimers 

/Frölunda Oldtimers 

- - - - -

Med stor sorg fick vi meddelandet att du Peter har gått bort. Du hade alltid tid över för en liten pratstund när man mötte dig. Familjen finns i tankarna. 
Familjen Granhage 

/Granhage 

- - - - -

Tack för alla goa skratt och berättelser som du har spridit genom åren.
Kan inte glömma när du säger "In med magen, Britta, så jag kommer fram och förbi"
Tänk om alla kunde ha ett så stort hjärta för hockeyn som du Peter, då hade allt sett annorlunda ut.
Livet är så jäkla orättvist.

Mina tankar går till Monica och barnen. 

Eva-Marie, GIK och PHK


/en hockeymamma 

- - - - -

Peter
Vi som kom Dig nära minns Dig inte som en idrottsprofil, vi minns Dig som den varmaste och hjärtligaste person som trampat denna jord. Vår saknad är avgrundsdjup och våra tankar går till Monica och barnen.

Anders Andersson 

/Anders A 

- - - - -

Under mina många år som "vattenbärare" för 86-orna fick jag förmånen att lära känna Peter Abrahamsson som en glädjespridare och spjuver, men också som en fantastisk föreningsmänniska med stort hjärta och engagemang för hela verksamheten i GIK, från hockeyskola till A-lag.
I den "gamla" gästboken visade Peter ofta sin unika förmåga hur man i ena stunden kan varva humor och häcklande med glimten i ögat, för att i nästa inlägg bemöta osaklig kritik från anonyma skribenter med sakliga och knivskarpa argument.
En avundsvärd förmåga , tyckte jag själv, som oftast bara blev förbannad och svarade med samma mynt när "vår" förening eller lag fick skit utifrån.
En annan stor egenskap hos Peter var att han ALLTID tog sig tid att prata, fråga intresserad om sonens hockey och skoja lite, när vi möttes i närbutiken i Utby. Jag blev glad av att prata med Peter, även om det bara var 5 min i butiken, det är svårt att förklara...............
Din bortgång är en jätteförlust för GIK, ishockeyn och alla som lärt känna dig, men än större för Monica och barnen. Vi tänker på er.

Alf, Ruth, David och Christer Borkenhagen 

/Alf Borkenhagen 

- - - - -

Tack för allt Peter! Många goa skratt och mkt tjöt...Du lämnar ett stort tomrum...

Mikael Igelström (trän) 

/Alingsås Hockey 

- - - - -

Senaste gången GIK var i Igloon ptatade jag med Abris efter matchen. Den hade slutat 2-2, men dominerades rätt kraftigt av oss. Peter sa att han hade sett matchen med "objektiva" ögon, och hans slutsats var att resultatet var helt rättvist. Det är denna inställning hos en eldsjäl som gör att alla vi andra kan syssla med det vi verkligen älskar. 
Du kommer att lämna ett stort tomrum efter dig i hockey-Göteborg, Peter.

Våra tankar går främst till Peters familj, men också till alla i Göteborgs IK.

Kållered Icebears
Jonas Carlsson 

/Kållered Icebears 

- - - - -

Peter lärde vi känna när vi som unga flyttade in på Sjusovaregatan i Kortedala, där bodde Peter. När han inte tränade på Isdala stod han ofta och sköt puckar mot husväggen under vår lägenhet. Detta har Peter ofta pratat och skojat om och undrat om det lät, det gjorde det... När sedan våra pojkar började i GIK fanns Peter där som ledare, alltid glad och positiv. Saknaden känns nu stor och våra tankar finns hos Monica och barnen.
Tack Peter

Familjen Jansmyr 

/Jansmyrs 

- - - - -

Det känns tungt,tungt,tungt. Peter var en "Go Gubbe" som alltid höll humöret uppe, alltid hade "något" att säga. Många meningar började "-Nu skall höra här" och så kom det någon historia eller anekdot som följdes av ett gott skratt. Saknaden känns stor
och våra tankar går till Peters närmaste. En sak är säker, det kommer inte bli tyst i himmlen.

