Hoppa till sidans innehåll

Skara - GIK 2-4

16 FEB 2018 20:04
Het drabbning borta mot Skara.
  • Skapad: 16 FEB 2018 20:04

Torsdagskvällens heta drabbning i Skara slutade med seger 2-4 (1-1, 0-2, 1-1).

Det märktes direkt i den första perioden att detta skulle bli en grinig batalj mellan 2:an och 3:an i tabellen. Vi får vår första utvisning redan efter 2 minuter men fredar oss riktigt bra i boxplay. 3 minuter senare är det dags igen för boxplay då Karl Trogens drar på sig ett matchstraff, 5 minuter boxplay och det har inte ens gått 10 minuter på matchen. Skara får också göra 1-0 i detta läge i matchen. Vi äter oss mer och mer in i perioden och börjar ta över spelet när vi äntligen är fulltaliga. Vi gör 1-1 efter 13 minuters spel, detta i PP då Viktor Berglund med ett rappt skott placerar in pucken. Skotten i den första perioden 7-7.

Den andra perioden som för kvällen också är våran bästa är det vi som anfaller gång på gång. Vi vänder spelet fort och ger inte Skara mycket luft. 4 minuter in i perioden gör Emil Johansson 1-2, fina framspelningar av Borkenhagen och Bihorac. Bara 8 sekunder senare ringer det igen, Kevin Börjesson trampar sig igenom direkt efter tekning och sätter 1-3. Vi fortsätter hela tiden att få långa fina anfall och Skara tvingas ta timeout efter 10 minuters spel. Timeouten ger inte mycket effekt och istället drar Skara på sig en rad utvisningar. Vi får spela 5 mot 3 efter att Skara också drar på sig ett matchstraff. Vi skapar mängder med chanser, men utan att göra mål. Närmast var Emil Johansson fint framspelad av Jonathan Haglund, men Skaras målvakt får ut plocken i sista sekund och räddar pucken. Skotten talar sitt tydliga språk över hur perioden såg ut 8-15.

Den tredje perioden är en nervig historia. Skara gör 2-3 redan efter 38 sekunder. Vi spelar enkelt och gör det säkra före det osäkra i denna period. Skara får några chanser men Dennis i målet är lugnet själv och räddar de chanser Skara skapar. När det är 4 minuter kvar så kommer det underbara 2-4 målet, Emil Bihorac sätter pucken i mål efter framspelning av David Borkenhagen. Skara gör ett försök att plocka ut sin målvakt, men får inte till något direkt tryck på oss. Skotten i den tredje perioden 8-8 och totalt 23-30 i vår favör.

Summering:
En stekhet drabbning i kampen om 2:a platsen. En match som präglades av utvisningar och kamp från första nedsläpp till sista. Det känns denna kväll som jag vill framhäva hela laget som gör en riktig krigarinsatts när vi får spela på 13 utespelare större delen av matchen, efter 1 matchstraff och en skada. Man ska heller inte glömma coachteamet med Ek och Andreas som gör det riktigt bra! Pastasalladen efter matchen var också en riktigt fin segermåltid för killarna!

Nu ligger vi på en 2:a plats i serien när en match återstår, Rönnäng i Isdala Palace på Söndag klockan 17. Se till att komma ner i god tid inför matchen, det ryktas om mycket folk! Korven ligger i spat från klockan 16!

Skribenten vid pennan/ Michael Nilsson


Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 IdrottensBingo_GIK

 


Vill du bli
stödmedlem?
Anmäl dig här
så kommer ett
inbetalningskort
på 200 kr.


Vi samarbetar med 

Sisu_farg_30x15cm

Postadress:
Göteborgs IK - Ishockey
Göteborgs IK, Box 47058
40257 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46705759393
E-post: This is a mailto link

Se all info