Hoppa till sidans innehåll

GIK - Lions 3 - 2

09 FEB 2018 21:00
Het drabbning mot Lions i Isdala Palace.
  • Skapad: 09 FEB 2018 21:00

Onsdagskvällens match mot Lions blev en riktigt het drabbning i Isdala Palace. GIK drog längsta strået och vann tillslut med 3-2 (1-0, 0-1, 2-1).

Första perioden är en jämn historia, lagen byter chanser med varandra men det är Lions som skapar de hetaste. Dennis Hedström i målet får stå pall för en rad bra lägen. Vi kommer inte riktigt upp i tempo och skapar få långa anfall då Lions spelar bra defensivt och vänder spelet snabbt. Efter 16 minuter får vi dock ett fint anfall och Emil Johansson sätter pucken bakom för kvällen en lysande borta keeper.

Den andra perioden så är det GIK som äger spelet men har inte riktigt skärpan i anfall spelet. Lions fredar sin kasse och vi har svårt att ta oss in framför motståndarnas mål. Lions fortsätter denna period att spela bra defensivt och kontra till sig ett par bra lägen som tillslut också resulterar i 1-1 bara 3 minuter innan perioden är slut.

Den tredje perioden ser ofta ut som de två första, mycket puckinnerhav för GIK men svårt att verkligen få till det i offensiven. Tillslut så sätter Emil Bihorac 2-1 med ett rappt skott. Emil gör också 3-1 med 10 minuter kvar och det känns som segern är i behåll. Lions försöker desperat att komma ikapp och när bara 4 minuter återstår så får de till en reducering 3-2. Närmare än så kommer inte Lions, vi spelar av de sista minutrarna på ett bra sätt och inkasserar 3 viktiga poäng för fortsättningen av serien.

Om man ska nämna några spelare så får vi nämna Dennis Hedström i målet som gör en stabil match han gör också en assist på vårat viktiga 2-1 mål. Sedan också kedjan med Bihorac, Borkenhagen och Emil Johansson, de gör målen framåt och är ett sylvasst vapen framåt. 

skribent vid pennan/ Michael Nilsson


Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 IdrottensBingo_GIK

 


Vill du bli
stödmedlem?
Anmäl dig här
så kommer ett
inbetalningskort
på 200 kr.


Vi samarbetar med 

Sisu_farg_30x15cm

Postadress:
Göteborgs IK - Ishockey
Göteborgs IK, Box 47058
40257 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46705759393
E-post: This is a mailto link

Se all info