Familjen Areflo/Börjesson Asperö 

/Lennart Börjesson 

- - - - -

Livet är inte rättvist. Det är mycket svårt att ta till siga att Peter inte längre finns ibland oss. Jag som haft förmånen att lära känna Peter först som ledare, minns en eldsjäl, en fantastisk glädjespridare, men framförallt en genombra människa, saknaden är stor. Tankarna går naturligvis till Peters närmaste.
Magnus Fernhall 

/Magnus fernhall 

- - - - -

Det kom som en chock...
Har precis läst om Peters bortgång och det känns verkligen fel.
Kände Peter mycket väl när vi spelade tillsammans i yngre år och även under min tid i A-laget. Förutom "Lalen" var väl Peter den som bodde på Isdala. Jag har bara positiva minnen av Abris. Vem minns inte den gången han sprang baklänges i på "milen" i Skatås, samtidigt som han retades med mig och Taavi för att vi var "för slöa". Det var längesedan jag träffade Peter men han kommer alltid att finnas som ett positivt ljus i mitt minne. Jag beklagar hans bortgång och mina tankar finns med de närmaste i hans familj. / "Walle" 

/"Walle" - Hans Wallin 

- - - - -

Det är en stor saknad för oss alla att Abris i dag inte längre finns ibland oss, men i våra hjärtan kommer han alltid finnas med en speciell plats. 
Jag har haft den äran att få känna Abris under hela mitt liv! 
Abis var en härlig go gubbe som alltid tog sig tid för en när man träffades. 
Abris hade alltid den härliga rösten som bara spred glädje och värme kring sig. 
Abris var härlig på det sättet att han hade alltid sina historier och anekdoter nya som gamla som man fick skratta och glädjas åt.....! Livet är inte rättvist….. vi alla kommer att ha ett tom rum inom oss som tillhört Abris som aldrig kommer kunna fyllas upp igen!!! Abis platsen i våra hjärtan är ingen som någonsin kan ta ifrån oss, och där kommer du att finns med oss varje dag!

Våra tankar riktas nu till Monica och barnen som vi alla tänker på med största medkänsla! 

/Peter Svenssonmed fam. 

- - - - -

Peter!
Din röst har tystnat, men minnet av en engagerad, hängiven och godhjärtad människa finns kvar. Vi kommer att sakna Peter mycket. Våra tankar går till familjen och vi deltar i deras stora sorg.
John. 

/Duells Hockey Klubb 

- - - - -

Det är med stort vemod jagskriver dessa ord.

Saknaden kommer vara stor även för oss i Borås. Speciellt för mig som levt med Peters tuggande och våra ideliga gliringar över Sveriges enda elitserielag i div 1.

Du var bland de första som gratulerade mig till den allsvenska platsen och jag vet att du menade det.

Du kommer vara saknad Peter!. 

/Håkan Johansson 

- - - - -

Tack för 2 härliga år Gik Peter, mkt tack vare dig! Du kommer alltid vara saknad
Anders Angelbrant Kongsvinger, Norge 

/Anders Angelbrant 

- - - - -

Jag känner en oerhörd sorg över att förlorat en så fin medmänniska som du Abris! 

Det var du som tog mig till GIK, du hittade alltid något positivt i alla situationer och du fick mig att le även under de tuffaste matcherna. Ingen skåning har någonsin kännt sig mer välkommen till Göteborg än vad du fick mig att känna. Din värme och dina kommentarer kommer jag alltid att sakna! Som det sägs i den gamla Alfseliuslåten: "ovan molnen är himlen alltid blå" och där vet jag att du finns och sprider glädje omkring dig!

Mina tankar går till din familj och dina närmaste..

Tack för allt!

/Jonatan Moen 

- - - - -

Alltid roliga och givande pratstunder, jag kommer sakna dem!


/Pierre 

- - - - -

Jag sörjer min vän Peter Abrahamsson precis lika mycket som ni alla gör. Det känns så ofattbart allting... Samtidigt måste jag få säga att jag beundrar er alla som har skrivit så värmande och hjärtligt om Peter här på hemsidan. Jag beundrar också föreningarna Göteborgs IK, Frölunda Indians och IFK Göteborg som på ett oerhört fint sätt hyllar minnet av denna fina människa på sin respektive hemsida. Allt det som på hemsidorna har skrivits om Peter är så sant, så sant. För bara tio dagar sedan ungefär hade vi sms-kontakt för sista gången. Jag frågade om jag kunde göra något. Peter svarade att han ville att han skulle att jag skulle komma ner och hälsa på vid tillfälle. Tillfället kom aldrig, jag fick aldrig se honom mer...det smärtar, men samtidigt är det gott att veta att Peter har fått lämna smärta och lidande och nu få ägna sig åt trav och hockey uppe i himlen. Tack för över 20 års vänskap. /Olof Darius, speaker med mera Axevalla travbana, Skara. 

