Hoppa till sidans innehåll

GIK - Kållered 6 - 5

10 MAR 2018 21:16
Seger i första kvalseriematchen.
  • Skapad: 10 MAR 2018 21:16

På Fredagskvällen var det äntligen dags att dra igång kvalserien mot divison 2 och det var Kållered som stod för motståndet.

Första perioden inleds med att lagen ”känner” lite på varandra. Det skapas inte jätte mycket chanser i inledningen. Efter 8 minuter så får dock Kållered ta ledningen efter en markeringsmiss i våran zon. 0-1 skulle inte stå sig säkert länge för bara minuten senare gör Kevin Börjesson 1-1. Tobias Wåhlstedt Ek vinner en puck nere i hörnet och får fram en delikat passning till Kevin som skjuter ett distinkt skott i gubbhörnet. 2 minuter senare är det dags igen 2-1 gör Kevin igen, denna gång framspelad av Bornenhagen och Bihorac. GIK tar över perioden totalt och skapar en hel del bra målchanser. När klockan står på 18.35 in i perioden får Bihorac utvisning för Hooking. Boxplayspelet är riktigt bra och 19.24 gör Kevin sitt tredje mål för kvällen, Emil Johansson vinner puck i egen zon och frispelar Kevin som utan misstag gör 3-1, hatten av! Skott i första 16-7 i vår favör.

Den andra perioden är bara 2 minuter gammal när Alexander Daly trycker in 4-1 till GIK, framspelad av Jacob Lundin. 4-1 och det känns som det bara är ett lag på banan. Kållered försöker att trycka på framåt och försöker pressa ner oss och börjar åka mer skridskor. Kållered får ett 4 minuter långt PP då Mathisens klubba olyckligt far upp ansiktet på en Kållered spelare. Detta är chansen för Kållered att komma in i matchen igen. De tar vara på den och sätter 4-2 i sitt PP. Kållered får energi av målet och när det återstår 2 minuter av perioden så gör Kållered 4-3! Det skulle hinna bli ett mål till innan periodvila, och det är vårt gulklädda lag som gör det. Mathisen får ett friläge men missar och på returen dyker John Sandholm upp och trycker in 5-3. Oerhört viktigt mål inför fortsättningen. Skott: 8-12

Den tredje perioden är det Kållered som tar tag i från början, i desperata försök att komma ikapp. De får också utdelning till slut 5-4 med 9 minuter kvar. Vi får sedan ett PP, men spelet stämmer inte. Då väljer Borkenhagen att ”dumpa” ner pucken i Kållereds zon, målvakten går ut för att stoppa pucken bakom mål men pucken träffar en skridsko och ändrar riktning mot det tomma målet. Pucken glider retfullt in och 6-4 med 4 minuter kvar känns som en lättnad. Men ack den som ger sig Kållered kommer tillbaka ännu en gång 6-5 minuten senare. Det är nervöst för alla på läktaren, Kållered plockar sin målvakt och skapar också målchanser men vi reder ut det och vinner med 6-5! Skott: 8-14

Första matchen i kvalet är spelad och den slutar med seger mot Kållered som kommer från Division 2. Starkt! Det är alltid viktigt att få en bra start.

Jag kommer under kvalet dela ut min ”gula spårvagn” och idag går priset till Kapten Kevin Börjesson som gör 3 mål. Han tutar och kör och visar vilken ledare han är ute på isen!

Nästa match är redan imorgon Söndag 11/3 då vi åker till Askim och möter Hovås som också dom vann sin första match i kvalet mot Nittorp med 5-2.

Skribenten vid pennan/ Michael Nilsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 IdrottensBingo_GIK

 


Vill du bli
stödmedlem?
Anmäl dig här
så kommer ett
inbetalningskort
på 200 kr.


Vi samarbetar med 

Sisu_farg_30x15cm

Postadress:
Göteborgs IK - Ishockey
Göteborgs IK, Box 47058
40257 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46705759393
E-post: This is a mailto link

Se all info