Hoppa till sidans innehåll

Nittorp - GIK 4-3

11 FEB 2018 14:00
Förlust borta mot Nittorp.
  • Skapad: 11 FEB 2018 14:00

Lördagseftermiddagens match mot Nittorp slutade med förlust 4-3 (2-2,1-1,1-0).

Första perioden inleds i ett bra tempo och det är vi som äger mest puck och skapar farligast lägen. När perioden är 5 minuter gammal så spelar Kalle Trogens fram Thomas Mathiesen som får fritt läge i slottet och gör 0-1. Men glädjen blir inte långvarig, bara någon minut senare får Nittorp sätta pucken i öppet mål efter en miss bakom våran målbur 1-1. 2 minuter senare så är det dags för oss att göra 2-1 i boxplay, Kosmas hittar Bihorac som trampar sig fri och gör 1-2 hur säkert som helst. Men oturen grinar oss i ansiktet och minuten senare gör Nittorp 2-2 efter ännu ett misstag i egen zon. Känns ändå som att period 1 är våran då vi har mesta dels av spelet.

Andra perioden är det ombytta roller, Nittorp äter upp oss gång på gång och skapar långa anfall på oss. Vi slarvar och ger bort lite för mycket puckar. Vi drar på oss en utvisning och det verkar som boxplay är spelformen vi ska göra målen i idag. Kalle Trogens vinner en puck på defensiv blålinje och frispelar Kevin Börjesson som utan misstag sätter 2-3. Skönt med tanke på att det är Nittorp som haft trycket på oss. Men så kommer den där minuten direkt efter vårt 2-3. Nittorp gör 3-3 på en skymd Mackan i målet. 3-3 står sig perioden ut. Vi var bättre i den första och Nittorp i den andra.

Den tredje perioden skulle bli en kamp. Nittorp känns lite hetare och gör också 4-3 efter att pucken fått en konstig studs bakom vårat mål, otur är bara förnamnet. Vi gör desperata försök att komma ikapp. Vi tar timeout och går ner på folk och vi får mängder med chanser men utan att göra mål.

Summering:
Vi gör ingen kanonmatch idag. Nittorp är lite hetare över 60 minuter och det kändes som vi inte var riktigt lika heta. Kul att se Karl Trogens i GIK igen och att han fick göra 2 poäng.

Nu väntar Skara på Torsdag i Skara ishall, en riktigt viktig match i kampen om andra platsen!

Skribenten vid pennan/ Michael Nilsson
(vid referatsammanställandet på en buss ute i skogarna).


Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 IdrottensBingo_GIK

 


Vill du bli
stödmedlem?
Anmäl dig här
så kommer ett
inbetalningskort
på 200 kr.


Vi samarbetar med 

Sisu_farg_30x15cm

Postadress:
Göteborgs IK - Ishockey
Göteborgs IK, Box 47058
40257 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46705759393
E-post: This is a mailto link

Se all info