/Olof Darius 

- - - - -

Måste bara säga att det gör mig oerhört glad att så många talar väl om pappa här. Hockeyn var någonting han verkligen brann för, och GIK och Isdala var ju under unga år ett andra hem för honom.
Många saknar nu hans glada miner och goa skratt, men tyvärr blev det allt glesare mellan dessa under de senaste månaderna, och jag tror att avlidandet kom som en befrielse för honom.

Tack i alla fall för all omtanke.

//J. 

/Lill-Abris 

- - - - -

Det var med stor sorg jag tog emot beskedet om Peters bortgång i onsdags. Allt jag kan säga är att saknaden efter dig Peter är obeskrivlig! Jag kommer aldrig glömma de stunder vi haft och allt du har gjort för mig, min familj och för GIK. Det känns konstigt att aldrig mer få se dig och skratta med dig. En otroligt stor personlighet har lämnat oss och det känns inte rättvist. Det är många som sörjer dig Peter och vi är många som är tacksam för allt du har gjort! Peter du kommer alltid att finnas i mitt hjärta och i mina tankar. 
Mina tankar går givetvis till Monica och barnen. 
Tack för alla underbara stunder!


/Camilla 

- - - - -

Ja, vad skall man börja...det känns både jobbigt och tungt. 
Det finns människor, själar och eldsjälar. Abris var en riktig eldsjäl hans själ brann och brinner vidare på ett eller annat sätt (det vet vi alla). Om det handlade om hockey, fotboll eller en medmänniska spelade ingen roll, det han gav sig in i brann han för! Det är sådana människor som gör saker möjligt, som gör att saker består.
Abris var en stor del till att GIK har haft en fungerande a-lags verksamhet där jag har haft nöjet att kunnat vara delaktighet. Saknaden från spelare, ledare och vänner inom Göteborgs ishockey klubb kommer vara enorm.

Våra tankar går Till Monica och barnen!

Tack För alla stunder och allt ditt engagemang,

Henrik #13 Hedlund
Daniel #15 Hedlund


/Henrik & Daniel Hedlund 

- - - - -

Det var med en stor sorg som vi tog emot beskedet om Peters bortgång.
Va konstigt allt blev, ditt stöd i vår sorg har nu blivit omvänt.
Alla goa minnen genom så många år, ditt skratt din energi och omtanke om alla runt dig,
dina "serien " gliringar och ropen efter mamma Britts bullar,under GIK Cuperna .
Det finns så mycket fint och roligt som vi bär med oss efter dig Peter och ett enormt tomrum.
Nu är ni en hel GIK femma som kan snacka taktik i himlen.
Tack För allt Peter .

Våra tankar går till Monika och barnen

Fam Göransson
Fam Pettersson 

/Marie & Anders Göransson 

- - - - -

I dag har vi tänt ett ljus för Peter och lagt ut en minnesbok i cafet på Isdala ,Hoppas att ni som har vägarna förbi kan skriva en rad.
Vi kommer att lämna den till Monika och barnen och även skriva in det som folk skriver på denna sidan.

Välkomna att skriva 

/Anette 

- - - - -

Det är med sorg i hjärtat och en stor saknad, känner vi i familjen Angelbrant. Med stor tacksamhet över de åren man fick lära känna dej. Alltid glad och gav ett varmt mottagande med glimten i ögat. Har dej som förebild i speakerbåset och kommer alltid att minnas dej, när jag sätter mej där. KB KNIGHTS speaker Ove. Vi hedrar dej vid vår match på söndag 18/11. Våra tankar går till din familj, från samtliga i familjen Angelbrant 

/Rose-Marie & Ove Angelbra 

- - - - -

Du kommer alltid att finnas i våra minnen.

Fam. Åke Johansson 


/Åke 

- - - - -

Tack Peter! 

/Holmström 

- - - - -

Peter,
Det var med stor sorg vi mottog beskedet om din bortgång.
Du var en mycket omtyckt kollega och hockeyvän. Vi kommer alltid att minnas dina glada kommentarer och ditt engagemang för ishockeyn. Förutom dina insatser inom hockeyn kommer vi främst minnas dig som det goda föredömmet bland oss idrottsledare.
Våra tankar går till din familj.

