Hoppa till sidans innehåll

Hovås - GIK 5-4

12 MAR 2018 20:52
Kvalmatchförlust borta mot Hovås.
  • Skapad: 12 MAR 2018 20:52

Den andra kvalmatchen mot Hovås slutade med förlust 5-4 (2-2, 2-1, 1-1). Seriematcherna mot Hovås har vart riktiga målkalas, så även denna Söndagseftermiddag.

 1:a perioden är den målrikaste perioden att rapportera om. Spelet är jämnt och båda lagen skapar chanser. Spelet känns lite hafsigt då och då. Efter 10 minuters spel kommer också den första utvisningen och den drabbar våra gula krigare. Då händer det som ofta händer, vi gör 0-1 i boxplay efter att David Borkenhagen vinner en duell mot en Hovås back, David får ett friläge och utan misstag gör han 0-1. Efter det 0-1 målet så tar det bara två minuter innan Hovås har vänt på steken, 1-1 gör de senare i sitt PP, skott från blå som det blir en retur på som Hovås förvaltar. 2-1 minuten senare, ett snarlikt mål, skott utifrån, retur och mål. Spelet i perioden böljar fram och tillbaka, och efter 19.14 så gör Kevin Börjesson ett mycket vackert mål där han bryter in från kanten och lurar ner målvakten och sätter pucken i det öppna målet! 2-2 efter första perioden. Skott: 12-14.

 Den andra perioden känns det som att Hovås ibland trampar ifrån oss, de känns lite hetare i de viktiga lägena. 3-2 gör också Hovås tidigt i perioden. Hovås drar på sig 3 stycken boxplay i följd och vi får chansen att komma igen. Vi får tryck på Hovås genom våra PP och till slut kommer också kvitteringen, 3-3 gör Emil Bihorac! Glädjen blir dock kortvarig 2 minuter senare gör Hovås 4-3 genom en styrning. Skott: 9-13

 Den tredje perioden är lik de två första. Det skapas chanser åt båda håll. Efter ett bra tryck från oss på 2-3 minuter i inledningen så får Hovås till en spelvändning och lyckas pricka in 5-3. Surt! Men minuten senare så gör Emil Bihorac sitt andra för kvällen 5-4 och vi får energi ännu en gång. Sista tio minuterna skapar vi mest "heta" målchanser men dock utan att göra mål. John Sandholm har kanske det bästa läget när han kommer fri, och fintar ner målvakten och får öppet mål. Jag hade redan börjat anteckna för 5-5, men i absolut sista sekund får Hovås målvakt ut ett benskydd och räddar pucken. Vi gör ett försök att plocka målvakten, men det vill sig inte. Puckarna studsar och far framför Hovås mål, Hovås offrar sig stenhårt och slänger sig och blockar skott och reder ut stormen. Skott: 15-15, totalt 36-42 i vår favör.

Summering:
En jämn batalj som böljar fram och tillbaka. I vissa lägen i matchen känns Hovås lite hetare. Viktigt dock är att målskyttarna kommer igång, Kevin gjorde mål igen, Borkenhagen gjorde mål igen och Bihorac gjorde 2 kassar denna kväll!

Den "gula spårvagnen" går idag till Thomas Mathisen som gör en bra match på sin backplats. Hans fysiska spel är viktigt. Jag minns framför allt en riktigt fin tackling i den sista perioden.

Nu väntar bortamatch redan imorgon Tisdag då vi åker till Nittorp som vann mot Kållered med 0-2.

Hovås leder kvalgruppen med 6 poäng, GIK och Nittorp har 3 poäng vardera, Kållered sist 0 poäng.

Räkna med en riktigt het drabbning i Nittorp imorgon!

 

Vid Pennan / Michael Nilsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 IdrottensBingo_GIK

 


Vill du bli
stödmedlem?
Anmäl dig här
så kommer ett
inbetalningskort
på 200 kr.


Vi samarbetar med 

Sisu_farg_30x15cm

Postadress:
Göteborgs IK - Ishockey
Göteborgs IK, Box 47058
40257 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46705759393
E-post: This is a mailto link

Se all info