Från samtliga hockey vänner i Bäcken HC 
genom

Lars Johnson-Sabel, 
ordf. Bäcken HC 

/Bäcken HC 

- - - - -

En röst har tystnat o saknaden efter Peter är stor. Vi lärde känna honom när Emil spelade i GIK. Peter hade alltid glimten i ögat, tog sig alltid tid tid att slänga lite skit.
GIK har förlorat en stor drivande kraft. Men framförallt går tankarna till 
Monica o barnen som förlorat en när o kär.
Ann-Christine, Lars-Göran o Emil 

/Fam. Holmsten 

- - - - -

Det var med en fruktansvärd sorg jag mottog beskedet om din bortgång i onsdags. är ändock glad att jag fick träffa dig en sista gång under tisdag eftermiddag.
Du lämnar ett enormt tomrum efter dig har ju haft förmånen att jobba med dig i vårt seniorutskott i cirka 15 år, där vi haft daglig kontakt med varandra oftast flera gånger per dag samtalen har oftast präglats av positivitet med härliga kommentarer och goa skratt som varit ett adelsmärke hos dig.
Kan inte annat än imoponeras av den personliga utveckling under dessa år från det du började som speaker och intervjuare vid våra klubb arrangemang till det superproffs med mikrofonen i hand på de stora arenerna som Ullevi, Scandinavium och Åby samt det enorma kontaktnät du byggde upp med klubbar och spelare.
Som många skrivit så blir inte Isdala sig likt i fortsättningen saknaden av dig dels i föreningen GIK och hos alla andra blir enorm.
Mina tankar går framföralt till Monica och barnen.

Abris tack för allt vi fick uppleva tillsammans 

Hans - Göran Svensson 

/Hans-Göran Svensson (Göteborgs IK) 

- - - - -

Tack Peter!

Mina tankar går till familjen.

LOC 

/Lars O. Carlsson 

- - - - -

Det känns tungt och deprimerande att inte få springa på dig och höra stan´s gladaste skratt nåt mer.

Vila i frid, Abraham!
Dan Andersson - gammal lagkamrat 

/Dan Andersson 

- - - - -

Peter hoppas du finner ro där uppe,saknaden efter dig är oerhörd. Kommer aldrig att glömma våra många och roliga träffar genom åren,självklart går våra tankar till familjen, framförallt Monica obarnen 

/Conny o Catarina 

- - - - -

Abris nägon större vän av kungälv hockey var du aldrig, men dina goa skratt efter matcherna glömmer vi inte, samt ditt alltid goda humör. Våra tankar går till familjen. 

/Kungälv Hockey 

- - - - -

Det kändes tungt att höra detta sorgliga meddelande. Vi i Partille oldtimers har ju haft en och annan kamp .Nu kommer det att saknas någon som ger en gliring eller snäll kommentar om man råkade gå förbi dig med en dragnig. Det uppskattade du också(tror jag)Hoppas att du nu har det bra och vilar i lung och ro.Våra tankar går till familjen som mist en pappa och en livskamrat. 

/Janne Persson 

- - - - -

Tack Peter för de få men intensiva år jag fick ha dig som vän.
Saknaden är enorm.

Niklas Brink med familj 

/Brink 

- - - - -

En stor saknad för Göteborgs hockeyn. Tack för dina härliga utryck under matcher i Isdala. 

Bertil Skredsfors samt resten i båset i Åby Ishall 

/Mölndal Hockey 

- - - - -

Det är med stor sorg och besvikelse som jag mottagit beskedet om Peters bortgång.
Peter hade ett stort hjärta och en säregen lidelse för sin ishockey. 
GIK förlorar inte bara en eldsjäl, utan även en sann vän med härlig humor och glimten i ögat i alla lägen.
Mina tankar går till Peter och hans närmaste.

Livet är ibland så orättvist... 

/Läder 

- - - - -

Jag hade förmånen att lära känna Peter under några år, jag har träffat många eldsjälar i tidigare idrottliv, men det finns ingen som har varit så engagerad som Peter alltid var.
Det är mycket tråkigt att han lämnar oss alldeles för tidigt, men jag kommer alltid ha en speciell plats för Peter i mitt hjärta.
Mina tankar går naturligtvis också till Peters familj.


/Anders Pettersson 

- - - - -


Sitter på mitt rum i scandinavium första matchen efter att du lämnat oss i stor saknad.
Är på väg ner till matchen. Saknaden är enorm, även om man var nervös och på dåligt humör så mötte man dig i korridoren, helt plötsligt så var man på ett strålande humör igen. Det som håller mig uppe är att du nu slipper all smärta och lidande. Saknar dig oerhört. 

/stefan larsson 

- - - - -

Vi lärde känna dig redan när vi var små knattar, minns med glädje hur vi fick komma och titta på ishockey VM hemma hos dig, hur du bullade upp med chips och galna historier. Senare var du inte sen att pika oss vid klubbyten från ditt GIK, men alltid med glimten i ögat. Vi minns dig med glädje och kommer att sakna dig mer än man trodde var möjligt. Kram till Monica, Jocke och Frida.
#2 Johan och #1 Magnus Andersson 

/Bröderna 

- - - - -

Saknaden är stor..
Abris du tog alltid hand om en liten Boråsare som var på besök i stora staden.
Aldrig skall jag glömma den värme, det engagemang och den glädje som alltid kom från dig. 
Få, om ens inga, människor har jag träffat med en sådan glimt i ögat. Den härliga ironi i citat som "GIKs nästa hemmamatch är på söndag 17.00 mot Bäcken, kom i tid... " talar för sig själv.
Så, Abris minnena av dig kommer alltid vara förknippade med skratt och glädje.

Tankarna går till Peters familj.
#20 Mats Öhrstig 

/Mats Öhrstig 

- - - - -

Saknaden av Dig Är Stor
Lärde känna dig redan när du var en liten katte ..som sprang efter mig och tittade när jag sålde tidningar på mammas och pappas gata.
Sedan tog du över mitt distrikt...där korsades våra vägar fösta gången.
Efter ett antal år möttes vi igen i GIK.Där lärde jag känna dig som vuxen.
I samband med din första egna lägenhet blev min fru och jag inbjuden till förfest inför en klubbfest. 
Då började vi prata jobb ,vilket slutade med att du bytte till att sälja reklam på det företag jag arbetar på. Detta blev andra gången vägarna korsades...
Efter några år då du slutat spela blev du en uppskattad ledare och styrelse ledamot.
Tredje gången vägarna möttes var när du tog över speaker jobbet på Isdala..Där började sagan om en Sveriges mest uppskattade speakers.....
Saknaden är stor med alla dina roliga bus och goa snack både på det allvarliga och roliga planen.
Isdala Kommer aldrig att bli som förr....

Tankarna går till Peters Familj

Bengt Westmalm med familj 

/Bengt Westmalm Med Familj 

- - - - -

Abris, Du kommer alltid ha en egen plats i mitt hjärta. Du är en fantastisk människa. 

/Johan Sjödahl, linjedomar 

- - - - -

Det var med stor sorg som jag läste om detta tråkiga besked.
Trots att jag bara spelade en säsong i GIK så gjorde du ett stort intryck på mig. 
Du tog hit mig från lilla Härnösand och du tog verkligen hand om mig och min tjej, visade oss stan , hjälpe oss med lägenhet du köpte till och med klubbor själv till mig när jag hade övertrasserat mitt material konto.
Mina tankar går till din familj.
Vila i frid
Stefan Eriksson 

/Stefan Eriksson 

- - - - -

Vi saknar en grabb som vi har följt från knattehockeyn och har haft fortsatt god kontakt med honom genom åren. 

Vi saknar dig!

Våra tankar går till Monica och barnen 

/Rolf & Barbro 

- - - - -

Jag hade förmånen att vara din goda vän och känner nu stor saknad.
Trots att min egen karriär inte har gått spikrakt var du kanske det största stödet och den största supportern som alltid var positiv.
Nu har inte bara det stödet försvunnit, utan viktigare, en mycket god vän och fantastisk människa.
Enda trösten är att du förhoppningsvis har det bättre där du är nu än du hade sista tiden här på jorden.

Alla hälsningar till Monica och barnen.


Jens och Teresa 

/Jens Karlsson 

- - - - -

Göteborgshockeyn har förlorat en eldsjäl och ett ledarföredöme. Att träffa Peter var alltid en glädjefylld upplevelse. Oavsett sammanhang fanns alltid humorn och värmen där och skrattet var aldrig långt borta. Våra tankar går till familjen med en förhoppning att ni känner värmen från alla oss andra som fått förmånen att "dela" Peter med er.

Peter Löfgren /Järnbrott HK 

/Järnbrott HK 

- - - - -

Blev oerhördt ledsen när jag fick reda på vad som hade hänt dig !
Livet är inte rättvist på något sätt ! Du var alltid en sådan glädjespridare.

Mvh Eddie Andrén en gammal GIK ... 

/Eddie Andrén 

- - - - -

Peter, det är med stor sorg jag emottog beskedet om Din bortgång. Du och jag träffades första gången 1977 när jag kom till GIK, jag tog Dig till Dina första säsonger med A-truppen, ja och sedan har resan fortsatt, har som så många andra många goa minnen från Dig. Du och Monica skulle ju varit hos oss för några veckor sedan och bl.a. tittat på vår nya bastu som Du naturligtvis hade ordnat åt mig, tyvärr blev det nu inte så, men varje gång jag är nere i vår nya fina bastu går tankarna till Dig.
Du har alltid en plats i mitt hjärta !
Hälsa Nelson !

En stor kram till Dina närmaste !
Peris o Sabaheta 

/Peris 

- - - - -

Det var med stor sorg jag tog emot beskedet att du lämnat oss!
Du har alltid varit en glad prick, även i motgång har du funnit ljus!
Jag lärde känna dig för några år sedan i GIK, då jag fick chansen i A-laget.. Det gick så bra att Borås ville ha mig till deras gymnasium men då kom DU med glimten i ögat och sa:
- Hur många elitspelare har Borås fått fram? och valet var klart när du lockade mig med ett A-kontrakt!
Det finns så mycket att tacka dig för, du kommer alltid finnas i hallen och i mitt hjärta.!

Mina tankar går till din familj!
#20 lill micke 

/Lill- Micke #20 

- - - - -

Vad minns jag?Jo när jag va liten knatte och började spela i gik ,man fick se kort på a-laget ,där stog en kille med stora brillor och skrattade .Efter många år så fick man själv vara med på kort i a-laget med killen med brillorna.Jag minns när vi sommartränade och du sprang omkring som en häst med en tröja som det stog utah bullmark på.Jag minns ochså din sista match uppe i lysekil,vi vann den matchen och du kom in i slutet och var så när att sätta en puck.Vi hade inte många spelare den matchen och du hade väl inte tränat på några år men vi saknade folk och du ställde upp.Som du alltid har gjort för oss spelare tränare ung som gammal i klubben.

Vila i frid 

/Thomas Holmgren 

- - - - -

abris, tanker pa dig!
vila i fred! 

/C. Winther 

- - - - -

Det är med stor sorg jag nås av beskedet med Peters bortgång. Ett av de ljusaste minnen från säsongerna i GIK är just Peter och hans härliga energi och personlighet. Jag känner mig priviligierad över att ha fått känna honom och alla mina tankar är hos Monica med familj. 

/Thomas Wedin 

- - - - -

Det ar med stor sorg jag nas av Peters bortgang.Fast vi har slutat med hockeyn,sa laser jag pa hemsida ratt ofta.Peter var mina grabbars tranare i olika omgangar.Peter var en harlig,pratglad snubbe,som vi alla kommer att minnas.Vara tankar gar till Minica med familj. 

Tennessee USA 

/Eive Jonsson 

- - - - -

Det känns som jag åkt på min tuffaste tackling hittills, när jag nås av beskedet att Peter inte finns längre. Mina tankar går till Peters närmaste.

Sebbe #3 med familj. 

/Sebbe 

- - - - -

Som en gammel GIK:ar man är, så glömmer man ju aldrig dig Peter, lärde känna dig under de säsonger jag gjorde i A-laget. Glad, positiv och vetgirig. Min pappa , Bernt träffade ju dig ofta på Åby och vi skickade hälsningar via honom. Sänder tankarna till familjen.

Tobbe 

/Tobbe Jonsson 

- - - - -

En stor saknad Abris kommer alltid att tänka på dig,var det något gött skratt man hörde i omklädningsrumerna när man var en liten grabb så var det du...där är den glada goa gubben tänkte jag.Vila i fred

Ted


/Ted Andrén 

- - - - -

Hade äran att få spela ett par matcher med dig Peter under min tid i GIK.
Glömmer aldrig mitt första mål.Du jublade och gapade som vanligt tro nog att du var mer glad för detta målet än jag.Du sade fattar du jag har sett dig se du var liten pojk
och nu har du gjort ditt första mål i A-laget.Du kommer alltid sitta i mitt minne på en liten pinne./ Tack Peter. vila i frid
Dick 

/Dick Andrén 

- - - - -

Du var en härlig kille med ett gott skratt ett stort hjärta. Tack Abris glömmer dig aldrig Thomas 

/Thomas Andrèn 

- - - - -

Saknaden är stor från en härlig kille men var lite elak på isen men klimten i ögat.
Hälsningar domaren. Timo 

/Timo Hiekkalinna 

- - - - -

Till skribenten Abris,
Tack för Dina visioner,
Ditt intensiva engagemang,
Din skrivarpenna och ´stjärnliga´
och alla glädjande möten.
De skall vårdas och minnas med glädje.
Din skrivarkollega
Madstuga 

/Madstuga 

- - - - -

Tack Peter för roliga och glada stunder vid rinken! 

/Mikael Sandberg 

- - - - -

Vi är många som kommer att sakna ditt skratt och den enorma livsglädje du bjöd oss på Peter. Många goa barndomsminnen från Isdala där vi" jagade" varandra varv efter varv. Försöker minnes något speciellt men det första man tänker på så ser man ditt ansikte full av skratt o liv. Ditt goa tjöt alltid så glad och trevlig. Skrattet är den kortaste vägen mellan två människor...och det visste DU!
Nu lider du ej mer. Tankarna går till Familjen

Lena J, Carina J,Ronny J, Annika, Elizabeth, Jill med familjer 

/Lena Jinesjö 

- - - - -

Jag är 8 år gammal och jag sitter i båset. På mig har jag den apelsingula matchtröjan med det stora runda märket. Jag känner mig stolt och jag är laddad för vi spelar GP-Pucken, årets stora händelse. Vi är i final och vi möter Frölunda, alla känner att dom är bättre än lilla GIK. Just denna dagen har vi fått låna en tränare från A-laget, han heter Peter och spelar back i A-laget. När jag ser honom så minns jag hur jag tänkte att jag ska också bli A-lags spelare. 

Nu börjar det närma sig match start och jag är nervös, det är trots allt final. Jag minns också att Peter säger till oss: "Gå ut på isen killar och gör ert allra bästa. Frölunda är inte ett dugg bättre än oss, vi kan slå dom." Han sa det så att vi alla trodde på honom. Domaren släpper pucken och jag minns hur vi kämpade och slet. Och varje gång man kom in i båset fick man beröm och jag tyckte det var jätte roligt att spela en såhär viktig match.Vi lyckades hålla emot i mer än halva matchen men sen kom målen. Vi förlorade med 3-0, det minsta GIK någonsin förlorat med mot Frölunda på den tiden. Efter matchen minns jag hur Peter sa till mig. "Anders, du är en supertalang. Jag tror du kan bli proffs när du blir stor".

Denna händelsen var en av de saker som satte fart på min hockey resa som varade i över 19år. Jag tycker att detta minne säger allt om hur Peter var som människa, glad, positiv och optimistisk. 

Anders Brodén med familj 

/Anders Brodén 

- - - - -

Tack Peter Abris! Med det menar jag, tänk om alla ledare va som Peter. Då hade de varit lätt att vara hockeyspelare. Tyvärr fick jag bara träffa honom på äldre dar. Mina tankar går till hans närmaste. Hälsar vännen Anders Broström 

/Anders broström 

- - - - -

det är så overkligt än...tro det kommer att ta ett tag innan man fattar att du, peter den goaste av alla är borta. jag tror du har det mkt bättre där du nu e, bland en massa andra goa gubbar...vila i frid min kompis....tänker på dig =.( 

/jonas 

- - - - -

Tack för allt Peter. När du kom i mot en visste man att man skulle få skratta och tjöta lite grann du fick en alltid på bra humör .
Vi tänker På dig Monika och barnen
Familjen Olsén 

/Emil Olsén 

- - - - -

Tack för alla roliga stunder jag fått dela med dig. En glad och omtänksam människa som alltid tog sig tid att prata. Vila i frid.... 

/Tony Cuzic 

- - - - -


Lärde känna Peter under hockey vm i scandinavium 2002 och vi fick en jättebra kontakt. Sedan kom han till oss i Frölunda, så vid varje hemmamatch träffades vi och pratade. Hade också den stora förmånen att ha Peter som toastmasters vid mitt femtioårsfirande där även hans fru var med, och givetvis gjorde han succé och underhöll gästerna på ett underbart sätt. Peter hade en unik förmåga att få andra människor i hans sällskap att må bra. Peter, jag fattar inte att du är borta och saknaden är enorm. 
Tack för alla trevliga stunder och mina tankar går till familjen.
Eva Olofsson med familj 

/Eva Olofsson 

- - - - -

Peter var en otrolig människa som verkligen brydde sig om sina medmänniskor. Det är jag den förste att skriva under på. Jag tror att alla minns Peter för hans glada leenden och alla historier han berättade. Jag minns honom också som en verklig vän som alltid ställde upp. Med Peter var det bara att fortsätta där man slutat senast oavsett om det var en dag eller ett år sen man setts. Efter att ha varit på Peters jordfästning börjar det gå upp för mig hur stor han egentligen var. Jag tackar för att jag fick chansen att lära känna dig som vän och medspelare både i ishockey och i livet. Du har lärt mig mycket.
Mina tankar är hos Monika, barnen och resten av Peters familj

/Thomas Preifelt 

- - - - -

Ja du Peter, jag måste ju säga att det var nåt av det värsta jag har varit med om, hittills.
Du lärde känna mig genom kvalet till div1 i våras och du var lika go å gla, mot mig(som du inte kände så bra). Och som jag förstår att du var mot "alla". Jo det var verkligen trevligt att lära känna dig även om det blev alldeles för kort tid,(ses igen?) Jag som Skriver heter Magnus Holmström och , du Peter lärde mig det mesta i båset och det viktigaste av allt, du fick mig att behålla lugnet, när jag skulle ha klockan i "min" första A-lagsmatch som funkis. TACK Peter och F... va synd att vi aldrig fick gjort det där "roliga" som du sa att vi skulle göra. Jag minns än idag hur du sitter där i båset efter ännu en vinst i kvalserien, och säger: Fan grabbar nu när ni varit så duktiga i båset får vi hitta på nåt kul, eller va säger ni? Alla höll mä, men........
/Tänker också på Peters familj även om jag inte känner er.....Beklagar! 

/Holmström#69 

- - - - -

Som lillasyster till din barndoms kompis Anne-Marie Stark vill jag skriva att du gjorde stor inverkan på min syster och mig. När jag mötte dig på isdala så var du en stor sol som gav mycket glädje ifrån dig! Du stannade alltid och tog dig tid att prata med alla. Som du själv sa: Jag var ingen stor hockeylirare på min tid men något ska jag väl kunna bidra med! Du har bidragit med mycket! Inte minst glädjen! Min stora fråga är :vem ska sprida glädjen inom GIK? vem kan göra det som du? Ja vi är många medlemmar som får hjälpas åt helt enkelt och försöka nå upp till den nivån som du var på...En sista hälsning från mig och syrran, kram Agga 

/Agga 

- - - - -

saknar dig Peter, skulle kunna göra mkt för att få träffa dig. det är så tomt, vi brukade ju höras vid lite då å då, å tjööta som du sk ha sagt. saknar det så otroligt mkt. hoppas du har det bra tänker på dig 

/jonas 

- - - - -

grattis på födelsedagen! tänker på dig. kram j 

/jonas 

- - - - -

tänker på dig kompis 

/jonas 

- - - - -

Idag är det ett år sedan Peter "abris" Abrahamsson gick bort, tänk lite extra på Peter och även på Monica med barn ikväll. 

/Fernhall


Uppdaterad: 16 SEP 2014 10:48 Skribent: Pierre Palmquist
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 IdrottensBingo_GIK

 


Vill du bli
stödmedlem?
Anmäl dig här
så kommer ett
inbetalningskort
på 200 kr.


Vi samarbetar med 

Sisu_farg_30x15cm

Postadress:
Göteborgs IK - Ishockey
Göteborgs IK, Box 47058
40257 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46705759393
E-post: This is a mailto link

Se all info